baby sebamed

Baby Sebamed – Cât de potrivite sunt pentru pielea bebelușilor?

Reducere 15% www.sebamedromania.ro – Cod: Diana

Este recomandat ca produsele de îngrijire a pielii bebelușilor să fie hipoalergenice, testate dermatologic și un alt aspect foarte important este să aibă pH ușor acid – așa cum sunt și produsele din gama Baby Sebamed, la care valoarea pH-ului este de 5.5, care stimulează formarea învelișului acid al pielii. O altă recenzie a produselor Sebamed găsiți în acest articol de pe blog. Pielea bebelușului este mult mai sensibilă decât pielea noastră, fiind expusă iritațiilor și infecțiilor încă din primele zile de la naștere. Folosiți pentru îngrijirea pielii bebelușului produse special concepute, doar la recomandarea medicului pediatru sau neonatolog.

Disclaimer: Nu fac testări de produse pe pielea copilui, iar articolul de față nu intenționează să recomande produse cosmetice pentru cei mici, fără a consulta medicul pediatru, ci are rolul de a susține îngrijirea și sănătatea pielii.

Din experiența mea cu Frida Harriet în cele 6 săptămâni de la naștere și cum am grijă de pielea ei:
  • A avut eritermul de la naștere (pete roșii) în maternitate, iar când am ajuns cu ea acasă a dispărut în două zile.
  • În zona scutecului am aplicat Bephanten Sensiderm (recomandat în maternitate) în primele zile, iar acum doar la nevoie. Încerc să o țin fără scutec cât mai mult timp și să o schimb cât mai des. Curățarea o fac cu un prosop umed și nu am insistat cu aplicare cremelor sau a altor produse. Astfel am evitat neplăcerile din zona cea mai sensibilă a bebelușului precum dermatita de scutec.
  • Baia am făcut-o încă de la început cap-coadă, chiar dacă bontul ombilical s-a detașat abia la două săptămâni.
  • Acneea neonatală a ținut câteva zile și nu am intervenit asupra ei.
  • O îmbrac doar cu haine 100% bumbac, pe care le spăl separat de hainele noastre cu detergent special pentru copii. La fel și așternuturile ei sau hainele mele, în special bluzele și tricourile de casă.
  • Nu folosesc șervețele umede în mod regulat, doar când am mare nevoie, deoarece pot produce iritații dacă sunt folosite în exces.
  • La baie nu aplic gelul de curățare direct pe piele, ci amestecat cu apă. Cantitatea de produs aplicată este foarte mică.
  • Pe fața ei ajunge doar apă și niciun alt produs de îngrijire.
  • Nu o dau cu cremă zilnic și încerc să folosesc cât mai puțin produse pe pielea ei (da, știu că este un articol în care vorbesc despre o gamă de produse de îngrijire pentru cei mici, dar pielea lor nu are nevoie de atât de multe produse precum au adulții.) Așa cum mi-a recomandat și neonatologul, în primele luni de viață un gel de curățare, o cremă pentru zona scutecului, din când în când cremă de corp potrivită și SPF – sunt mai mult decât necesare.
  • Am acordat o atenție mare la pliurile pielii mai ales în primele zile – curățare și hidratare.
  • Am ieșit afară cu ea încă din prima zi, dar fără a o expune la soare.
  • Nu îi fac masaj cu ulei de măsline, deoarece conține acid oleic care poate deteriora protecția naturală a pielii.
  • Nu folosesc pe pielea copilului pudră de talc, produs care nu este recomandat deoarece poate duce la probleme respiratorii.
  • În ceea ce mă privește: evit să mă dau cu parfum, hainele din partea de sus pe care le port în casă le spăl cu detergent blând. De altfel, cremele pe care le folosesc pe corp și ten sunt compatibile și cu pielea copilului, mai ales că alăptez și practic skin to skin.
produse sebamed baby
Gama Baby Sebamed

În primul rând pielea celor mici este diferită. Cei mici nu sunt cobaii noștri, nu faceți încercări sau ce recomandă altă mamă și cu riscul de a mă repeta, obligatoriu cereți părerea medicului pediatru.

Produsele Baby Sebamed sunt recomandate de medicii dermatologi pentru a putea fi folosite încă din prima zi de viață a bebelușului. Gama Sebamed pentru copii poate fi folosită la recomandarea medicului pediatru și în timpul tratamentelor de piele precum iritații, eczeme sau infecții, în primul rând datorită faptului că ajută în procesul de vindecare. Sunt produse destinate curățării și îngrijirii atente a pielii delicate și sensibile a copiilor și bebelușilor. Printre caracteristicile acestor produse se numără faptul că sunt 100% fără săpun și conțin compuși blânzi de curățare. Totodată sunt excluse ingredientele iritante și astfel au un risc redus de alergii și tolerabilitate ridicată.

Produsele din Gama Baby Sebamed cu care am interacționat până acum sunt:

Spuma protectoare de curăţare pentru faţă şi corp este un produs foarte blând, care calmează și ajută pielea împotriva deshidratării și a iritațiilor. Are miros foarte subtil, iar sticla îmi place atât de mult încât o să încerc să o refolosesc. Personal nu mă dau pe spate produsele de curățare de tip spumă, dar pentru pielea celor mici o consider mai mult decât potrivită.

Crema dermatologică împotriva iritațiilor de scutec calmează și protejează pielea cea mai expusă diverselor probleme care pot să apară la cei mici. Ajută la vindecarea leziunilor, sprijină procesul de cicatrizare şi o protejează împotriva infecţiilor. Crema o țin în geanta de scutece pe care o am mereu în mașină și am folosit-o fără probleme atunci când a fost nevoie. Nu am observat vreo neplăcere, textura este lejeră, se întinde ușor și se absoarbe într-un timp scurt.

Lichidul dermatologic de spălare extra delicat sebamed Baby curăță bland pielea sensibilă a beblușului. Datorită ingredientelor protejează împotriva iritațiilor, previne deshidratarea, stabilizează și dezvoltă echilibrul hidrolipidic al pielii. Din curiozitate, am început să îl folosesc pentru curățarea tenului și atât de mult îmi place încât mi-am pus o perioadă celelalte produse deoparte. Este un produs hipoalergenic, potrivit chiar pe pielea extrem de sensibilă.

Servețele uleioase sunt special concepute pentru zona scutecului, combat deshidratarea și uscare pielii agresate, calmează iritațiile și protejează împotriva infecţiilor. Sunt de departe produsele mele preferate din gama aceasta. Le folosesc atât pentru zona scutecului copilului (dar nu la fiecare schimb, ci doar la nevoie) și câteodată când îmi îndepărtez machiajul – și aici este de menționat că nu îmi irită deloc ochii.

Spray de protecție solară SPF 50 asigură protecție UVA+UVB, formula oferă hidratare intensă și împiedică uscarea pielii. Textura se aplică foarte ușor, nu este deloc uleioasă și nu lasă urme albe. Un alt produs care îmi place, mai ales pentru textura sa. Este pentru prima dată când folosesc un astfel de produs care să nu lase pielea deloc lipicioasă după aplicare. Am folosit-o până acum doar pe tenul meu, iar recomandarea mea este să fie aplicată o cremă hidratantă înainte.

Produsele din gama Baby Sebamed nu conțin:

  • Uleiuri minerale: care au beneficiul de a oferi pielii strălucire, dar care afectează atât pielea cât și părul, având următoarele efecte adverse: deshidratare, iritații, alergii. Se găsesc sub denumirea de petroleum sau parafină lichidă.
  • Nitrozamine: folosite în industria cosmetică ca agent de emulsionare și spumant, pot fi absorbite prin piele și pot avea efecte cancerigene.
  • Dioxan: compus chimic care poate duce printre altele la iritații ale nasului, gâtului și ochilor.
  • Formaldehidă: substanță eficientă ca și conservant, dar foarte toxică și considerată cancerigenă. Contribuie la dezvoltare sensibilității pielii prin alergii, iritații, erupții cutanate.
  • PEG polietilenglicol: substanță chimică provenită din industria petro-chimică, folosită ca agent de îngroșare și emolient. Este recunoscut ca substanță cancerigenă, ce poate conține compuși foarte periculoși pentru sănătatea precum Dioxan și metale grele.
  • Parabeni: ingrediente care prelungesc perioada de valabilitate a produselor, dar care în concentrații mare pot provoca probleme precum alergii, toxicitate la nivelul organelor și endocrin.
  • Substanțe care maschează conținutul de nitrați.

Înainte de a cumpăra și folosi produse cosmetice pentru cei mici, informați-vă despre ce ingrediente au în compoziție. Am rămas dezamăgită să observ că foarte multe produse pentru bebeluși conțin, din păcate, substanțe cancerigene și cu potențial nociv precum formaldehida, dioxan, uleiuri minerale sau parabeni. Aceste substanțe sunt dăunătoare pentru pielea copiilor și pot provoca probleme atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Sunt foarte puține branduri pe piața produselor de îngrijire, care respectă 100% nevoile pe care pielea celor mici o au. Și cel mai important: este mai ușor să prevenim, decât să tratăm pielea. Cu siguranță riscul de dezvoltare a problemelor de piele se poate diminua printr-o rutină simplă de curățare și a îngrijire pielii, dar și o expunere cât mai mică a celor mici la factori care pot să genereze sensibilități.

*Articolul este în colaborare cu brandul Sebamed, dar oferă o recenzie onestă privind experiența cu produsele pe care le-am avut în testare.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish