Din pasiune pentru Artă -design interior

A venit vârsta la care pe lista de cumpărături se află și o canapea, o noptieră sau o perdea. Din pasiune, acord mai multă atenție informaților despre amenajări, răsfoiesc reviste de domeniu şi citesc cărţi de design interior . Pasiunea pentru acest domeniu m-a purtat ani întregi, dar din diverse motive nu am definit-o și din punct de vedere profesional. În urmă cu 8 ani, dirijată de opinii și întâmplări, am ales un alt drum socotit mai serios. Aici vorbesc despre direcţia pe care nu am mers și anume Artele, pictura– dar a rămas cu mine, indiferent de calea aleasă. Pictura a însemnat ani de școală și ani lângă artiști, ani în care mi-am dezvoltat simțul artistic.

Pornirea pentru Artă mi-a deschis apetitul și pentru acasă și curiozitatea de a descoperi istoria și stiluri de design interior. Spațiul în care locuiesc prin culori, forme, textură și amenajare să îmi ofere o stare de bine. O estetică care aibă însufleţire, o casă care să fie părtaşă vieţii mele şi să fie în echlibru şi armonie cu mine.

Indrăgesc Istoria Artei, iar designul de interior are o istorie deosebită. Definit catributul pe care arta îl plăteşte industriei, designul este atribuit ca produs al epocii industralizate, într-o societate care a empatizat cu frumosul încă de la începuturile sale. În timp au fost dezvoltate diferite stiluri de design, influenţate de curentele culturale. La sfârşitul seolului al XX-lea, designul se identifică cu apariţia societăţii de consum, marketingul. *

Ce este designul de interior? Crearea unui spațiu armonios, estetic, confortabil, practic și memorabil – sunt doar câteva elemente ce rezumă ideea de design interior. Arta și știința decorării interioare, designul este împărțit în stiluri, care au trimitere în țara și epoca din care provin.
Nu există reguli de respectat cu strictețe când vine vorba de decorarea unui cămin. Alegerea unui stil depinde de fiecare în parte, însă scopul este o casă frumoasă,iar pentru fiecare frumosul e văzut diferit.

În 2015 am scris un articol despre stilul cottage în amenajările interioare, însă l-am șters după puțin timp. Nu își găsea locul aici, nu se potrivea conținutului pe care eu îl postam pe blog. Dar așa cum zis în primul paragraf, atât eu cât şi blogul am mai adăugat niște ani şi are nevoie de un upgrade. Cum plăcerea de a scrie a rămas, adaug o nouă secțiune pe blog. Rămâne la acest moment o pasiune și încerc astfel să o fructific.

Secțiunea de Design Interior o să cuprindă articole despre stilurile de design interior, recomandări, inspirație, dar și idei de shopping – totul văzut din prisma unui om cu pasiune pentru acest domeniu. Care este stilul meu? Ce îmi place? Sunt câteva întrebări care o să își găsească răspunsul aici. Intenționez ca această călătorie să ajungă și la punctul în care să îmi amenajez propria casă. Să fiu, astfel,decoratorul casei mele.

Însă pănă atunci, vorbim în următoarele articole despre stilurile de design. Profit de experiența pe care o trăiesc în Islanda și încep din Nord, cu stilul scandinav.

*Pătrașcu D, Pătrașcu B “Calitatea vieții și design”

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish