Iubește-te, draga mea, iubește-te! Testul de apreciere

Femeie frumoasă, să nu îți îmbolnăvești sufletul cu gânduri rele și frustrări. Exprimă-te liber, regăsește-te în fiecare zi, cunoaște-te! Apreciază-te și adu-ți mulțumire în fiecare zi pentru ceea ești. Inspiră pe cei din jurul tău și împlinește-ți dorințele.

Nu te îngreuna cu lucruri ce nu le vrei, ce nu ți se potrivesc. Păstrează-ți feminitatea și deminitatea. Nu te înlătura de la drumul tău, de la visurile tale. Nimeni nu are dreptul să îți spună că tu nu poți. Nimeni nu are voie să te doboare sau să îți adauge pietre pe calea succesului tău. Rămâi tănără mereu. Iubește-ți corpul.

Ești o femeie deosebită, curajoasă și superbă!

Fii frumoasă în fiecare zi și nu uita să ZÂMBEȘTI! Zâmbetul este  dovada fericirii. Cu fiecare zâmbet elimini o supărare: a ta și a celor din jurul tău.

Te apreciez, draga mea!

Simți nevoia de apreciere, așa este, suntem femei și ne dorim un *mulțumesc* și *ești minunată, draga mea*.  Cât de plăcute sunt aprecierile, care vin într-un moment neașteptat! Primim? Unele dintre noi, uneori, nu sunt atât de norocoase și astfel de aprecieri întârzie să apară. Dar, draga mea, încearcă să le faci tu să apară. Apreciază-te mai întâi pe tine, apoi pe cei din jurul tău.

Nu te simți impovărată, dacă după izbândele tale nu îți sunt recunoscute rezultatele. Învață să ierți. Mulțumește-ți pentru faptul că ai reușit. Nu te uita la faptele celorlalți, cea mai importantă persoană ești tu. Prețuirea faptelor tale nu va întârzia să apară, dacă la tot ceea ce faci, adaugi un strop de seninătate, bunătate și suflet. Poți face lucruri minunate!

În fiecare dimineață privește-te în oglindă. Ce vezi? Un om minunat, muncitor și capabil să ridice cele mai grele pietre. Da, tu ești acest om. Rostește: *Sunt frumoasă!*, *Sunt deșteaptă!*

Din fiecare zi adună amintiri. Știu că te bucuri de lucruri mărunte: de imbrățișările lui, de zâmbetul copiilor, de stima colegilor de la muncă, de cuvintele de laudă ale părinților tăi. Da, ai nevoie de ele, dar nu te îngreuna dacă ele nu apar.

Adună-ți timp pentru tine: visează, îngrijește-te, relaxează-te. Apreciază momentele pe care le ai cu cei dragi. Fii tu prima! Spune tu cât de mult îi iubești și că le mulțumești. Sunt sigură că și ei simt la fel.

Tu! Bărbatule, fă-ți femeia fericită! Are nevoie să știe că truda ei nu e în zadar. Oferă-i cuvinte, emoții și zâmbete. Are nevoie! Știm că pentru unii dintre voi, aprecierea înseamnă cadouri scumpe. Însă, poți face zilnic câte un gest mărunt, iar femeii tale îi va umple sufletul de bucurie. Un bilet cu *Te iubesc!* pe frigider. Nu durează mai mult de 1 minut.

Foto: Madas

Ce inseamnă pentru mine aprecierea?

Recunosc faptul că sunt dependentă de aprecierea și mulțumirea celor din jur. Prin cuvinte. Când eram copil, așteptam recompense, daruri, acum îmi doresc…cuvinte. Sunt norocoasă! Le primesc! Dar sunt o hoață! Le uit repede!  Simt nevoia de *mulțumesc* destul de des.

Ofer? Aici nu știu ce să zic, doar oamenii din jurul meu pot să răspundă. Se întâmplă să nu reacționez cu apreciere, atunci când am parte de o bucurie și simt că ceva lipsește. Însă știu că niciodată nu e prea târziu să îmi arât recunoștința.

Eu mă simt apreciată. Sunt #Iubită și împreună cu el construim încrederea și respectul. Ceea ce vă doresc și vouă, dragi femei!

Sunt curioasă să aflu ce înseamnă pentru tine gestul de apreciere?  Ai avut parte de un moment de neuitat în care ai primit sau oferit  apreciere? Emoționant sau amuzant, sunt curioasă să îl aflu! 

M-am gândit la voi, fetelor și doamnelor, m-am gândit la mine și la cei din jurul meu. Și da, aprecierea este întodeauna binevenită. Oferă și o să primești!

 

Foto: Ținută RohBoutique

 

27 Comments

 • Alex

  Un gest de apreciere, cat de marunt, imi poate schimba cu totul ziua si ma poate inveseli pentru tot restul zilei, chiar daca pana atunci era o zi pe care as fi vrut sa o uit ! So keep on saying thanks and appreciating the people you get in touch with !

  • dianafiicuminte

   Așa este! Să primești dimineața un *Știu că poți!* sau *Am încredere în tine!*, cu siguranța ziua va fi mult mai bună! Seara o îmbrățișare călduroasă, după zi grea la birou, într-adevăr, te umple de bucurie!

 • Dumitrescu Iulianna

  Iubesc sa fiu apreciata sau sa ma simt apreciata de cei din jur, dar intai si intai ma apreciez eu pe mine si ma iubesc.
  Cand aud sau simt aprecieri de la alte persoane, prin putere si incredere in mine si in fortele mele, e chiar placut acest sentiment. 🙂

  • dianafiicuminte

   Mă bucur să aud că te apreciez, asta este cel mai important! Și da, este un sentiment care te face să te simți minunat! Îți mulțumesc!

 • Luana

  Sunt Luana si sunt dependenta de apreciere:)) I am guilty! Cred ca gesturile cele mai frumoase de apreciere au fost cand cineva a facut ceva in a petrece timp cu mine, sa ma simt importanta,dorita si iubita. A bate cateva sute de km pentru a ma vedea sau sa ma trezesc cu bilete luate, a sarbatori intr-un mod inedit fiecare luna impreauna…nu mai spun de scrisori….I have my secret box and I love it:D

  • dianafiicuminte

   Bună, Luana! Uai, cât de tare și cât de frumos! Sinceră să fiu, vreau să aflu și continuarea povești! Și înclin să cred că este un el. Și dacă da, oh, el chiar știe să facă gesturi M I N U N A T E!
   Îți mulțumesc!

 • Daniela

  Pastrez si acum in birou un desen cu chipul meu, desen facut de o fosta eleva ( o recunosti daca te privesti in oglinda) ; pentru mine ramane un moment unic de recunostinta pentru ca poarta in el sensul vietii. Atunci am primit eu recunostinta ca pe un dar. Recunoscatoare sunt inaintea lui Dumnezeu pentru tot.

  • dianafiicuminte

   Eu l-am făcut? Știu un singur lucru: îmi sunteți deosebit de dragă și mi-ați conturat anii de liceu într-un fel aparte. Vă apreciez enorm și vă mulțumesc! Cu sinceritate spun că am uitat complet de acel portret. Ne-am întâlnit în perioada în care eu treceam prin diverse evenimente tumultoase și m-ați ajutat mult. Doamna dragă, vă păstrez în suflet!

 • George

  Se pornește de la premisa că…

  Atunci când mi-ai vorbit despre apreciere m-am gândit la scena aia din Liceenii cu floarea lăsată în bancă. Ce frumos era pe vremea aia, și cred că am mai prins-o și noi 2-3 ani. Apoi aprecierile s-au mutat în vârful degetului mare de la mâna dreaptă… hai cu like-ul. Dar știu, știu, Diana… asta nu e apreciere adevărată, nu pentru mine, dar poate că pentru mulți e o formă, subcategorie, subspecie a formei de apreciere :)))
  Gesturi de apreciere… știi, pentru mine e greu să fac o diferențiere netă între gestui de apreciere și gesturi de iubire, poate pentru că de multe ori le amestec și le confund. M-am simțit apreciat când am primit o petrecere surpriză de ziua mea, sau când la cămin, de moș Nicolae cineva mi-a bătut la usă și a fugit repede pe hol, lăsând jos, lângă perete o plasă cu portocale și cărți. Mă simt apreciat când lumea își aduce aminte de mine, când mă cheamă la cântări, când îmi cer sfatul.
  Cât despre cum îmi arăt eu aprecierea, mai greu. Îmi place să cred că le-o arăt oamenilor care contează nu ocazional, ci destul de des: un telefon, o mică atenție din când în când, un compliment, o vorbă bună.

  • dianafiicuminte

   Ce frumos! Să știi că m-a pus și pe mine pe gânduri diferența între apreciere și iubire. Se pare că ai avut parte de aprecieri, dar sunt sigură că le oferi mai des decât crezi!
   Și da, acum și like-ul a devenit o oarecare formă apreciere!

 • Aida

  Intr una din serile banale de film ale mele si prietenului meu, statea, asteptandu ma, pe una dintre cele doua fotolii de la el din living, un buchet de trandafiri. 😊
  A fost un gest simplu si frumos prin care m am simtit apreciata si cu siguranta a creat un moment pe care nu il voi uita niciodata.

  • dianafiicuminte

   Aida, știu, ne place să primim flori, dar sper ca pe lângă acel buchet să ai parte și de cuvinte și gesturi de apreciere.

 • Kevin Kirmizigul

  Cel mai frumos gest de apreciere pe care l-am primit a fost de Crăciun când o persoană foarte importantă pentru mine mi-a mulțumit, pur si simplu, că fac parte din viața ei. Și asta consider eu c-a fost cea mai frumoasă modalitate de a exprima aprecierea față de cineva. În doar câteva cuvinte.

 • Nikos

  Hmm…cea mai recenta dovada de apreciere a fost de ziua mea. Elevii de la scoala unde predau mi-au facut o mare surpriza si mi-au cantat la multi ani imediat cum am intrat in scoala, desi nu le-am spus inainte cand o sa fie aniversarea.

  • dianafiicuminte

   Ce fain, Nicu! Fiind la început ca profesor, cred că te-ai bucurat enorm! Vreau să aflu și ce formă de apreciere i-ai adus tu Gabrielei! Sunt sigură că o bucuri zilnic cu câte un gest de mulțumire.

 • Zina Paun

  Primul lucru care mi-a venit in minte a fost o surpriza pregatita de al meu: o plimbare cu barca pe Dunare, acum 2 ani. Surpriza pe care mi-a facut-o ca stia ca o sa ma bucur ca un copil si ii place cand fac asta. A, imi cumpara des mancare. Stie ca asta ma face fericita.
  Ca sa ii arat cat il apreciez, periodic ii scriu scrisori. Deh, ma exprim mai bine asa. :))

  • dianafiicuminte

   Zina, se pare că mâncarea poate face fericită o femeie! 😀 Și mie îmi place când îmi mai aduce câte un ou cu surprize 😀 Iar scrisorile consider că sunt una dintre cele mai romantice forme de apreciere!

 • Elena

  Hmm. Ai atins coarde sensibile)) un subiect care ustura, uneori. Nu stiu de ce ne este cumva greu sa folosim mai des cuvinte de lauda la adresa celorlalți.. Articolul tău m-a facut sa-mi amintesc de o situație in care, apreciata, e putin spus.. Am fost pentru cineva “ingeru pământesc” :))
  Lucram, la un moment dat, intr un call center. Gestionam clienții Vodafone Italia. Eram la inceput si eram pierdutica rau… Dintotdeauna a existat o Paralela clară intre mine si tot ce se numește tehnica, dispozitive, smartphoane etc. eram stresată maxim cand am inceput, efectiv, sa lucrez cu italienii si sa le rezolv problemele de pe cartela, tocmai pentru ca tot procesul era foarte tehnic si procedural. (Jesus, inca nu mi vine a crede ca am putut sa invat plicticoseniile alea). Chiar in primele zile de munca, atunci cand nu știam inca pe ce lume sunt, vine la mine un coleg, cu o falca in cer si alta in pământ ca i-a “intrat” o clienta gestionata in prealabil de mine, care plânge, e isterica si ma solicita insistent. M-au trecut toate transpirațiile. Ma gândeam la toate cazurile pe care le am avut, nu înțelegeam ce oi fi facut sa aduc in asa stare clienta respectiva. Cu toată frica din univers am resunat o. Mi-a răspuns instant: -Elena, esti un înger pământesc! Am insistat sa mi se faca legătura cu tine pentru ca știam ca nu ti ar fi transmis colegul.. Sa stii ca atunci cand îmbătrânești, te simti atat de mic si neputincios.. Si atunci cand se intampla sa dau peste copii alde tine, ma bucur sa vad ce generație lăsam in urma! Iti multumesc nespus, înger păzitor!
  Mutisem… Nu ma mai simțisem niciodată in viața atat de utila, chiar daca nu făcusem decat sa i explic cum sa-si conecteze datele mobile. Bătrâna era singura, țintuită la pat. Asa își mai vedea si ea fiul si nepoții din Canada: pe Skype…
  Apreciata? E putin spus. N-am facut mare lucru dar in acea zi m-am simțit puternica si încrezătoare, si eroina si as da orice sa ma simt asa in fiecare zi.

  • dianafiicuminte

   Ce poveste frumoasă, își mulțumesc că mi-ai povestit! Uite cum oameni obișnuiți fac gesturi de apreciere la care nu te aștepți!

 • Alex

  Am apreciat intotdeauna respectul.
  Nu vorbim de lucruri materiale, de sentimente sau atentii. Apreciez cand sunt respectata, ascultata si cand ma simt in siguranta.
  In zilele de astazi, aprecierea morala conteaza mai mult decat cea fizica.

  • dianafiicuminte

   Nu te cunosc, dar sunt singură că ești o persoană cu foarte mult bun simț și principii sănătoase de viată. Aspecte care lipsesc multora în ziua de azi. Atâta timp cât oferim respect, trebuie să și primim. În cazul în care nu se întâmplă asta, acela e momentul în care să ne retragem. Îți mulțumesc!

 • Mia

  Este clar ca ar trebui sa fim zilnic recunoscatoare pentru tot ce avem bun si frumos, doar ca uneori alegem sa ne plangem si sa avem o atitudine de nemultumire. Nu ar fi corect sa spun ce am oferit, daca oferi, oferi din iubire si atunci ramane sa te aprecieze cei din jurul tau.

  Sunt recunoscatoare parintilor mei pentru educatie si pentru amprenta pusa asupra caracterului meu si mai ales pentru gesturile mici (cand vin acasa tata imi ia dulciurile preferate- chiar daca cu anii mi s-au mai schimbat gusturile) si pe langa ei mai conteaza oamenii care ti sunt alaturi si care te ridica atunci cand te astepti mai putin.
  Legat de iubire nu conteaza ce cadouri scumpe iti face, ci conteaza respectul cu care te trateaza si aici se includ multe ( fidelitate, vorbe, gesturi, lipsa egoismului etc.).

 • Eliza

  Pentru mine, un gest de apreciere se traduce prin mici gesturi de atenție care demonstrează că ești atent la cel de lângă tine și ai ajuns să-l cunoști; să știi ce-i place, să știi ce l-ar surprinde plăcut ☺️

 • Aida

  Aprecierea vine, de cele mai multe ori, sub forma unui compliment. Complimentul pe care l-am primit cel mai des în ultima perioadă este “votre français est très bon”. Deşi destul de impersonal, în continuare îmi face ziua mai bună. Eu una prefer însă instanţele în care aprecierea apare ca un zâmbet sau un hohot de râs. E ceva în esenţă diferit de acel “votre français est très bon” gândit în prealabil. E o reacţie sinceră, imediată, necontrolată la ceva ce am spus sau la ceva ce am făcut. Cu cât vine din mai multe surse, cu atât mai bine primită este, dar dacă spun o glumă şi, din tot grupul, râde o persoană, sunt, în continuare mulţumită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish