10 lucruri pe care le fac zilnic și niște obiceiuri proaste

https://www.youtube.com/watch?v=T_K__3OKkFg

Fiecare avem obiceiurile noastre, iar eu am ales 10 lucruri pe care le fac zilnic:

  1. În fiecare dimineața, în primele secunde în care mă trezesc, îmi zic în gând: Astăzi o să  am o zi superbă și o să fac o grămadă de lucruri frumoase. Mi-am impus ca astfel de gânduri să fie întodeauna primele.
  2. Sunt ușor dependentă de telefon: de multe ori fac pauze stând în pat și butonând. (și da, iau multe pauze).
  3. Un obicei pe care îl ador și mă relaxează într-un mare fel, chiar dacă e amuzant, e momentul în care îmi dau jos ciorapii când mă bag la somn. Poate ăsta e și motivul pentru care toți ciorapii mei nu au relație de prietenie. Să stau sub plapumă și îmi împing ciorapii, vai, e Raiul e Pământ! Parcă aștept momentul ăsta toată ziua.
  4. Zilnic îmi verific dantura, tenul și greutatea. Când vine vorba de dinții mei, subiectul este unul sensibil. Niște traume cu diverși  dentiști în trecut, m-au făcut să fiu foarte atentă la dinți. Tenul îmi place să îl am curat- fără semne adolescentine pe fața mea. Greutatea, hmm, aici mai am de lucrat din punct de vedere pshihic.
  5. Aproape în fiecare zi ascult Eddie Vedder și magic.fm.
  6. În fiecare zi fac excerciții dicție, de vreo 4 ani. Înainte aveam multă nevoie de ele, ratam câte un h, nu aveam intonație și îmi fugea limba pe litera r, iar acum mi-a intrat în reflex să fac zilnic.
  7. 10-20 minute dimineața îmi fac planul cu ce am de făcut în ziua respectivă. Cele mai importante lucruri le fac până în ora 12:00, am mai multă energie și chef de muncă.
  8. Am și o grămadă de obiceiuri proaste: Zilnic îmi fac un ceai din care beau foarte puțin sau deloc- dar eu să știu că am ceaiul făcut. Pe lânga asta, spăl abia a doua zi ibricul în care am făcut ceaiul- bănuiesc că știți deja că urăsc să spăl vasele.
  9. Un alt obicei e că pun tot felul de emisiuni pe play atunci când sunt singură acasă. Iar acest lucru se întâmplă de luni până vineri, uneori și in weekend- de punctat e că lucrez de acasă.  De multe ori nu sunt atentă la subiectul emisiunilor, cât trebuie să aud pe cineva vorbind. Nu îmi place liniștea. Chiar și atunci când învăț sau scriu trebuie aud  câte ceva. Știri, radio, orice să fie vorbărie pe în casă, așa îmi e mult mai ușor să mă concentrez. Rar muzică clasică, mie îmi trebuie discuții!
  10. Cel mai prost obicei, pe care l-am deprins în ultima vreme, este acela că dacă nu am chef să vorbesc la telefon- nu răspund. Dacă pierd un apel, pierdut rămâne. Poate în cazuri excepționale sun înapoi.

 

Cam acestea 10 din lucrurile pe care le fac zilnic. Voi ce obiceiuri aveți? Puteți să răspundeți aici sau pe Facebook.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish