10 umbre ale lucrării de licență

Nu vin, boss, că scriu la licență!

 

Studentul în anul 3/4 de Facultate are o mare problemă: Licența. Nu contează dacă pentru unii e mai grea sau mai ușoară, acest moment este unul dificil în viața lui. Colegii de la master îi repetă mereu că nu e cazul să se streseze. Părinții îl întreabă mereu dacă a terminat-o. Colegul/a de camera din același an întodeauna va avea mai mult timp să scrie la licență (și mai mult chef). Iar, când studentul intră în Bibliotecă pregătit să înfrunte greutatea lucrării de licență, tot somnul și toată foamea îl ia. Pentru că vezi tu, această licență ține strict de cheful studentului. Unde nu-i chef, nici ăl de sus nu cere!

11082493_1075022822514774_7594922411738964896_n

Nu contează dacă pentru unii e mai grea sau mai ușoară, acest moment este unul dificil în viața lui. Colegii de la master îi repetă mereu că nu e cazul să se streseze. Părinții îl întreabă mereu dacă a terminat-o. Colegul/a de camera din același an întodeauna va avea mai mult timp să scrie la licență (și mai mult chef). Iar, când studentul intră în Bibliotecă pregătit să înfrunte greutatea lucrării de licență, tot somnul și toată foamea îl ia. Pentru că vezi tu, această licență ține strict de cheful studentului. Unde nu-i chef, nici ăl de sus nu cere!

bb7693a92f32ad582dc96c9a44cc515981db69a1761420ebbcd674b4fe117679

Treaba e următoarea: dacă ar sta să se concentreze puțin la ea în câteva zile ar fi gata, dar cum studentului îi place drama și să simtă adrenalina îți dai seama că nu se bagă. Doar nu o să se plictisească cu două zile înainte să predea.

images

1. *Într-un an de zile scriu 4 lucrări de licență. nu-i grabă!* Prima stare începe undeva prin mai, anul 2 când stabilești cu un profesor coordonator tema.

2. *E vară, nu mă bag!* Îți aduci aminte de ea în vacanța de vară ca să nu se simtă licența prost că nu te gândești la ea.

3. *Mă, ar cam fi cazul! Colegu’ tu te-ai apucat de aia? Aaa, nici tu…eh lasă ca mai e timp!* Gândul de prin octombrie. Știi cum e: ai tăi îți zic de mic că nu trebuie să te intereseze ce face vecinul, dar în cazul licenței e important. Așa simți un pic de competiție- parcă îți mai vine să tragi de tine. Dar cum și colegii tăi sunt la fel de muncitori ca tine…

4. *Ia, să văd care e treaba cu licența mea!* Prin luna februarie deschizi pentru prima dată folderul cu Licență (desktop, un document word și vreun pdf rătăcit) și se începe o mică investigație pe Google. Obosești. Vacanță vreo lună.

5. *O fac în aprilie!* Da… ăsta e gândul din martie. 

6. *Aprilieeeeee, aprilieeeee…mai sunt 2 luni!!!* La începutul lui aprilie începi să te panichezi dar ea tot neatinsă rămâne. Pentru că panica este importantă! 

7. *Toate ca toate, dar hai să mă apuc de ea! Tu ce faci? Ai început să scrii la ea?* Sfârșitul lui aprilie aduce cam același sentiment ca și luna octombrie, din nou socializarea este importantă. Te relaxezi totuși, vine sesiunea și trebuie să ai mintea odihnită pentru ultima sesiune. Începe cura cu MemoPlus, Lecitină și GinkgoBiloba. Oricum mai sunt două săptămâni libere după. Într-o săptămână sigur o termini.

8.*Nu mă bag că am examene și trebuie să le iau/ Aolooo, nu am scris nimic/ nu am găsit cărți/ nu știu ce să scriu/ nici pe internet nimic, nimic !* Starea din luna mai alternează de la starea de liniște la isterie a studentului. Este o perioadă critică și cam orice subiect ajunge la drama lui.

Nu-l întreba în perioada *Hei, ți-ai terminat licența?* pentru că riști să îți iei o privire dinaia urâtă și o înjurătură, dar cum noi studenții suntem așa niște oameni faini și fără stres, vei primi răspunsul *În două zile o termin, am tot ce îmi trebuie, doar pe la bibliotecă să ajung!*. Era să uit, dacă tot se merge la Bibliotecă a nu se uita check-in-ul. E esențial!

9. *Licență, licențăăă, liiiiiceeeențăăăă!* Momentul când Jack și Rose se pregătesc să se scufunde în ocean- Cred că cu două săptămâni înainte să îmi predau licența mă va durea capul de la cât de mult o să mă gândesc la ea. Prevăd că o să mă visez și noaptea că scriu la ea.

10. *Ia zi, ai terminat-o, că la mine e gata!* – *Mai am de scris la x și y?*- *x și y, dar eu am uitat!* Ultimul pas al lucrării de licență e consultare cu colegii, în care afli ce a mai scris unul și altul și dacă mai ai ceva de adăugat. Pentru unii și dacă ar mai fi ceva de scris se resemnează *Asta e, atât am scris!* Tot aici folderul Licență se deschide de câteva ori pe oră sau rămâne deschis o zi întreagă. Se pun diactrice, se șterge textul copiat de pe net și se mai aduagă niște Bibliografie, chiar dacă nu are nicio legătură cu lucrarea. Să fie!

52890540

Noh, după cum v-ați dat seama anul ăsta îmi dau și eu licența. Ce frumos sună *anul ăsta* mă face să cred că mai încă vreo câteva luni în care am timp să scriu. Recunosc, încă sunt la momentul în care îmi studiez subiectul pentru licență și încerc să înțeleg. Pentru că geografie medicală/ a sănătății nu am studiat în cei 3 ani de facultă, așa că trebuie să fac treaba asta singură ca să știu despre ce scriu. Iar, starea mea actuală e *Merg în Vamă de 1 mai* (aici imediat ca și o reclamă îmi intră gândul licenței) *Da, bre, te fac și pe tine!

hipster-kitty-meme-generator-sper-ca-iti-petreci-ziua-de-nastere-lucrand-la-licenta-sa-te-distrezi-e-prea-mainstream-84145e

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish