Ce înseamnă să ai stil?

Zilele trecute am citit A life of style de Rebecca Moses– de unde m-am și inspirat pentru câteva fotografii făcute prin București. O carte cumpărată datorită ilustrațiilor superbe, însă după ce am citit-o, e mai mult decât o carte cu pagini frumoase. Despre stil, eleganță, rafinament și fericire.

Să vorbim despre versatilitate: eșarfa

 Pe la 6-7 ani primisem un batic cu steagul Americii și îl purtam pe cap vara. Îmi amintesc perfect momentul în care cineva din familie mi-a spus să îl dau jos, arată de parcă nu aș avea păr.

De prin gimnaziu am descoperit plăcerea de a purta eșarfă, prin liceu aveam deja o colecție. Tot pe atunci, când părul meu a căzut, purtam eșarfe pe cap, sub formă de turban. Erau vreo 3 eșarfe ce mergeau aranjate pe cap și nu am mai vrut să dau ochii cu ele după ce părul meu a crescut. Le-am lăsat într-un dulap, la Vâlcea. Un secret: încă au miros de spital.

Mi-a plăcut dintotdeauna să îmi aranjez eșarfele pe cap, însă…am evitat asta. Și uite că ieri m-am întors la acest accesoriu. Un element atât de feminin și versatil, ce poate fi purtat în multe forme, nu puteam să îl uit pur și simplu, doar pentru că îmi amintește de perioada aceea. Apropo, cerceii sunt tot de atunci. Două piese cu stil.

Ținuta pe care am construit-o a plecat de la…. ruj. Eșarfa am aranjat-o înainte să ies pe ușă. Știți că îmi plac jeansii evazați, ce nu îmi place că au talia medie și poate nu îmi flatează foarte mult corpul, dar mă simt înaltă în ei. O altă piesă a ținutei este acest rucsac dama, ce se potrivește tare bine cu stilul meu. Se numește Pixie și face parte din colecția Adona.

De multe ori am spus *nu* la multe piese vestimentare, lucru regretat ulterior. Așa ca am un sfat: Descoperiți-vă și fiți curajoase! (nu doar în modul în care vă îmbrăcați)

În urma cu ceva timp am primit o întrebare de la o doamnă: ce să facă pentru a fi stilată? M-a pus pe gânduri mesajul, nu sunt stilist/ designer…și i-am spus un singur lucru: Să își trăiască viața în fericire. Acesta fiind și răspunsul meu la întrebarea din titlu. Stilul este ceea ne definește, experiența noastră de viața și modul în care comunicăm. Stilul este ceea ce ne face unici. O călătorie…

 

THERE ARE NO RULES IN STYLE, JUST GOOD INSTINCTS

Rebecca Moses, A life of Style

 

 

Outfit:rucsac dama piele ecologica 

Pantaloni denim evazați

Pulover

Platforme 

Bluză

Colier

Eșarfă 

Fotografii realizate de Mihai Toroipan, Canon 70D

 

Related Post

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish