Începuturi și Sfârșituri

Mi se întâmplă des să mă opresc în fața vitrinelor cu bijuterii din argint și nu cu cele de aur. Când eram copil mă uitam în cutia cu *mărgele* a mamei și de atunci am început să prefer argintul și nu aurul. Nu am știu niciodată de ce. Azi iubesc să port bijuterii din argint.

Citeam zilele trecute că argintul este asociat cu zeița romană Diana, fiind un simbol al intuiției femine și capacității de vizionare. Putere, purificare și conștientizare sunt alte câteva simboluri pentru care argintul este recunoscut.  Știați că argintiul este o combinație dintre puritatea albului și negru, la care se adaugă strălucire. Astfel negru aduce un plus de mister, simbolizând puterea și autoritate.

Argintul duce cu gândul la începuturi și sfârșituri. Ca în viață. Mereu avem parte de astfel de perioade încă de la cele mai fragede vârste. Când spunem *sfârșituri* tindem să ne gândim la ceva trist, dureros. Însă nu mereu e așa. Cu siguranța un sfârșit îți va aduce un început mult mai frumos, de care te vei bucura. Tot atunci vei înțelege motivele sfârșitului. Pentru că totul se întâmplă cu un motiv.

Mă gândesc acum la sfârșitul unei relații sau pierderea unui loc de muncă, sunt momente în viață care pot să îți aducă tristețe în suflet. Însă dacă îți iei inima în dinți, îți dai timp și reflectezi la tot ce s-a întâmplat, sunt sigură ca viața îți va aduce lucruri la care nu te-ai gândit.

Fii pregătit pentru noi începuturi! Chiar dacă uneori pare imposibil de greu să treci peste anumite perioade din viață, ele de fapt au rolul să te facă mai puternic. Să îți arate și altfel de trăiri și emoții. Caută întodeauna părțile bune dintr-un sfârșit. Sunt sigură că ele există, doar să nu închidem ochii și să vedem doar lucrurile rele. Nu îți îngreuna sufletul cu energii negative, lasă-le să plece și în locul lor pune fericiri.

Știu că sunt momente în viață în care ne este atât de greu să trecem peste. Crede-mă că știu! Și durează săptămâni, luni sau chiar ani ca să ierți sau să uiți. Dar nu îți pierde timpul, viața nu este așa de lungă pe cât pare. Dacă te iubești pe tine, nu lăsa răul să îți distrugă sufletul. Nimic nu este pierdut! Nu uita că mereu un sfârșit va aduce comori.

Chiar și atunci când noi credem că trecem printr-un sfârșit, timpul lucrează și ne va uimi cu ceva la care nu ne așteptăm. Știi cum e? Trebuie să îți dorești! Dorințele se împlinesc mai devreme sau mai târziu. Dacă tu crezi în visurile tale cu tărie, ele nu au cum să nu se îndeplinească. Așa e viața! Noi trebuie să o trăim și să ne îmbogățim mintea și sufletul cu iubire.

De la bijuterii argint am ajuns să vă vorbesc despre viață. Îmi iubesc viața, pe a mea și a celor din jurul meu. În fiecare zi învăț ceva nou. Despre mine, despre voi.

 

Foto: Valentin Dragomir

One Comment

  • Cristina Ispas

    Ma bucur ca niste bijuterii din argint te inspira sa te gandesti si sa scrii asa lururi, la mai multe articole de genul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish