Ce facem cu fostele?

Eu sunt fosta lui x, el e fostul fostei lui y. Doar în astfel de cazuri înțeleg de ce am făcut matematică 12 ani de zile. Pentru toate celelalte există Mastercard.

Citeam la un moment dat o postarea a unei bloggerite despre cât de nașpa este fosta actualului ei, iar ea e Zâna Zânelor, Prințesa Prințeselor. Pentru că, evident, fostele sunt cele mai urâte ființe de pe fața Pământului. Sunt femeile care fac vrăji ca ție să nu îți meargă relația bine. Așa e? Și 90% din populație feminină de pe planetă aprobă cu mine în cor.

(Am făcut o mică pauză de scris. Pluto s-a hotărât că peria de wc e jucărie și trebuie să o plimbe prin toată casa. A trebuit să spăl atât pe jos, cât și pe Pluto.)

Cum aproape toată gașca mea e cuprinsă de băieți singuri, fostele sunt subiectul fiecărei întâlniri. Asta pe lângă biserică, muzică, Vodafone, tehnologie și bere. Ce să zic? Avem prieteni din diverse domenii. Niciodată nu știi când ai nevoie de un abonament la Vodafone sau vreun preot gratis. La nuntă ne-am scos! Unul dintre ei la fiecare întâlnire are de povestit despre câte o fostă sau vine cu poze: *Ia ziceți, ce părere aveți despre tipa asta!* Oh, băieții ăștia.

Pentru ei fostele se împart în două categorii:

1.Pe fosta am iubit-o și încă o mai iubesc.

2.Cine? aaaa, da. Ai fost și tu cu ea?

Și uneori și a treia categorie:

3. Aia, mă, am umblat cu ea. Bă, credeam că e altfel, dar nu e nimic de capul ei. (Dar aflăm după ceva timp că nu a fost niciodată cu ea.)

Băieții povestesc despre fiecare dintre fostele lor. Mai puțin de fosta numărul 1, nu prea intră în detaliu. Și uneori mai cer o bere când încep să vorbească despre aceasta. La *Arată-mi și mie cum arăta.* uneori nu răspund. La 2 și 3 se prezintă Facebook-ul din dotare al fostelor, asta dacă nu sunt băgați la block.

Noi fetele suntem așa niște scorpii cu tentacule și ghiare enorme când vine vorba de foste. În fața ochilor vedem niște ceaune cu smoală, dacă cumva ne întâlnim întâmplător cu fosta lui pe stradă. Scanăm și ne îmbunătățim instant vederea. Stocăm informații mai ceva ca un robot. Trebuie să recunoaștem că noi femeile avem o memorie excelentă. Adică putem să ne aduce aminte culoarea ciorapilor tipei pe care el a salutat-o acum doi ani. Nu avem probleme cu asta. Stăm mai prost la capitolul găsit cheile sau telefonul prin casă atunci când ne grăbim să plecăm. Ați observat ce repede reținem numele unei fete din preajma lui? Iar numele seminarului de vineri este imposibil de ținut minte.

Sfaturi despre ce faci cu fostele? Oh, nu am! Te enervează vreo fostă? Mesaje de amenințare cu moartea, otravă în băutură…lucruri dinăstea minore. Altfel nu ai cum să scapi de el.

……

Glumesc! Nu le omorâți pe foste! Unele chiar pot fi mișto și poate cine știe, te poți cunoaște cu ele. Asta dacă el nu mai simte nimic pentru ea. Să nu cumva să se bâlbâie când le văd. E grav! Altfel trebuie să aplici metodele de mai sus, sunt mai sigure.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish