Design Interior Islanda – stilul nordic

Continuăm discuția despre stilul scandinav în Islanda. O să aduc și alte stiluri în discuție, motiv pentru care vă las un link către un scurt ghid cu stilurile de design interior.

Nu îmi plac încăperile ticsite de mobilă şi obiecte decorative – opulență și supraaglomerare. La fel cum nici folosirea unui număr semnificativ de culori, nu mi se potrivește. O canapea roșie, o masă neagră, un covor galben şi scaune albastre. Îmi plac spaţiile care au un centru de interes și în jurul căruia se construieşte echilibrat. Înclin spre amenajările în care predomină albul și lemnul. Îmi plac plantele ca accent, pentru că îmi oferă energie pozitivă și au acel ceva care pune în valoarea spațiul. Am putea spune că am menționat câteva elemente din stilul nordic, nu? O casă primitoare, caldă, în concordanţă cu stilul meu de viaţă. Aș putea spune că gusturile se schimbă o dată cu vârsta. În adolescență am vrut ca pereții mei să fie roz cu portocaliu. Nu știu cum am putut locui timp de 4 ani în aceea cameră. Acum dacă mă întorc acolo, după câteva minută am o stare de agitație din cauza culorii. Și să adaug că și mobila, la rândul ei, are accente de portocaliu. Dar, în adolescență mă simțeam minunat.

Sursă: Pinterest
Sursa: comelite.us

Amintesc câteva specificități ale stilului scandinav: funcționalitate, lumină naturală, spații de depozitare, design aerisit, linii simple, plante (greenary), finisaje lemn, mobilier multifuncțional și confortabil, țesături călduroase și absența ornamentelor

Există patru influențe în acest stil: danez (hygge), suedez, norvegian și finlandez. Aș plasa Islanda între aceste patru variații, în care a preluat elemente din fiecare, dar susținând în continuare prezența predominantă a scandinavului. Nuantele de gri joacă un rol foarte important în designul islandez.

Blue Lagoon Iceland

Nordicul a devenit foarte popular în ultimii ani, în ceea ce mă privește am avut impresia că a avut o puterea mare de răspândire. Aici și leg de faptul că o dată cu mutarea în Islanda, mi se pare că doar cu el interacționam pe Pinterest, în magazine și îi acordam foarte mare atenție. Ziceam în articolul anterior că în Islanda, am ocazia să văd și prezența stilului industrial mai ales pe partea de horeca. Un blend Scandi-Industrial, care funcționează de minune împreună, deoarece au atât elemente comune, cât și elemente care mixate arată memorabil. Împreună creează o estetică unică și plină de imaginație.

Gândidu-mă la acest mix de stiluri, am realizat că și stilul Urban Modern are un cuvânt de spus în Islanda. Influențele americane se simt, în contrast cu originile daneze. Conform istoriei, în anul 1918 Danemarca a recunoscut Islanda ca stat suveran.

Foarte interesant exteriorul caselor în stil nordic cu peisajul oceanului, însă cu un interior care te duce cu gândul la casele din Los Angeles, cu acel feeling californian. Dacă ar fi să aduc în discuție și de stilul prezent pe partea de fashion- social media, nu ar fi foarte departe, acest copy-paste al fetelor celebre din California. Un procent ridicat de islandezi călătoresc anual în Florida, și aici putem face o legătură privind influențele. Dacă ne gândim la orginea stilului scandinav, dezvoltat alături de stilul modern, nu mă miră legătura dintre cele două, ambele apaținând epocii actuale. Există deseori confunzii între stilul modern cu stilul scandinav, contemporan – ținând cont că sunt construite dintr-un decor aerisit fără încărcătura elementelor de ornament.

În articolul următor o să răspund la întrebarea dacă mie mi se potrivește stilul Scandinav. Și pentru că vreau ca în fiecare articol să vin cu o recomandare, mi-am făcut timp să mai descopăr magazine de unde se pot cumpăra obiecte de mobilier sau decor cu inspirație nordică. Astfel vin cu 5 propuneri super drăguțe: Mezoni, Evalight (corpuri de iluminat), Divahome, Studiomob și Homewish.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish