Pup moaște sau beau zeamă ca să fiu fericită?

Promiteam pe facebook acum câteva săptămâni un articol nesimțit împotriva mlm-urilr producătoare de endorfină- Că tot e ziua Internațională a fericirii. M-am cumințit pentru că a trebuit să port câteva discuții cu niște *oameni mari* pentru a știi concret în ce mă bag. “Zic să stai cuminte, că te alegi cu un proces!”. Astfel m-am gândit mai bine la ce nu ar trebui să scriu.

 

“E, oricum nimeni nu ia în seamă, pentru că toți fac ce vor pe nimeni nu interesează părerea ta!”- așa cum v-ați obișnuit cu stilul meu de a scrie o să spun exact ceea ce cred- DianaFiiCuminte!

(Blogul ăsta e plictisitor. Cine e Diana? Diana fii cuminte? De unde a apărut?)

Bun.

De ce să consum o zeamă cu x și y în locul unui prânz normal așa cum au mâncat toate generațiile dinaintea mea? Pentru că vremurile s-au schimbat și e la modă să stau la birou cu un pahar pe care scrie numele firmei. Străbunica mea, Elena, nu a știut ce înseamnă zeamă înlocuitoare de gogoși cu gem și a trăit pănă la 97 de ani. Să vă zic că făcea maratoane de 4-5 ori pe zi cu 2 găleți pline cu apă prin curte prin 1996? Și a mâncat exact ceea ce ziceți voi că îngrașă și încarcă ficatul. Normal, ea stătea la masă, se odihnea și apoi la sapă în grădină până seara. Noi mâncam, stăm pe facebook vreo 3 ore și apoi ieșim într-un pub, sau mâncăm și fugim la nu știu ce interviu și apoi mai fugim nu știu unde. Bine, sau de fapt acum când mai avem timp de mâncat?

Da, adevărul e că zeama de căpșuni și frișca nu a omorât pe nimeni, deci de ce ne ambalăm atât?

Acum 4 ani ne-a invitat o cunoștiință pe mine și bolșevica (adică mama) la un consult de grăsimi- cred că așa se numea. A început acolo cu diverse întrebări și măsurători și rezultatul a fost un mare *Vaaaai, e groaznic! Trebuie să faci ceva în privința asta! Avem și soluția- o zeamă minune care te va ajuta să slăbești repede, să arăți bine, să ai energie și analize frumoase!* Eee, nu mă înnebuni!

Adică să beau asta și să nu mai mănânc morcovii mei, păi nu am cum, nu vreau e ilogic! Foarte indignată madame (care de fapt e verișoara mamei mele) a făcut niște ochi mari de parcă i-aș fi zis că nu îi stă părul bine. A avut o atitudine de puteam să jur că e hipnotizată sau drogată și tot ceea ce știa să zică asemenea unui robot era să dea argumentele pentru care zeama e făcătoare de minuni. Tot ce ne doream era să mulțumim frumos pentru consultul GRATUIT, dar nu, e insista să cumpăram un produs măcar de probă. Hellooo, robotule, nu poți să ne convingi! Serios acum, chiar iubesc să mănânc un ou cu roșie și brânză, nu le voi da pentru zeama cu gust de plastic.

Dacă tot am ajuns la partea de gust, mie nu îmi place. Da aș putea să beau o zi, două amestecătura dar după gata. Are gust de plastic și o combinație de medicamente pisate.

Mi s-a propus fericirea dacă cumpăram produsele, totul îmi va merge bine dacă tot ce achiziționam purta denumirea mlm-ului. Nici nu mai trebuia să merg la pupat de moaște că mlm-ul rezolva totul.

V-ați gâdit vreodată ce conține zeama?

Dacă mă iei cu soia nemodificată genetic și alte căcaturi naturale, oh pardon, și tu ești unul dintre ei. Roboțel, not here!

Nu sunt nutritionist, nu vă zic ce să mâncați și ce nu. Nu sunt medic, nu vă zic ce vă face bine și ce nu. Și evident că o să zici din nou *Și te bagi, femeie, e treaba ta?*.

De curând tot așa am aterizat la o ședință de fitness gratuită. Habar nu am avut că e organizată de un anumit mlm. Phuaaaiii, toată fericită, tone de fericire în încăperea aia. Toți sugeau la borcanele cu amestecătură. Țoti hiper-mulțumiți de viața lor. Bă, băiatule, unde am aterizat? Au început exercițiile cu zâmbetul pe buze evident. Și la sfârșit, nu, nu am scăpat de aceea poveste incredibilă *Cum am slăbit nu știu câte kilograme și mi-au dispărut coșurile de pe față!*. Încredibil? Mai ai bani? Vrei să te împrumut? Cum stai cu rinichii? Ficatul? Apoi următoarele zile la telefon *Ce părere ai? Nu-i așa că o să vii la nu știu consultație și o achiziționezi un pachet fericit și minunat?* Nu. ham ham. Mă duc să pup moaște. 

Un articol nesimțit, tipic mie. Messi mai joacă? Pe tine cum te-au racolat?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish