Sangria, te rog!

Sangria, te rog!

Date: August 11, 2017 By: dianafiicuminte

August a început în forță! O gramadă de muncă. Dar îmi place! Trag tare luna asta, când toți sunteți prin concedii în Valencia. E bine, nu? Încă puțin și urmează rândul meu! Visez la un șezlong, valurile mării și un ospătar bine făcut care să vină să mă întrebe dacă mai doresc Sangria (bine, probabil o să fie un moment amuzant, când eu scot repede un dictionar  spaniol roman, ca să îi zic mai mult decât un *sí*). Bine, partea cu ospătarul o putem scoate, dar valurile le lăsăm.

Că tot am ajuns cu gândul prin Spania, când eram copil aveam un dictionar roman spaniol acasă și tot încercam să învăț spaniolă.  De unde? Tot de la telenovelele cu Mario Cimarro, Gaby Spanic, Edith Gonzalez (frumoase femei) și Fernando Colunga, mi-am dat drumul la limbă. Ce copilărie am avut…

Am văzut recent că există un top 5 al celor mai enervante replici din telenovele. Stați să iau un dictionar roman spaniol să le și traduc:

  1.  Como? Embarazaste a la sirvienta? = Cum? Ai lasat-o însarcinată pe servitoare?
  2.  Quiero hacerte mia para siempre, mi amor! = Vreau să fii a mea pentru totdeauna!
  3.  Te lo juro, mi vida! Nada nos separara!= Îti jur, viața mea! Nimic nu ne va desparți!
  4.  Eres una mujersuela! Te voy a matar! = Esti o ușuratica! Am să te omor!
  5. Porque te metiste con mi hombre, maldita? = De ce te-ai încurcat cu bărbatul meu, nenorocito?

Câteva replici din telenovele le găsim cu ușurință și la noi în țară. Sigur vă sună cunoscute Știrile de la ora 5, unde Vasluiul are prioritate. Probabil ați observat că orice telenovelă are cam aceleași întâmplări: ea se îmbolnăvește și își revine miraculos după ce el îi spune că o iubește, soacra nu o vrea pe ea, ea e violată, el înșeală când e băut sau unul dintre ei e sărăc. Dar în absolut toate telenovelele un lucru e sigur: există o casă imensă, unde toată lumea umblă în pantofi și sunt super aranjați.

Ah, da! Nu m-am uitat cap- coadă la vreun serial de genul ăsta (viața mea îi mult mai telenovelă), dar îmi aduc aminte melodiile din generic. Uite un top 5: Natalia Oreiro – Cambio Dolor, Clona-Dime, Salome, Rubi- La Descarada, Prisionera.

Iar această scenă memorabilă…

Comment (1)

Lamiita Petre

“Esti prea bun/a pentru mine, nu te merit” , cred ca este o replica mai noua pe melegurile noastre, post decembrista, dar care a adunat foarte multi adepti. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *