5 lucruri pe care nu le știam înainte să am câine #Shih-Tzu

 

În ziua în care am împlinit un an de relație cu Mihai, l-am primit pe Pluto- un Shih-Tzu drăgălaș și *cuminte*. Numele l-am găsit la câteva minute după ce l-am ținut în brațe. Putem să îi zicem și Scandal, i se potrivește. Îmi e drag de el, e un super cățel, dar sunt câteva lucruri pe care le-am aflat după câteva zile:

  1. Câinele nu e pisică: E primul meu câine, iar până acum am avut doar pisicuțe. E mereu după tine și nu se spală singur. Nu dărâmă lucruri, nu se urcă pe masă și nu se ascunde de tine. E o rasă căruia nu-i cade părul, dar pute, pute rău, mai ales când e ud.
  2. Oricând poți să calci în pipi: Încă îl ținem în casă pentru că mai avem să îi facem un vaccin, dar va dura ceva timp până îl vom învăța să facă doar afară. Până atunci suntem atenți să nu avem parte de o surpriză. *Pipi la orizont!* După ce își face nevoile are grijă să calce prin el și să alerge prin toată casa, dragul de el…parcă era de rasă nobilă.
  3. Când e pui- face pipi oricând: Tot la capitolul de pipi suntem. În fiecare zi avem operațiunea: Căutarea de pipi. Conform teoriei lui Google, un câine mănâncă de 3 ori pe zi și tot la fel își face nevoile, dar Pluto e un pișălcos. Trebuie să îi faci program și să știe că trebuie să aștepte pentru a face afară. Când e pui trebuie să îl înveți să facă la covoraș. Nu știu cum, al nostru, face pe lângă covoraș sau în mijlocul casei. De 3 ori a făcut în pat. În ultimele zile și-a făcut treaba mare de câteva ori pe covor. Ce să zic…l-am aplaudat. Și pentru că e foarte mic, când se zbenguie de fericire își mai lasă amprentele prin casă sau pe bluza ta. Mai avem puțin și stăm cu mopul doar în mână, pe lângă asta, cei de la Domestos mi-ar putea face o reducere, la cât cumpăr de la ei.
  4. E gălăgios: În primele zile ne-am bucurat pentru că nu lătră. Scotea niște miorlăituri drăgălașe, dar nimic mai mult. Acum latră de fiecare dată când îi e foame, când vrea să se urce în pat sau vrea în brațe. L-am lăsat de câteva ori singurel acasă, cred că l-au auzit toți vecinii.
  5. E ca un copil: Trebuie șters de fiecare dată când mănăncă se murdărește, când își face nevoile alergăm după el să îl curățăm. Când venim acasă îi iau câte ceva. Am început să căutăm locurile unde avem voie cu el și îl certăm de fiecare dată când greșește Mă trage de păr, îi cântărim mâncarea și ne jucăm cu el. Da…ca un copil. Îi dăm mâncare doar specială pentru ei, de la Royal Canin, care nu este printre cele mai ieftine, dar asta e, eu am vrut cățel! Are nevoie de atenție și multă iubire, altfel face pe supăratul și nu ne bagă în seamă.

euphoric-body-cream-1

Mă bucur că îl am pe Pluto și nu aș renunța la el, dar e un pic mai greu să ai grijă de un cățel decât de o pisică. Deja aștept să îl scoatem afară!

Aștept mesaje cu sfaturi dacă aveți!

One Comment

  • Alina

    Si eu am un Shih Tzu , acum are deja 1 an si 4 luni. Al meu latra doar atunci cand se joaca copiii cu el si il enerveaza. Cand era puiut nu latra deloc.
    Sfaturi as putea sa va zic doar asa :sa il certati cand face pipi sau caca in alta parte decat scutecul apoi il luati si il duceti langa scutec si ii aratati de mai multe ori unde trebuie sa faca.Eu asa l-am invatat pe al meu. La 3 luni am inceput sa il scot afara….stateam cate 2 ore cu el si nu facea nimic, cand intram in casa hop pipilica 😂 . Abea pe la 6-7 luni a inceput sa faca regulat afara, aveam ore fixe cand il scoteam si sa obisnuit la orele alea sa faca. De regula caca face cam la o ora-doua dupa ce a mancat. Mult succes in cresterea lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish