Cate n luna si n stele

Stilul Nordic în #casahygge alături de Cate-n luna si-n stele / Little Dutch

Cate-n luna si-n stele este un magazin online despre care am scris și în acest articol despre geanta de maternitate. Dar înainte de a vorbi despre legătura între stilul nordic și Cate-n luna si-n stele, vorbim puțin despre ce îmi place și cum de am ales să preiau elemente specifice acestui stil.

De ce stilul nordic?

În Islanda mi-am putut contura puțin ideea în ceea ce privește aspectele vizuale ce înconjoară un copil – deloc pe atunci în plan ideea că urma să fiu mamă. Însă, așa cum am spus în multe postări de pe blog, mi-am găsit apartenențe nordice, mai ales în ceea ce ține de partea estetică. Palete de culori, materiale predominante din lemn, texturi din fibre naturale și totul cât mai relaxat. Simplitate, slow consumerism și hygge. Câteva dintre cuvintele acestea le-am menționat și în articolele despre designul de interior scandinav. Tot ce te înconjoară să îți ofere liniște și o stare de bine chiar și în zilele mohorâte.

Creare unui spațiu cât mai prietenos, luminos, aerisit și practic, aspecte de care am ținut cont și atunci când era renovat și amenajat apartamentul nostru #casahygge. Astfel integrăm în casa noastră și universul care urmează pentru copilul nostru. Totul într-o paletă de alb, lemn, gri și multe accente de culoare. Ulterior, o dată cu creșterea copilului se vor adăuga modele și pattern-uri deloc încărcate, dar care să îi ofere momente în care poate să privească, iar mintea ei să călătorească cate-n luna si-n stele. Așa cum am zis, prefer palete neutre atât pe partea de design, cât și în lucrurile pe care le pregătesc pentru F.H. Nu îmi plac spațiile încărcate, cu multe culori și stridente. Nu îmi place mobilierul în exces și nici idea unei case ticsite de lucruri multe, inutile. Ar fi o dezordine și o dezorganizare tot timpul. Legat de #casahygge, este vorba de un apartament destul de restrâns ca spațiu, dar modul în care a fost împărțit ne-a oferit destul de multe variante de design. Iar pentru un apartament de 2 camere, ne bucurăm de un spațiu destul de mare.

Cum #casahygge a început a fi conturată cu o lună de zile înainte să aflu de sarcină, universul copilului nu era luat în calcul. Dar ne-am adaptat destul de repede. Oricum, din 2020 am decis să nu ne mai facem planuri de lungă durată, pandemia a reușit să ne dea peste cap viața de cel puțin 3 ori anul trecut. Cum învățăm din experiențe,  decizia a fost de a pune la punct lucrurile pe următorul an de zile, cel puțin o perioadă. Și aici am exemplul cel mai potrivit în acest context – alegerea pătuțului. Un model de pătuț potrivit doar pentru primul an. Înțelept sau nu, am ales modelul respectiv de pătuț dat fiind faptul că avem câțel, iar co-sleepingul ar fi fost, cel mai probabil, imposibil în primele luni. Și alte motive ce țin de amenajarea locuinței: pentru un patut mai mare trebuie să mutăm mobila sau să renunțam la anumite piese de mobilier. Ar mai fi de adăugat și ideea că am primit sfaturi de la alți părinți, care nu recomandau pătuțul classic, acesta devenind în timp loc de depozitare. Păreri pe care le-am luat în calcul.

Așa cum vedeți nu am menționat amenajarea unei camere separate. Cel puțin în primul an, nu luam în calcul acest aspect. Dar acest detaliu nu ne oprește să dăm viața casei noastre, să primim și să conturăm Universul copilului nostru. Recunosc, totodată, că nu a fost ușor să ne renovăm și să reamenajăm un apartament într-un anumit fel, potrivit unui cuplu, iar la o lună după ce mobila și alte elemente au fost cumpărate să aflăm faptul că urmează un bebeluș. Nu înțelegeți ideea că nu ne-am bucurat, nu. Ci că a trebuit să regândim totul de la zrero, acest aspect însemnând alte cheltuieli neprevăzute, când totul era achitat. Tot ce așteptam era ca domnul *Cine v-a lucrat aici?* să își termine treaba. Dar și așa, în rezultatul final, considerăm că și universal bebelușului se potrivește în #casahygge. Dar și #casahygge o să fie potrivită cu universul bebelușului. Schimbările vor fi mai mari când F.H. va crește, asta dacă viața ne va găsi tot aici.

O estetică pe care am regăsit-o și la Cate-n luna si-n stele – o poveste atât de frumoasă care îmbină calitatea cu stilul nordic. Și astfel doresc să abordez câteva idei pe care și eu o să le adopt, despre stilul nordic în creșterea copilului.

Stilul nordic și Cate-n luna si-n stele

Dar care este legătura dintre stilul nordic și Cate-n luna si-n stele? Simplu – nu îmi plac lucrurile kitchoase de calitate îndoielnică, mult prea colorate, lipsite de calitate și care nu îți oferă o experiență. Detalii pe care le-am ales și pentru primii ani de viață ai copilului meu. După, când va putea alege, dorințele mele trec pe un loc secund, în defavoarea cerințelor ei. Evident că nu mă refer la a aduce luna de pe cer, ci dacă este vorba de jucării, haine și alte lucruri necesare. Adaptând principii atât de design, cât și detalii ce țin de creșterea copilui din stilul nordic, la Cate-n lună si-n stele găsesc produse de care am nevoie și se potrivesc cu ceea ce îmi doresc. De la produse de puericultură, jucării pentru bebeluș, la piese ce țin de camera copilului potrivite stilului pe care l-am adoptat. Pentru că am menționat jucării pentru bebeluș – acestea sunt produse la care țin foarte mult să fie foarte atent fabricate, pentru a nu expune copilul unui pericol, pe care l-am putea evita. Iar la acest aspect și nu numai recomand jucăriile de la Cate-n luna si-n stele în care am încredere nu doar că o să aducă bucurie în joaca copilului meu, ci am și convingerea că fac o alegere potrivită pentru ea, indiferent de vârstă.

Cate-n luna si-n stele & Little Dutch

Am adus puțin din stilul nordic aici. Un loc căruia îi spunem acasă de aproape 5 luni. Și așa cum am zis – un loc inițial pregătit pentru un cuplu, care și-a schimbat radical planurile în 2020. De puțin timp încercăm să conturăm și universul copilului. Am început cu emoția detaliilor primite de la atelierul Păturica Fermecată. Emoția și bucuria a continuat Cate-n luna si-n stele o dată cu primele centre de activități pentru bebeluși și museline de la brandul Little Dutch.

Little Dutch este un brand de origine olandeză care comercializează produse de calitate superioară pentru bebeluși și copii. Un magazin modern, dar cu produse atemporale. Forme și pattern-uri care nu se demodează și de care nu te poți plictisi. Little Dutch aduce elemente unice în universul copilului prin materiale de calitate și palete de culori superbe pentru copii indiferent de vârste.

Povestea Little Dutch o regăsim și la Cate-n luna si-n stele. Un magazin online românesc pe care l-am remarcat încă din primul trimestru de sarcină, când am început să îmi conturez ideile despre cum aș putea să creez universul F.H în #casahygge. Aici am o poveste simpatică, încă de când eram în Islanda. Pe atunci nu era în plan sau nu mă gândeam că F.H. va fi posibilă prea curând, cel puțin nu pe cale naturală. Vedeam Cate-n luna si-n stele online prin recomandări, ori la persoanele pe care le urmăresc pe Instagram. Chiar și numele magazinului, un nume pe care nu îl găsesc mai potrivit care descrie perfect legătura dintre produsul lor și experința oferită copilului.

Pentru că îmi doresc să aflu mai multe despre ce înseamnă Cate-n luna si-n stele, urmează un interviu cu echipa lor pe blog.

*Articolul face parte dintr-o colaborare cu brandul Cate-n luna si-n stele, dar nu influențează calitatea recenziei.

Related Post

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish