Produsele de spălare Chicco – potrivite pentru hainele bebelușilor?
Ce părere am despre detergenții și produsele de igienizare de la Chicco?
Aceasta este una dintre întrebările la care răspund în articolul de astăzi. Experiența noastră cu produsele Chicco a început imediat după ce Frida s-a născut: de la cosmetice, centură postnatală, jucării, haine, biberoane, suzete sau pompă pentru sâni. Pe blog găsiți mai multe experiența și părerea mea despre produsele lor și de ce le-am ales în primii ani de viață ai bebelușului meu. În ceea ce privește subiectul de astăzi, de 7 luni folosim pentru spălărea și igienizarea hainelor ei varianta de produse hipoalergenice Chicco. Înainte de toate și cel mai important aspect de subliniat este că în tot acest timp, Frida nu a avut nicio problema de piele, iar asta mă face să am încredere în ceea ce folosesc și să transmit mesajul mai departe.
Atunci când îmi spun prietene sau pe Instagram că bebelușii lor au o problemă de piele (cele mai dese cazuri sunt de piele atopică) printre lucrurile pe care le discutăm este și întrebarea: hainele cu ce i le speli?Detergenții pot da afecțiuni grave de piele. Mai ales copiii cu piele mai sensibilă, sunt predispuși la astfel de probleme, când sunt expuși la detergenți sau soluții de curățat puternice. Ca părinți, este important să cunoaștem aceste informații și să știm ce putem face pentru copiii noștri. Să prevenim, astfel, orice lucru care ar putea deterioara sănătatea puilor noștri. Există pe piață produse hipoalergenice, cu formule blânde potrivite pentru ei. Întrebați și cereți sfaturile medicului pediatru sau doctorului dermatolog.
Sunt o alegere bună produsele Chicco?
Din tot ce am folosit eu, am ales să rămân o perioadă pe detergenții Chico și alte câteva produse de curățare și igienizare: detergent lichid, capsule, balsam, aditiv igienizant, soluție vegană pentru pete sau soluție universală. Primul impact cu produsele a fost mirosul, care mi-a plăcut din start. Un miros plăcut, deloc puternic și potrivit pentru hainele unui bebeluș. Apoi le-am testat o perioadă pe pete mai dificile, haine albe, negre sau din materiale delicate. Iar rezultatele le-am împărtășit deseori și pe stories, dar să o fac și aici: merită să le folosesc! Dar primul și primul lucru pe care l-am făcut este să observ dacă micuța mea are vreo reacție la ele și dacă pot să le folosesc mai departe. De 7 luni totul este în regulă și am încredere ca sunt potrivite pentru noi!
Am mai discutat într-un articol anterior despre spălarea și îngrijirea hainelor, dar la 7 luni reiau câteva idei:
- hainele Fridei le spăl separat sau împreună doar cu hainele noastre pe care le purtăm în casă;
- hainele și prosoapele ei le spăl de fiecare dată la temperatură setată la 40 grade;
Revenind la experiența cu produsele Chicco. Fie că folosești detergentul lichid sau varianta de capsule, spală la fel de bine și își fac treaba cu petele de pe hainele nădrăvanilor noștri. Între cele două nu am vreo preferință, ambele mi se par la fel de bune.
Pe partea de balsam, până acum am folosit varianta Sweet și Delicate (roz și albastru), la fel, sunt Hipoalergenice. Legat de balsamul de rufe Chicco, ador să folosesc acest tip de produs la fiecare spălare, însă, sunt situații când adaug balsam în cantitați mai mici.
Aditiv igienizant pentru rufe Chicco a fost o noutate pentru mine. Produsul ajută la îndepărtarea germenilor, bacteriilor și petelor. Nu mi-a luat mult până am început să îl folosesc la fiecare spălare. Se utilizează în completare cu detegentul lichid sau capsulele. Se poate aplica chiar și direct pe pete pentru îndepărtarea lor cu succes. Comparativ cu celelalte produse pentru spălarea hainelor, acesta are un miros ușor mai puternic, dar nu este deranjant. Iar în casă, după folosirea lui, se simte un miros fresh.
Soluția vegană pentru îndepărtarea petelor Chicco o consider foarte bună – petele de mâncare sau de la micile accidente le-am scos fără probleme. Iar dacă sunteți la fel ca mine, să vă faceți griji de ce ingrediente conține, formula e în regulă chiar și pentru pielea predispusă la afecțiuni. – Eu am dishidroză și nu folosesc clor sau alte soluți puternice, cum de altfel nu sunt nici recomandate să intre în contact cu pielea, pentru că poate duce la probleme sau pot da afecțiuni pulmonare. Și sunt absolut sigură că nimeni nu își dorește asta pentru copilul lui. Și nu degeaba am spus că avem acces la informații și trebuie să ne informăm sau să cerem părerea unui specialist. Când eram copil, mama folosea clorul și alte produse cu factor ridicat de toxicitate pentru curățenia casei, înălbirea hainelor sau prosoapelor. Iar acum suport consecințele expunerii pe termen lung. Știu că prețul astfel de produse este unul mic și funcționează, dar prevenția și sănătatea trebuie puse pe primul loc.
Și pentru că nu doar hainele se murdăresc, mai ales când mănâncă și scaunul ei are nevoie să fie curățat, iar pentru asta folosesc: soluție vegană Chicco de curățare antibacteriană. Cu ea curăț și cădița bebelușului meu sau alte obiecte ce intră în contact cu ea.
Ce înseamnă produse Hipoalergenice?
Produsele pe care le folosesc sunt hipoalergice, iar asta înseamnă că datorită ingredientelor din compoziție minimizează orice afecțiune pe care o pot avea în contact cu pielea. Astfel că, există o șansă foarte mică să provoace alergii, iritați sau alte probleme de piele. De altfel, produsele Chicco nu conțin coloranți și au trecut prin teste dermatologice, care confirmă că pot fi folosite chiar și dacă avem de a face cu o piele sensibilă.
*Articol scris în colaborare cu brandul Chicco – dar părerile sunt cât se poate de oneste și trecute printr-o experiență cu produsele prezentate.