
Povestea primului scutec | Bamboo Planet
Tot amân să vă povestesc experiența nașterii la Filantropia, dar sper să îmi găsesc timp și să filmez un vlog despre acest subiect. Până atunci, vreau să vă povestesc unul dintre primele momente de mamă. Teoretic, am făcut cursuri de puericultură, așa că știam cam ce ar trebui să fac, dar cu toate astea, schimbatul primului scutec mi-a dat ceva bătăi de cap.
Nu îmi amintesc cum și de ce, dar primul scutec a fost nevoie să îl schimb seara. Știu sigur că era întuneric afară deoarece mă gândeam că e prea târziu să rog pe cineva să îmi arate. Cum? Nu știam să îi schimb scutecul? Nu, nu știam! Bine, primul lucru pe care l-am zis când au venit de la neonatologie să mi-o aducă, în jur de ora 5 după amiaza, a fost: Eu nu am ținut niciodată un bebeluș în brațe. Iar în gândurile mele în primele minute cu ea, se derula obsesiv întrebarea: Ce trebuie să fac cu ea? Ce fac dacă plânge? ăăă. Efectiv uitasem tot ce citisem și tot ce învățasem despre nou-născuți. Dar starea aceasta nu a durat mult, că s-a activat mama din mine si m-am calmat… până la schimbarea de scutec. Efectiv mi se blocaseră neuronii. Nu pusesem în viața mea mâna pe un scutec. Mai eram supărată pe mine: De ce nu am repetat acasă?
Am luat scutecul, m-am uitat la el și mă gândeam că ce poate fi atât de greu, îl pun și gata. L-am întors pe toate părțile, Diana, ai 17 ani de școală, e imposibil să nu îți dai seama. Pe primul l-am rupt. La următorul am căutat pe Google: instrucțiuni schimbat scutece. Nu am găsit. Pe lângă ca era târziu, așa cum v-am zis, se activase mama din mine și mă gândeam că dacă o să rog pe cineva să vină îmi călc pe orgoliu. L-am sunat pe George, care nu înțelegea de ce mă tot învârteam în jurul pătuțului. Toată treaba a durat vreo jumătate de oră. După ce i l-am pus, m-am felicitat singură. După ce am îmbrăcat-o, simțeam cum un stadion plin de oameni mă felicită. Probabil gazul ilarian încă mai era prezent. Ce a fost atât de greu să schimb un scutec? Eu din ce știam de prin 97 când s-a născut un verișor e că trebuia să se lipească, și nu trăgeam de agățători. Căutam ceva care lipește, iar agățătorile nu făceau asta și le rupeam.
Cam asta a fost prima mea experiență de schimb scutec, iar pe atunci nu îmi puneam problema de ce tip de scutece aleg pentru Frida. Două luni jumătate mai târziu, citesc despre scutece, ce recomandări și experiențe au alte mame. Până acum am folosit scutece de la trei producători diferiți, iar despre cele pe care le folosesc acum pentru bebeluș o să vă povestesc mai multe.

Scutece Bamboo Planet
Unul dintre motivele pentru care am ales să înlocuiesc pentru o perioadă scutecele pe care obișnuiam să le folosesc este faptul că nu făceau față micilor accidente zilnice. Ceea ce nu este plăcut nici pentru Frida care se murdărește, nici pentru mine care ar trebui să spăl destul de des. Pe de altă parte, fiind vară, am dorit să văd dacă i se potrivesc scutecele fabricate și din alte materiale precum bambusul.
Scutecele Bamboo Planet sunt potrivite pentru bebelușii și copilașii cu pilea sensibilă, datorită faptului că suprafața și stratul inferior sunt din fibră de bambus. Pe blog am mai scris despre beneficiile acestuia în confecțiile pentru cei mici. În scutece, fribra de bambus este antibacteriană și menține o temperatură constantă indiferent de sezon. Ceea ce am observat și face parte din descrierea lor, este că sunt rezistente la scurgeri. Scutecele Bamboo Planet sunt potrivite pentru micuții care au o piele cu tendință atopică sau dezvoltă iritații în zona scutecului. Acest lucru datorită faptului că au în compoziție celuloză fără clor și fără parfum. Astfel, expunerea bebelușului la substanțe chimice este eliminată. De altfel, nu conțin alcool, loțiuni, latex sau fosfați. Sunt 100% biodegradabile, iar asta mă bucură foarte mult.
Părerea mea despre scutecele Bamboo Planet este că sunt de calitate, iar materialul este unul foarte confortabil, ce se așază foarte bine pe pielea bebelușului. Unul dintre cele mai importante aspecte este că pielea se prezintă foarte bine la schimbarea scutecului și este uscată. Nu am avut parte până acum de accidente, cu toate că au existat momente oportune accidentelor. Aceste scutece sunt disponibile în 5 mărimi.
Tot din gama Bamboo Planet sunt și servetelele umede pentru bebelusi. Frida are o piele sensibilă, iar aceste șervetele fac parte din cele care sunt compatibile. Fabricate, la fel din fibre de bambus, au în compoziției 98,5% apă pură, fără să conțină alcool sau parfum. Ca textură sunt moi și plăcute la atingere.
*Articolul este scris în colaborare cu myvelvetbaby.ro, dar acest lucru nu influențează părerea exprimată despre produsele prezentate.


7 Comments
Ruxandra
Felicitări pentru că ai ales scutece 100% biodegradabile, prietenoase cu pielea și mediul. Puține persoane se gândesc la impactul asupra mediului.
Dragi Femei
Abia astept sa citesc despre nasterea la Filantropia, cu bune si cu rele! Esti o mama buna, cu siguranta! Instinctul matern functioneaza mai bine decat orice curs
dianamatusa
Bună! Îl tot amân de ceva timp. Este un storytime stufos și încerc să îi fac loc printre activitățile zilnice. 😀
Raluca Brezniceanu
Ma bucur sa vad ca folosesti scutece bio, nu multi parinti aleg sa le foloseasca, dar sper ca in timp acest lucru se va schimba.
dianamatusa
De când s-a născut, folosesc mai multe tipuri de scutece. Fiecare are avantaje și dezavantaje, dar în ceea privește Bamboo Planet, acestea sunt cele cu care nu am avut probleme. Foarte bune!
Lucia Mihaela Curea
Ce bine ca exista o multime de produse pe piata si putem alege varianta potrivita.
Catalina Coman
Par sa fie niste scutece bune. Nu am auzit pana acum de ele.