DooDaDoo: accesorii din materiale naturale pentru copii (P)

Când aleg produsele cu care Frida ia contact, mă asigur căacestea sunt confecționate din materiale cât mai sigure pentru ea. Astfel, am găsit brandul românesc DooDaDoo, care are o gamă de accesorii din materiale naturale, produse utile pentru nou născuți, micuții aflați la diversificare sau cei care încep să exploreze lumea. Mi se par foarte delicate, au o poveste foarte frumoasă în spate și mă încântă faptul că sunt sustenabile, 100% fără BPA, PVC și aditivi plastifianți. Dar, mai întâi, am să fac o introducere cu privire la materialele naturale cu care copiii pot interacționa încă din primele luni de viață.

Care sunt materialele naturale recomandate pentru copii? 

Siliconul alimentar

Accesoriile din silicon alimentar, denumit și nontoxic, sunt mult mai fine, sunt moi, iar în cazul în care Frida duce jucăria la guriță, știu că materialul nu-i dăunează, pentru că este special creat pentru copii. Accesoriile confecționate din silicon alimentar sunt foarte ușor de întreținut, sunt rezistente și impermeabile.

Jucăriile din lemn

În cazul jucăriilor din camera copiilor, lemnul, așa cum am mai zis și în alte rânduri aici pe blog, este o alegere excelentă, deoarece este natural, are o viață mai lungă, este biodegradabil, silențios și ușor de reciclat. Ratanul este și el un material des întâlnit în camera copiilor și nu numai, deoarece oferă un aspect plăcut și o senzația confortabilă. Un lucru interesant despre acest material este că se confecționează din tulpina palmierilor din Asia. Aduce un strop de natură în casa noastră.

Țesăturile organice 

În cazul muselinelor, păturicilor și lenjeriei pentru pătuț, mă asigur că materialele sunt confecționate din țesături organice. Aleg bumbacul organic sau bambusul, pentru că acestea sunt moi și fine la atingere, lasă pielea să respire și nu o irită, sunt non-alergenice, iar în plus, sunt prietenoase și cu mediul înconjurător.

Produsele din materiale naturale de la DooDaDoo

Diversificarea

Acum câteva luni am încercat mai multe produse de la ei și pot trage deja câteva concluzii. Bolurile și tacâmurile din silicon sunt un „must” în bucătăria noastră. Sunt confecționate din silicon alimentar, iar bolul se poate fixa pe masă, ca Frida să poată mânca mai ușor, fără a-l mișca sau răsturna. Farfuria compartimentată vine și cu capac. Este perfectă pentru a lua cu noi la drum câteva gustări. Siliconul nontoxic le face să fie flexibile, ușor de curățat și nu schimbă proprietățile alimentelor.

Curând, am văzut că și-au extins gama și au adăugat și periuța de tip degetar, tot din silicon nontoxic, mă gândesc că ar fi un pachet drăguț de oferit cadou unei mămici ce se pregătește pentru diversificare, căci Frida mea deja a trecut de acest prag. Și dacă tot vorbim despre cadouri, am văzut că au adăugat și diverse cutii personalizate pentru evenimentele la care dorești să le oferi: botez, primii dințișori, de bun venit pe lume sau o altă ocazie specială la care să o încânți pe mămică.

Îngrijire 

Tot de la ei am și setul de perii pentru păr despre care am vorbit și într-o postare pe Instagram. Pachetul vine foarte drăguț ambalat, într-un săculeț din material natural, iar înăuntrul său se regăsesc: peria din peri de bambus, pentru masajul scalpului, peria din păr de capră, pentru pieptănarea delicată a părului și pieptenele din lemn, care poate fi luat în deplasare, deoarece își găsește loc în orice geantă. Îmi plac tare mult, și mie, dar și Fridei. Cea din păr de capră o relaxează foarte tare, iar uneori îmi place să o pieptăn în timp ce doarme.

Ghiozdănelul Teddy și Muselinele

Muselinele sunt tare drăgălașe, pe site-ul doodadoo.ro au o mulțime de modele și vin la pachet de două. Materialul mi-a lăsat o impresie foarte bună, are 30% bumbac și 70% bambus. Sunt foarte fine și mângâie frumos pielea Fridei, ca să aibă un somn și mai liniștit. Rămân la fel de moi după fiecare spălare și, pe lângă alăptat și înfășat, îmi place să le folosesc și pe post de protecție pentru cărucior.

Ghiozdănelulq Teddy ține de partea „fun” al acestui review. Cea mică este tare drăgălașă când începe să se plimbe cu el. Este confecționat din piele vegetală, un material biodegradabil cu risc alergenic minim, rezistent la uzură, și lasă o senzație plăcută la atingere. Vine și el cu un săculeț din pielea întoarsă ca protecție, iar eu una deja am câteva prietene care m-au întrebat de unde îl pot achiziționa.

Să recapitulăm puțin. Materialele de care să țineți cont atunci când achiziționați orice pentru micuți sunt: țesăturile din materiale naturale (bumbac premium, bambus), lemnul, ratanul și  siliconul alimentar. Bineînțeles, există mai multe tipuri de materiale, am ales să vorbesc despre cele mai frecvente. Important este să alegeți un brand cu care rezonați, cu care și copilul vostru se înțelege și să studiați îndeaproape proprietățile pe care le au produsele lor. În opinia mea, DooDaDoo este o alegere potrivită pentru mămicile interesate de un lifestyle sustenabil și organic pentru copilașii lor. Îi găsiți pe www.doodadoo.ro, dai și și pe Instagram și pe pagina de Facebook, la doodadoo.ro!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish