Tu cum stai cu fericirea?

De fiecare dată când îm amintesc de tine gândurile îmi intră în Narnia. Când vreau să povestesc de tine mă bălbâi.
O întreagă poveste cu multe emoții, cine să o știe mai bine decât tine?
Ai crede că vorbesc de el sau ea. Nu, greșești, vorbesc de tine. Tu care ai trecut prin atâtea și încă nu știi pe unde să apuci ca să îți fie mai bine. Atâția oameni în jurul tău și nu găsești nimic bun, nimic care să te ajute să ajungi acolo unde îți dorești. Pentru că, vezi tu, ești conștient că și ei sunt importanți în drumul tău. Ai atât de multe dorințe de îndeplinit, dar acum ești prins și legat de îndoielile tale.
Ai uitat de tine și de sufletul tău. Te grăbești și zâmbești când nu simți. Omule, nu îți plânge sufletul când realizezi că uneori ești superficial. Atâtea zile pierdute pe care nu ți le aduci aminte, așa e… sunt pierdute. Nu-i așa că îți trec prin minte doar momentele alea de liniște când erai doar tu și cu tine? Sau ziua aia în care erai pur și simplu fericit, fără să ai un motiv. Și îți venea să țipi în gura mare pe stradă “Sunt fericit!”.
Cel mai important om din viața ta ești chiar tu. Nu îți pierde ore, zile, ani cu ceva ce nu te face fericit și în care nu te regăseși. De ce să nu îți alegi fericirea?
Fericirea nu e un drept sau un moft. E obligația sufletului tău. Luptă pentru ea, chiar dacă e greu. Pleacă la drum ca să o găsești și nu te uita la câte serpentine are drumul. Uneori fericirea e un labirint. Alteori o pajiște. Caută să zâmbesti în fiecare zi, doar știi citatul, nu?- Nu îți pierde degeaba 24 de ore.
Lasă lucruri frumoase în urma ta.
Acum ceva timp m-a întrebat cineva care e cel mai important lucru pentru mine. Mi-a luat câțiva ani să găsesc cuvântul potrivit care să însemne totul.
Fii mai bun. Fii fericit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish