Ceva nou în fiecare zi

 

-Nu vă supărați, aveți dictionar german roman? Aș vrea să cumpăr unul.

-Nu mai avem dictionar german roman în librărie. Doar român german.

-Am deja unul acasă. Bine, mă duc să văd la următoarea librărie.

-Stați, mă duc să verific în depozit, s-ar putea să aveți noroc.

Cât m-am mai învârtit în librărie, după 5 minute, se întoarce cu o carte stufoasă.

-E ziua dumneavoastră norocoasă!

-Așa se pare!

Da, astăzi mi-am cumpărat primul meu dictionar german roman. În fiecare zi mi-am propus să fac ceva nou. De azi mă apuc să învăț cel puțin trei cuvinte în germană pe zi. Pentru mine germana e o limbă foarte grea și ar fi o adevărată provocare ca în câteva luni să știu să răspund la mai mult de bună, ce faci?  și  te iubesc.  Și cum nu mă dau în vânt după japoneză, chineză sau alte limbi greu de învățat, m-am oprit la germană.

 

ceva nou în fiecare zi

Ce ar fi ca în fiecare zi să ai parte de ceva nou? Ceva ce nu ai făcut niciodată. Un fel de mâncare pe care nu l-ai încercat, schimbă drumul spre casă, uită-te  la un film la care niciodată nu ai vrut să te uiți cu el, salută-l pe colegul pe care îl vezi zilnic- dar cu care niciodată nu ai schimbat două vorbe, schimbă poziția sau ascultă un alt gen de muzică. Ieși din monotonie! Nu lăsa timpul să treacă pe lângă tine.

Am început să mă uit la Game Of Thrones, asta după ce alții au încercat mult timp să mă convingă să îl urmăresc. Nu, e cu lupte, e SF, dragoni!?  Hai mai bine să ne uităm la o dramă sau pshihologic.  Nu îmi plac serialele.  Și m-a prins serialul atât de tare și încă din primele episoade am început să mă atașez de personaje.

De multe ori se întâmplă să spunem Nu unui lucru, dar care ulterior se dovedește că ne place foarte mult. Bine, că mi-am amintit acum, unele lucruri rămân constante. Urăsc sfecla! Nu știu dacă o să aflați vreodată de la mine că mănânc sfeclă. În perioada tratamentului eram obligată/ certată să mănâc urâciunea mov. Probabil și acum în camera de la Rm. Vâlcea mai stă ascunsă o bucătă de sfleclă care strigă după ajutor. E bine că nu miroase prea urât după ce se strică. Și am încercat, acum câteva luni am cumpărat sfeclă, puneam în smoothie-uri, dar nu am reușit să formăm o relație de lungă durată.

Mâine o să mănânc fructe de mare. Nu am mâncat niciodată, mereu m-am ferit de ele. Caracatiță, Doamne Ferește? Melci, scoici sau alte treburi ce ar trebui să stea în apă, nu în stomacul meu. Dar, da, o fac și pe asta! Sper doar să nu aibă ochi și prea multe tentacule. Și să nu le bată încă inima.

Când a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima dată?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish