#IubităDeRocker Cum să începi o relație și furtunile ei

Sau mai bine zis *Cum mi-am început relația*- pentru că nu sunt în măsură să dau sfaturi despre relații. Încă învăț.

O relație se începe echilibrat. Ambii parteneri să fie echilibrați din toate punctele de vedere. Dacă abia ai ieșit dintr-o relație, cu sufletul plin de pioneze, mai întâi scoate-le și după adaugă flori și fluturi. Nu te grăbi și nu lasă pionezele acolo pentru că se vor mai adăuga și altfele. Atât în sufletul tău, cât și al celuilalt.

Mă poți considera de modă veche, dar mie îmi place să-mi construiesc relația stabilă acum. Da, dacă ceva nu merge și nu găsim compatibilitate pe care o credeam că o avem, ne pierdem încrederea și respectul. Ne oprim și mergem fiecare pe drumul lui. Iau o pauza, mă echilibrez și merg mai departe.

Pentru mine o relație nu înseamnă pierderea distracției sau a sentimentului de libertate. Să fiu sinceră nu m-am văzut vreodată ajungând la 30 de ani, burlăciță și cu capul în muncă. Dacă relația nu îți oferă tot ceea ce îți dorești, înseamnă că GPS-ul lui Cupidon nu te-a dus bine. 

O relație se construiește ca și o casă: cărămidă cu cărămidă. Mai întâi te gândești cum vrei să arate casa ta, pui planul pe hârtie, invetești bani și timp, cu temelie rezistentă și sigură. Ușor, ușor ridici casa, cumperi ferestre, îi dai culoare, iar acoperișul trebuie să se potrivească din punct de vedere al greutății cu aceasta . Dacă ratezi una dintre etape, casa o să aibă probleme. La inundații sau furtună o să ai parte de pagube. La fel și o relație, fiecare moment e important. Furtuna poate fi orice problemă de care vă puteți lovi. Dacă la început s-a pornit în relație cu o furtună după care nu a apărut curcubeul, aceasta va apărea din nou și din nou.

Începutul este cel mai important pentru o relație. Greșelile unui partener vor fi reamintite de celălalt. *Mai știi când ai venit noaptea acasă și nu mi-ai spus de ce?* Nu te grăbi! Cunoaște-l pe partener și câștigați-vă încrederea. Comunicați și implicați-vă în relația voastră.  Dacă este iubire acum și vă construiți în continuare iubirea, aceasta va rămâne.

Noi ne certăm?

Sunt întrebată deseori dacă eu și Mihai ne certăm. Și da, ne certăm! Bine, nu cu aruncat cuțite unul după altul sau cu *Gata, ne despărțim!*. Aproape în fiecare zi găsim un subiect aprins pe care îl dezbatem, până găsim rezolvare. Nu ne băgăm niciodată la somn cu furtuni. În discuțiile noastre niciunul nu este vinovat sau pus într-o lumină proastă de către celălalt. Amândoi ne spunem partea, o înțelegem și o respectăm.

Nu a fost mereu așa. Eu fiind a naibii de încăpățânată și puneam botul la orice cuvânt cu care nu eram de acord. Rupeam orice legătură cu cineva dacă nu îmi convenea un lucru mărunt. Nu construiam nimic și nici nu încercam să văd altfel lucrurile. Dar am găsit omul cu care am început să respect etapele și l-am întâlnit atunci când eram echilibrată. Am învățat că doar prin comunicare ni se opresc furtunile, iar el este ceea mai nepotrivită persoană căruia să îi arăt coarnele mele. Bine, noi nu avem furtuni, le putem spune ploi de vară.

Până la primul sărut am fost prieteni. 

*Te-am înjurat destul de mult până să te găsesc!*

*Mereu m-am gândit oare cu cine ești ce faci, înainte să te cunosc!*

În ceea ce ne privește: contrastele se atrag. #IubităDeRocker e pe bune! Îmi place să scriu despre ceea ce am acum, pentru că relația asta m-a îmbogățit cu multă fericire.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish