Cum să ai un ten curat- soluția mea!

Curățarea tenului este foarte importantă, dacă vrei să ai un ten frumos și sănătos. Toate impurtățile ce iau contact cu tenul nostru, pot duce la apariția problemelor dermatologice. Unul dintre aspectele neplăcute cu care ne putem confrunta este acneea. La aceasta se adaugă punctele negre, foarte inestetice de altfel.

Acneea este o problemă întâlnită cel mai des la adolescenți. Din cauza excesului de sebum care înfundă porii, acneea își face apariția. Soluția? Curățarea atentă a tenului, răbdarea și evitarea produselor ce ar dăuna pielii.  Sunt de părere că nu există nicio metodă miraculoasă care să își facă efectul peste noapte, motiv pentru care trebuie să aveți răbdare cu această problemă.

Îmi amintesc de mine, pe la 12-13 ani când aveam această problemă și încercam să găsesc o soluție. Foloseam o grămadă de creme și tratamente băbești, dar nimic nu funcționa.  Nu a fost o problemă foarte gravă, dar eu o vedeam ca una uriașă. Prin clasa a 8-a am scăpat, moment în care am înțeles ce tip de ten am și  cum să am grijă de el.

Acum mai apar semne adolescentine pe fața mea, dar le asaltez cu o grămadă de produse și soluții. Însă, dacă am parte de un coș… e fix cel mai dureros coș de pe Planetă și are grijă să apară în cel mai nepotrivit și vizibil loc. Vă sună cunoscut, nu-i așa?
Punctele negre apar din cauza dilatării porilor, care permite acumularea secreţiei abundente de sebum. Chiar dacă nu sunt atât de periculoase precum coșurile, sunt neplăcute când se înnegresc. Ce facem cu ele? Cum le îndepărtăm? Pentru acestea vin cu o soluție, pe care o folosesc de ceva timp. Și eu mă confrunt cu această problemă, în zona nasului și a bărbiei.

 

Câteva sfaturi pentru curățarea tenului:

  • Curăță tenul de 2 ori pe zi- dimineața și seara: poți folosi gama Clean & Clear, un scrub, o mască de curățare/ gel curățare și un toner.
  • Cunoaște-ți tenul:

-un ten acneic nu are nevoie de produse de curățare puternice, pentru că situația se poate agrava

tenul normal-uscat are nevoie de un gel de curățare hidrant

tenul gras are nevoie de produse care să îi elimine din sebum- precum gelul de curățare Clean & Clear

  • Atenție la ochi! Curățați cu atenție zona din jurul ochilor, ea fiind cea mai sensibilă și subțire piele.
  • Folosiți produse de curățare adecvate tenului vostru.
  • Eliminați orice urmă de machiaj cu o loțiune tonică.
  • Nu exagerați și nu frecați pielea feței.

Și cel mai important sfat este să nu adormiți niciodată machiate. Acest lucru vă afectează foarte mult sănătatea tenului. Curățarea feței trebuie să devină o obișnuință.

 

În adolescență foloseam produsele de la Clean and Clear.  Ușor nemulțumită de tenul meu, am ales să îmi cumpăr de la Aoro aceste produse cosmetice. . M-au atras câteva reduceri, dar m-am oprit la acestea pentru a vedea cât de repede vin produsele și dacă sunt mulțumită de ele. Comanda a venit a doua zi, în stare impecabilă. Îmi fac cu ochiul câteva produse de make-up și 2 parfumuri (Yves Saint Laurent Black Opium  ,  și Paco Rabanne Olympea) , dar mă abțin până la ziua mea, poate vede Mihai și află ce îmi doresc cadou.

Cosmeticele Clean & Clear elimină murdăria, sebumul și celulele moarte ale pielii, pătrunzând în profunzime în pori. Previn acneea, datorită prezenței ingredientului activ Acidul Salicic– aspirina.

  • Soluția  Clean & Clear Blackhead Clearing  ( apa pentru purificarea tenului impotriva punctelor negre)  curăță foarte bine tenul, oferă senzație de prospețime pe ten, fiind recomandată dimineața și seara.
  • Preferatul meu din această gamă este exfoliantul Clean & Clear Blackhead, pentru curățararea punctelor negre. Îmi place mult textura lui și faptul că îmi simt tenul foarte curat după utilizare.
  • Îmi place și Masca si gel de curatare 2 in 1 împotriva punctelor negre Clean & Clear Blackhead Clearing.  O aplic de două ori pe săptămână și folosită cu regularitate, vei observa îmbunătățiri.

Toate aceste produse, folosite împreună, elimină punctele negre, iar în timp tenul devine mai frumos și curat. Aceste produse cosmetice nu provoacă iritații și nu afectează tenul. Mirosul lor poate fi destul de puternic, dar depinde de gusturi. Recomand aceste produse tuturor care au parte de puncte negre sau doresc să își curețe tenul în profunzime.

Fetelor, voi le-ați folosit? 

https://www.instagram.com/p/BTHIQMxBTt0/?taken-by=dianamatusablog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish