Am fost fericită vara asta?

 

Când eram copil mereu mă întrebam “Oare ce o să fac la 20 de ani, dar la 24 sau cum o să arăt la 30 de ani?” Anul trecut prin septembrie, stăteam și mă gândeam ce o să fie peste un an. Da, îmi imaginam lucrurile total altfel- din toate punctele de vedere. Însă un lucru era sigur: totul o să fie bine.

Lucrurile sunt acum diferite față de cum le plănuisem. Sunt genul de om care mă acomodez greu cu schimbările. Vara asta a trebuit să o iau de la 0 pe multe planuri. 24 ani, Diana, credeai că va fi ușor?  Dar de fiecare dată cu aceeași speranță Totul va fi bine!  Apropo, urăsc speranțele, urăsc momentele/ perioadele de așteptare gândindu-te că o să fie bine. Nu am răbdare când vine vorba de speranțe. Simt că mă mint. Ah, da…și nu sunt cea mai optimistă persoană. Am mai scris despre asta, pun părțile negative în față, pentru a nu fi dezamăgită în cazul în care lucrurile nu stau cum aș vrea.

Vara asta s-au schimbat multe. Chiar și eu. Strânsesem în primăvară niște gânduri care aveau nevoie să fie vindecate. Se pare că astenia de anul ăsta a fost cam puternică și m-a afectat atât pe mine, cât și pe cei din jurul meu.  Nu pare, nu? Dar am zis, gata!  Nu de alta, dar stresul îmi afectează părul, iar tratamentele pentru el îmi lasă o gaură adâncă în portofel.  Sunt încântată de lucrurile realizate în ultimele 2 luni, dar cu sinceritate vă spun că m-aș întoarce… Regrete? Poate, dar lângă ele am adăugat și “dacă va fi să fie, va fi” sau “viața o să îmi ofere ceva mai bun“. Știți voi, același gânduri ca atunci când te trezești dimineața cu “astăzi va fi o zi bună

Mai sunt momente în care am speranță, în care simt eu că trebuie să am încredere în mine și în ce simt. În care e ceva ce îmi spune  “că povestea nu s-a terminat…” dar la fel, e o linie atât de subțire și fără să conștientizezi, te poți minte singur.

Iubesc luna septembrie. Iubesc toamna. E anotimpul în care eu îmi dau restart. Pentru mine începutul școlii era un motiv de bucurie, deja așteptam să îmi văd colegii, învățătoare/ profesorii, chiar și temele. Am încredere că și anul ăsta, septembrie o să-mi dea o doza mare de fericire.

Am fost fericită vară asta?

…am lăsat timpul să treacă. atât

 

Foto: Valentin Dragomir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish