cursuri clinica nativia

Clinica Nativia – Cursuri

Înainte să vorbim despre experiența mea la primul curs online Nativia, vreau să vă zic că la vreo 3 luni de sarcină, o amică m-a întrebat dacă m-am înscris la vreun curs de puericultura. O să zâmbiți, dar până atunci nu cred că îmi trecuse pe la urechi termenul de puericultură. De altfel, gândul meu în perioada respectivă era la cu totul altceva – dacă pot duce sarcina fără probleme, ca toate analizele sunt în regulă, istoricul meu medical nu influențează negativ fătul sau pe mine și să găsesc medicul potrivit care să îmi monitorizeze toată această perioadă. Mai târziu a apărut întrebarea *Bun, și ce fac cu Frida Harriet când plec cu ea de la spital?*. Aveam câteva cărți cumpărate, dar mai mult pe parte de ce ține de educație, relația copil-părinte și încă ceva despre alimentația bebelușului.

Prin februarie, luna a 7-a, mi-am pus prima dată un material video despre colici (am scris într-un articol anterior pe blog, că am aflat tare târziu ce sunt colicii), apoi câteva prezentări video despre alăptare. Dar în toată povestea asta, se adaugă o prietenă care a născut recent și împărtășește cu mine toată experiența ei. De la ea am aflat și alte subiecte pe care ar trebui să le cunosc înainte de naștere.

Uite-mă că am intrat în ultima lună și mi-am dat seama că am nevoie de puțin mai multă informație – și nu de băbisme sau atotștiutoare care să dea sfaturi nesolicitate. Sfaturi venite de la persoane care să te pună în ipostaza în care să te simți prost că nu știi crema potrivită pentru fundul bebelușului. Motiv pentru care am ales cea mai potrivită variantă la acest moment: să particip la o serie de cursuri organizate de Clinica Nativia.

Ieri am participat la primul meu curs Puericultura, susținut de Smaranda Nay – Medic specialist în medicina de familie, consultant în lactație certificat – IBCLC, formator și speaker la evenimente de profil. Un curs despre Îngrijirea nou-născutului și a sugarului mic care mi-a clarificat și mi-a răspuns la o serie de întrebări, dar și temeri pe care le aveam.

Cursul s-a desfășurat online, pe Zoom, de la ora 9:00 la 11:30 – iar interacțiunea cu Medicul, Smaranda Nay, a fost plină de beneficii. A transmis informații foarte utile, la subiect și a răspuns tuturor întrebărilor pe care participanții le-au avut. Unul dintre cele mai importante aspecte pentru care mă bucur că am participat la acest curs este că am trecut peste câteva frici pe care le aveam, în special primele săptămâni alături de bebeluș. Medicul, Smaranda Nay, ne-a transmis foarte multă siguranță vizavi de primele zile acasă cu bebelușul. Sunt sigură că pentru foarte multe cupluri, acest moment poate fi o adevărată provocare.

Cât de utile sunt acest tip de cursuri?

Pentru mine, care nu am interacționat cu creșterea vreunui bebeluș până la 27 de ani și nici nu am luat parte la discuții dintre mame despre nou-născuți – clar acest tip de cursuri îmi vin în ajutor. Chiar dacă în acest moment există bariera de online, nu consider că este un impediment. Medicii de la Clinica Nativia au grijă să ofere suficiente informații în cadrul cursului, iar interacțiunea să fie de așa natură încât, la final, să ofere suficiente cunoștințe, astfel încât să fiți doi părinți pregătiți. Și, în cazul meu, mult mai relaxată.

Consider că acest tip de cursuri își ating scopul. Informația primită, prezentarea și interacțiunea cu medicul nu au făcut decât să îmi aducă un plus de informație necesară. Chiar dacă găsesc în cărți sau pe Google (o variantă care nu îți garantează informații corecte) răspuns la întrebările mele, nu se compară cu faptul că în fața ta este un Medic cu experiență de ani de zile în domeniu și cu studii științifice validate. În niciun caz nu primești la curs păreri subiective, recomandări din medicina alternativă, NMG sau informații care pot să pună în pericol viața nou-născutului.

Despre ce am vorbit la cursul de Puericultură?

În primul rând, trebuie să menționez că pe lângă discuția de la cursul online, Medicul, Smaradanda Nay, ne-a transmis pe email materialele de la curs, la care a adăugat o serie de alte câteva informații utile.

Punctez câteva dintre subiectele care au fost abordate la curs:

  • Somnul bebelușului
  • Rolul mamei și al tatălui
  • Colicii
  • Baia, igiena și schimbarea bebelușului
  • Lista necesară pentru bebeluș
  • Monitorizarea nou-născutului
  • Relația emoțională părinte – bebeluș
  • Rutina nou-născutului

Iar pe lângă acestea am primit foarte multe detalii pe care nu le cunoșteam, pe care pot să le numesc tips and tricks. Și un lucru important pentru mine – am primit informații concrete la anumite întrebări. Acel tip de întrebări în care dacă întrebi trei persoane, ai parte de trei răspunsuri diferite – bazate pe experiența proprie sau *lasă că știu eu mai bine*/*așa făcea și bunica*.

Atestat Puericultură: Foarte important este ca acest curs este destinat și taților. La finalul cursului primesc atestat de absolvire pentru obținerea zilelor libere la serviciu.

Cursuri online Clinica Nativia

Urmează să mai particip la o serie de cursuri în această perioadă în care mă pregătesc de naștere.

  • Pregătire pentru naștere – două sesiuni
  • Procesul Alăptării / Curs de alăptare

Pe lângă cele menționate de mine, la Nativia găsiți o serie de alte cursuri la care vă puteți înscrie:

  • (Auto)diversificarea alimentației bebelușului
  • Nou-născutul – cum comunică și care sunt nevoile lui emoționale
  • Curs perineu – educare și reeducare perineală
  • Cum creștem copii echilibrați și armonioși

Pe pagina de Facebook Clinica Nativia, găsiți o serie de live-uri despre diverse subiecte precum: endometrioză, infertilitate sau cancerele ginecologice și mamare.

Clinica Nativia oferă servicii personalizate în obstetrică și ginecologie, cu medici de renume: Dr. Gheorghe Peltecu, Dr. Radu Botezatu, Dr. Anca Panaitescu, Dr. Iancu George, Dr. Mirona Furtună, Dr. Nicolae Gică, Dr. Eugen Cane, Dr. Laura Mustață. Printre serviciile oferite de Nativia regăsim: consult ginecologic, oncologic, uroginecologic, infertilitate și a doua opinie pentru indicațiile de intervenție chirurgicală.

În ceea ce privește partea de obstetrică, Nativia oferă monitorizarea sarcinii, medicina materno-fetală și a doua opinie pentru sarcinile cu risc crescut. Clinica depistarea cancerului de sân prin mamografie si ecografie, precum si stabilirea planului complex de tratament. program de recuperare post-partum, cursuri de educație pre-natală, evaluarea nou-născutului de către medici specializați în neonatologie, consultanță pentru alăptare, servicii de pediatrie și de recoltare de analize de sânge pentru a reduce timpul alocat investigațiilor.

Clinica Nativia – www.nativia.ro , Instagram și Facebook

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish