Povești cu și despre haine

 

Probabil mama m-a născut direct cu o pereche de teneși, una de pantofi, cu un ruj roșu, un parfum și evident- în fustă.

Sufăr de sindromul shopaholic. Da, tată, fii-ta cumpără lucruri fără cap și fără coadă. De ce? Simplu! O relaxează și simte că viața ei e minunată atunci când își cumpără o geantă nouă. O piesă de rezistență a unui outfit banal. Și dacă e vintage- e suprem!

Sunt conștientă, atunci când mă duc la cumpărături, poate nu o să am nevoie de cămașa albastră sau cizmele negre pe care le-am ochit în magazin, dar nu pot să plec fără să le iau. Doamne Ferește, ajung acasă cu gândul la ele? Ce mă fac? Fac două drumuri? Dacă, fix cizmele ălea, s-ar aranja perfecta cu o ținută, pe care vreau să o port mâine. Nu zic degeaba, am avut parte de asta.

Bine, acum să nu crezi, că aș face asta în fiecare zi. Probabil o dată, de două ori…sau…pe săptămână.

Dependentă de cumpărături sunt. Dar pasionată de modă? Tendințe?

Da! Am făcut o perioadă destul de lungă pictură la o Școală de Artă, apoi am continuat să stau pe lângă 2 pictori de la care am învățat, furat și înțeles meserie. Pictura mi-a dezvoltat latura pentru frumos și modă.

La început stăteam pe lângă câteva fete care desenau crochiuri și ușor, ușor înțelegeam ce înseamă design vestimentar. Tot pe atunci, 7-8 ani, am pus mâna pe foarfeca și ață pentru a modifica diverse haine (ale mele, alor mei- ce prindeam și eu prin casă). Se mai întâmplă uneori să mă prindă cheful de făcut câte o haină, dar nu îmi iese absolut deloc. Sincer, îmi pare rău că nu sunt în stare să cos la mașină câte ceva, mi-ar fi plăcut să fiu mai îndemânatică din punctul ăsta de vedere.

Îmi aducea tati diverse cataloage cu produse de îmbrăcăminte și le analizam până știam fiecare pagină. Îmi plăcea să ascult emisiuniile de modă *Levintza Prezintă*. Pe la 11-13 ani a apărut perioada *Bravo Girl* în care la fel, accentul s-a pus pe ce era la modă, iar aceasta a fost perioada în care am prins gustul cumpărăturilor.

Trec peste perioada celor 14-19 ani, pentru că se înțelege că a fost perioada în care mi-am umplut dulapurile de haine, și ajung în prezent când număr în total 4 dulapuri mari de haine și un dressing. De menționat este faptul că toate hainele îmi vin. La București am undeva la 2 dulapuri de haine și unul de încălțăminte. Ca să înțelegeți: dulapul nostru e imens, cu 5 rafturi și o parte unde pot fi agățate umerașe. Mihai are doar raftul de deasupra umerașelor (care e foarte mic)- eu totul. Hainele sunt luate de peste tot! Piese ieftine, vintage sau investiții serioase. (sau luate de la mama)

Și cu toate acestea, eu niciodată, dar niciodată nu am ce să iau pe mine! De fiecare dată când trebuie să plec undeva problema este că nu găsesc ceva potrivit și încep să mă plâng că nu am haine, că trebuie să îmi iau ceva nou! Și stau în fața dulapului și stau…și stau până aleg niște *pijamale* și plec.

O ținută reușită: tendințe și personalitate- și să îmi ascundă defectele.

De Kurtmann știu din liceu, de prin 2011. Au prețuri convenabile și unele obiecte vestimentare numai bune de purtat. Zic *unele* pentru că fiecare are gusturile lui și nu ni se potriveșt totul. Dar ca o vedere generală Kurtmann are produse bune, la prețuri la ok.  Comenziile ajung repede acasă, așa că nu trebuie să aștepți o veșnicie după ele.

Ce nu îmi place?

Normal că trebuie să spun eu repede ce nu îmi place, pentru că orice produs are și un aspect mai puțin plăcut. S-a întâmplat să nu nimeresc măsurile- atât neatenție și neștiință, cât și din nepotrivirea cu mărimile. Recunosc că este o problemă pe care o am mai mereu atunci când îmi comand hainele din magazinele online. Și de data aceasta- nu am nimerit mărimea la pardesiul Asos, din pozele de mai jos, un pic măricel, dar l-am păstrat pentru că îmi place mult culoarea  forma.

Ce găsești pe Kurtmann?

Haine! Multe haine, accesorii și încălțăminte de la mărci super- cunoscute : Massimo Dutti, Asos, Bershka, Pimkie, Pull and Bear, Vero Moda, Zara, Only și multe altele. Mie îmi plac în special produsele de la Zara (îmi place brand-ul de ceva timp), iar Kurtmann are mereu reduceri pregătite pentru toate produsele.

 

Pardesiu Asos, 140 lei- Kurtmann

 

 

Photo: Andrei Marginean
Photo: Andrei Marginean

 

 

 

Photo: Andrei Marginean
Photo: Andrei Marginean
Photo: Andrei Marginean
Photo: Andrei Marginean
Photo: Andrei Marginean
Photo: Andrei Marginean

Pozele sunt făcute de răbdătorul fotograf Andrei Marginean, care mă suportă la fiecare ședință foto! Mulțumesc, Andrei!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish