Carti pentru copii

Cărți pentru copii de la Editura Casa

Încep în a spune că din anul 2018 cunosc cărțile de la Editura Casa, din cadrul atelierelor pe care le desfășuram la Lord Academy. Ca părinte, dar și în calitate de pedagog, consider că prezența cărților în viața celor mici este esențială în dezvoltarea lor. Începeți încă din primele săptămâni de viață să le citiți copiilor cu glas tare măcar câteva minute pe zi. Cititul ajută și are beneficii în creșterea armonioasă a copiilor și dezvoltă abilități de comunicare, memorie, vocabular, ascultare, imaginație și capacitatea de atenție. De altfel, cititul îmbunătățește relația dintre părinte și copii, iar lectura reprezintă un mod minunat de a petrece timpul. Un alt beneficiu este că lectura oferă și lecții de viață din care cei mici pot să înțeleagă și să învețe lucruri noi – iar aici am câteva recomandări de cărți pe care le găsiți la Editura Casa. Faceți din citit un moment de relaxare pentru voi și încercați să fie o rutină de seară. Cititul ne ajută să ne relaxăm mintea și are beneficii și pe partea de calitate a somnului atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Un alt aspect important este și ce se întâmplă în momentul lecturii: vocea și ritmul, faptul că sunt ținuți în brațe le oferă sentimentul de siguranță și iubire. Lectura să fie un moment în care vă implicați 100% și să nu existe alți factori care să afecteze timpul vostru împreună și astfel, atenția copilului să fie tulburată.

De când s-a născut Frida, am început să pregătim și un loc de citit. Un spațiu dedicat ei și lecturii. Încercăm să alegem cărți cu ilustrații cât mai frumoase, dar și cel mai important, să aibă parte de câte o mică învățătură. Momentan suntem la capitolul în care adunăm și căutăm cărți potrivite până la 7-8 ani. După, urmează să ne ocupăm și de partea de mobilier. Câteva aspecte din pedagogia Montessori o să le aplicăm și noi și o să aducem lucrurile pe care ea le folosește la nivelul ei. De altfel, obiectele din mobilier dedicate ei și jucăriile sunt în mare parte din lemn.

editura casa

Printre cele mai frumoase cărți pe care le-am ales până acum, se numără și câteva serii de la Editura Casa. În fiecare zi îi pun o carte cu ilustrații lângă ea pe care să le privească. Același lucru îl fac deseori și în mașină, când avem un drum mai lung. Cartea pe care o folosesc des este Primul meu minidictionar, o carte pe care George i-a luat-o cadou. Îi place să privească ilustrațiile și să le analizeze. Am observat că încă din primele săptămâni își ținea privirea câteva secunde bune pe o ilustrație, după o muta pe următoarea. Totodată, faptul că are coperți și pagini cartonate, ne ajută să îi punem cartea oriunde dorim, chiar și în mașină, fără să cadă.

Din mica noastră colecție mai face parte și cartea O îmbrățișare de noapte bună cu cinci abțibilduri refolosibile. Este la fel cartonată, ilustrată foarte frumos și are un text simpatic, potrivit pentru povestea de seară.

Colecția Prietena mea Connie este, la fel, un cadou cumpărat de George de la Editura Casa. Cărțile cu personajul Connie le cunosc încă din 2018, când le foloseam ca suport la atelierele pentru copii pe care le organizam. În acest cărți regăsesc principii ale educației pe care și noi le practicăm: educația cu blândețe, empatie și respect. Colecția cuprinde 32 de titluri precum Connie merge la gradiniță, Connie o ajută pe mama, Connie merge la dentist sau Connie sărbătorește Crăciunul. Cu ilustrații simpatice și texte pe înțelesul tuturor, Connie trece prin diferite situații asemanătoare copiilor noștri și parcurge întâmplări la diferite etape de vârstă. Astfel că, prin întâmplările pe care Connie le parcurge, copiii noștri se regăsesc și putem considera ca au rol terapeutic. Prin poveștile lui Connie, cei mici înțeleg că și alți copii fac greșeli, iar părinții sunt alături de ei să le ofere ajutor, înțelegere și sfaturi. Totodată, cărțile pot fi utile și pentru părinți, un ghid care să îi ajute și să îi îndrume în anumite situații.

O altă serie minunată este Caută și găsește de Susanne Gernhäuser, cu ilustrații create de Sabine Cuno și Dorothea Cüppers. Cărțile sunt cartonate și interactive, potrivite pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Au ilustrații foarte frumoase și bogate în care cei mici sunt invitați să găsească și să descopere o serie de obiecte. Astfel, cei mici își dezvoltă atât vocabularul, cât și capacitatea de observare și memoria. Cărți asemănătoare cu acestea, sunt și cele din colecția Hoinari prin anotimpuri, pe care o găsiți tot la Editura Casa.

Tot de la Editura Casa mai avem 5 cărți din seria De ce, de ce, de ce?: De unde vin bebelusii? Sarbatoarea Craciunului, Tot ce pot face eu, Dinozaurii, Castelul Cavalerilor. Seria aceasta mi se pare la fel de minunată ca cele de mai sus. Cu cât Frida va mai crește, mi-am propus să completez colecția cu toate titlurile care fac parte din ea. Cărțile sunt atât în format mare, cât și mic, iar coperțile și paginile sunt cartonate. Seria invită pe cei mici să afle lucruri noi și răspunsuri la întrebările lor. Sunt abordate subiecte de interes pentru cei mici și sunt sigura că vor fi fascinați de ilustrațiile superbe.

De la Editura Casa pe lista de dorințe și de a completa locul de citit al Fridei sunt și cărțile din Hoinari prin Anotimpuri. Am înțeles că sunt minunate și foarte mulți părinți spun că cei mici sunt încântați de aceste cărți. Dacă sunteți părinți, vă recomand să vă uitați la cărțile de la Editura Casa. Sunt sigură că o să găsiți ceva ce o să le placă copiilor voștri, la prețuri foarte bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish