Detergenti bebelusi

Recomandare | Detergenti siguri pentru pielea bebelusului – Republica BIO

Cu jumătate de OCD, astăzi vorbim puțin de ultimele produse pe care le-am ales de pe Republica BIO – toate fiind din categoria produse pentru casă. De când a venit Frida, atenția mea către curățenie și ordine s-a mărit și recunosc că la fel si stresul pe acest subiect. Uneori mi se pare imposibil să țin casa cât mai ordonată și stau și mă gândesc cum de se întâmplă asta. Nu de alta, dar momentan, pe Frida unde o pui, acolo stă. Dar îmi potolesc jumătatea de OCD în timpul în care ea doarme și am grijă ca totul să fie cât mai pus la punct. În sarcină am povestit puțin într-o postare pe blog de cum văd eu spălatul și călcatul hainelor. Acum, după ce am născut în urmă cu aproape trei luni, nimic din ce am scris nu s-a schimbat. Am grijă să spăl hainele cu detergenți potriviți pentru pielea bebelușului și nu văd rostul călcatului. Frida nu a avut și nu are nicio problemă de piele, dar din câte am înțeles în maternitate, recomandat este să folosesc produse potrivite pentru pielea predispusă la atopie. Dacă aș fi văzut probleme pe piele, precum iritații sau roșeață, cu siguranță adăugam în îngrijirea sa și călcatul hainelor. La câte activități am zilnic de când sunt mamă, cutele sunt ultima grijă pe care pot să o am. Și sinceră să fiu, nu cred că are haine care să se șifoneze atât de rău încât să necesite călcare, toate fiind din 100% bumbac. Când le pun la uscat, am grijă să le scutur și să le așez cât mai atent.

Am cumpărat în perioada în care am însărcinată produse pentru spălarea hainelor, iar în mare parte alegerea a fost făcută după ce am citit recenzii și recomandări. Produse cu care, într-adevăr, nu a manifestat nicio problemă. Dar cu toate acestea, am hotărât să fac o mică schimbare, cel puțin pentru o perioadă de timp. Astfel am adăugat câteva produse atât de spălarea hainelor, cât și de curățenie Eco/Bio de pe RepublicaBio. Trei produse sunt din gama Baby Anthyllis și două produse Biolu. Tot la aceeași comandă am adăugat pentru Frida o periuta de dinti pentru bebe si copii Jack N’ Jill și pahar pentru clatire sau depozitare Jack N’ Jill. Ambele produse sunt din materiale biodegradabile, precum bambusul.

De ce am ales detergenți eco-friendly?

Dacă deschid dulapul cu produse de spălarea hainelor și curățenia casei, sunt atât de multe produse și niciunul prietenos cu mediul sau cu pielea noastră. Motiv pentru care am simțit nevoia să fac o schimbare, măcar o perioadă să văd ce schimbari aduce stilului nostru de viață și ce părere am despre produse.

Biolu este o marcă italiană atât cu produse pentru igiena corporală cât si cu detergenți ecologici pentru a igieniza întreaga casă, pe care o găsim pe republicabio. Datorită calității sale, este considerată în topul mărcilor de detergenti ecologici. Detergentii sunt fabricati din surse vegetale, fiind bio certificati Vegan. Un alt aspect important este faptul că sunt testați dermatologic, iar parfumul din detergentii bio Biolu provine de la uleiurile esențiale, și nu din parfum sintetic. (Iar în ceea ce mă privește, cred că în acest fel uleiurile esențiale sunt cel mai potrivit de folosit). De la Biolu am ales un detergent de rufe și un dezinfectant pentru suprafețe.

Baby Anthyllis este o tot marcă italiană Eco Bio cu produse de îngrijire și curățenie potrivite pentru bebeluși, netestată pe animale. Produsele se remarcă prin faptul că au toleranță dermatologică mărită. Totodată, gama Baby Anthyllis fiind garantat pentru persoanele care suferă de alergii.

Dintre cele două game, Baby Anthyllis îmi este mai potrivită și o să continui să folosesc produsele lor. Sunt produse noi pentru mine și o să adaug pe listă și produsele de îngrijire precum: uleiul de corp pentru bebeluși, șamponul și gelul de duș pentru copii, laptele de corp hidratant și șervețelele umede. Pe acestea le-am ales de pe Republica BIO, magazin online unde găsiți o gamă largă de produse din mai multe categorii: alimente, remedii și suplimente, cosmetice, produse pentru casă sau destinante mamei și copilului. Republica Bio este primul magazin online care oferă doar produse bio certificate, indiferent că sunt alimente, produse de machiaj sau de curățenie. Pentru mine, Republica BIO a fost primul magazin cu care am interacționat în urmă cu ceva ani, care să ofere atât de multe produse. Până acum nu am oferit foarte multă atenție la ce produse folosesc, în special pe cele de curățenie sau spălarea hainelor. În ceea ce privește produsele de îngrijire a pielii, vreme de câțiva ani am folosit produse BIO/ Vegane, fapt ce se poate observa și în articolele scrise pe blog în urmă cu ceva timp. Lipsa de informare a fost un factor privind tipul de detergenți și aici mă refer la faptul că nu am acordat mai multă atenție etichetelor, ci doar: cât de bine miroase. În ceea ce privește prețul acestor produse, consider că este rezonabil. Există un echilibru între calitate, cantitate și prețul final. Da, este mai mare decât al produselor cu care m-am obișnuit, dar și încrederea mea că nu îmi face rău mie sau Fridei este alta.

Produse Baby Anthyllis

Produsele convenționale de curățenie, care nu sunt deloc baby friendly, evit să le folosesc dacă Frida este în preajmă și încerc să fac treaba cât mai repede. În schimb, soluția universală multi suprafețe o folosesc inclusiv pentru a igieniza salteaua pe care o schimb pe Frida, acesta fiind și produsul meu preferat din această comandă de pe Republica BIO. Poate fi folosită chiar și pentru a igieniza obiectele cu care bebelușul interacționează și are un miros plăcut, deloc puternic. Pe lângă acesta, am ales și un detergent lichid pentru rufe potrivit pentru bebeluș care nu conține parfumuri sintetice, coloranti, înălbitori și nici substanțe de origine animala. Detergentul de rufe se poate utiliza atât pentru spălarea manuală, cât și la mașină. Un alt produs foarte util atunci când ai bebeluș este detergentul solutie pentru veselă, biberoane și tetine. Nu știu dacă am spus până acum și pe blog, dar pe Instagram sigur am vorbit despre asta, așa ca menționez din nou faptul că alăptez. Când alăptezi nu te gândești că ai nevoie nici de biberoane, nici de sterilizator sau alte produse care țin mai mut de copiii care sunt hrăniți cu formulă. Așa mă gândeam și eu, dar tocmai ce am trecut prin câteva zile în care am avut nevoie de toate acestea, deoarece am fost departe de bebelușul meu. Ceea ce face ca alegerea unui detergent special pentru tot ce înseamnă un bebeluș hrănit cu biberonul să fie una foarte bună. Mai ales că ceea ce am citit despre acest produs de curățare a biberoanelor și nu numai, m-a convins că e un produs potrivit pentru cei mici, la fel ca toată gama Baby Anthyllis pe care o găsiți pe Republica BIO.

Câteva recomandări: Baby Anthyllis este una dintre recomandările pe care le fac în materie de detergenți siguri pentru bebeluși, inclusiv pentru cei cu piele sensibilă sau predispusă atopie. Alte câteva sfaturi:

  • încercați să folosiți detergenți cât mai prietenoși și siguri pentru spălarea hainelor celor mici sau igienizarea obiectelor cu care aceștia intră în contact. Altfel, cu cât ingredientele sunt mai toxice, cu atât șansa ca cel mic să dezvolte iritații sau erupții cutanate este mai mare. Motiv pentru care încercați să diminuați cât de mult expunerea la factori care pot genera astfel de probleme de piele sau chiar și afecțiuni respiratorii. O expunere pe termen lung poate duce la dermatite cu care vă puteți confrunta ani de zile – ceea ce și eu am dezvoltat.
  • Un alt sfat este să folosiți o cantitate cât mai mică de produs de curățare, iar în ceea ce privește uscarea hainelor să fie într-un loc cât mai aerisit și dacă există posibilitatea la lumina soarelui.
  • Evitați să folosiți detergenți convenționali, cel puțin în primele luni când pielea bebelușului are atâtea nevoi. Foarte multe produse de acest tip conțin substanțe extrem de dăunătoare, alergeni sau parfum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish