Lifestyle

A spus cineva paste?

 

În urmă cu câteva săptămâni am filmat o emisiune culinară alături de colegul și bunul meu prieten, Andrei Onofrei, în cadrul căreia am gătit cinci feluri diferite de retete paste. Nu vreți să știți cum salivau colegii de la tehnic. Emisiunea a fost filmată într-un restaurant foarte cochet din Floreasca, unde se preparau 26 sosuri pentru paste.

De atunci mi-a tot stat gândul la diferite retete de paste. M-am pus pe căutat, e Internetul plin!

Așa că hai să vorbim puțin despre paste, la categoria de Food nu mai scrisesem de mult și sunt sigură că mama e curioasă să afle mai multe. Recunosc  că îmi place subiectul acesta: aș putea mânca doar paste cu brânza toată viața!

Știați că pastele fainoase simple sunt de mai multe tipuri? (știu că știți) Precum cannelloni, ciriole, gnocchi, lasagne, penne, spaghetti, tagliatelle, taglioni și după atâta Italie, hai să le zicem și pe ale noastre: fidea, macaroane sau tăiței.

La mine treaba e simplă: PASTE! Combinate cu diverse sosuri și gata: retete de paste de nota 10!

Eh, stai puțin! Pe lângă pastele fainoase simple, mai sunt și cele umplute.

Precum  agnolotti care sunt umplute cu carne prăjită sau legume sau ravioli – cu brânză, carne, legume, ciuperci. Tortellini sau tortelloni ? Da! Sunt diferite! Primele sunt umplute cu carne, brânză sau prosciutto, iar tortelloni cu brânză Ricotta, spanac.  Recunosc că pe aceste tipuri de paste nu prea le-am încercat, dar m-am mutat și am un aragaz nou, care deja așteaptă să fie exploatat.

Oh, revenim – după atâtea cuvinte cu aer italienesc, nu spun NU unei porții de macaroane cu lapte!

I love spaghetti. And I like to cook spaghetti. And I used to eat it every day. I weighed thirty pounds more than I do now. You can’t – you can’t do that. Christopher Walken

Printre cele mai cunoscute sunt spaghetele (sau bine, pe ăstea le gătesc eu cel mai des). Ei bine, conform Google, spaghetele sunt pastele făinoase, cu formă cilinidrică, subțiri și lungi. Italia! Prin 1700 a apărut furculița cu mai mulți dinți, special pentru a spaghete.

Reteta mea de paste e simplă: ceapă, ardei, ciuperci, bacon, condiment, iar la final cașcaval ras. Stai, că și pastele cu branză și zahăr îmi ies bine. Mai prost stau la partea de spălat vasele după.

Asta pentru că ieri am gătit paste și mă așteaptă în bucătărie. O porție mică! După – câteva abdomene, să nu facem exces, rochiile trebuie să se așeze frumos pe noi!

Sunt curioasă: care sunt rețetele voastre preferate de paste? Aici sau pe Facebook. V-am zis că am aragaz nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *