Olivia Steer, lasă-ne!

Subiectul *Olivia Steer și mamografiile* este viral! Nu dau link către articolul pe care l-a scris-  sunt zgârcită. Am citit articolul la o oră după cel îl postase. Nu, nu îi urmăresc blog-ul, dar mi-a apărut pe Facebook. M-am abținut o zi să nu scriu nimic.

Femeia a început cu vaccinăriile, hai să o lăsăm! Probabil și-a luat înjurăturile de rigoare. Dar acum, femeia asta, debitează niște inepții groaznice. A venit cu argumente și print screen-uri. Vorbește despre cancer, mai exact, despre cancerul la sân.

Am scris câteva articole despre acest subiect, mai am și eu revoltele mele și mă plâng pe blog. Deci nu este prima dată când vorbesc despre cancer.

Cum, Dumnezeu, să scrii faptul că un cancer agresiv, dacă e lasăt în pace *tinde spre regresul spontan*. Cum? 

În ultimii 6 ani am citit n studii, prospecte și câteva cărți despre boala asta. Da, mă privește! Și îmi pot da foarte bine cu părerea. Știu foarte bine că citostaticele distrug organismul, dar și celulele canceroase. Ce faci în perioada chimioterapiei? Orice ca să îți ajuți organismul să lupte. Știu este foarte greu, al naibii de greu! Dar lupți!

Am înțeles din articolul ei că mamografiile sunt doar o formă mincinoasă de a fi depistat cu cancer de sân. Astfel oncologul să scoată niște bani în plus. Bun, niște minți criminale au gândit planul ăsta. Dar de aici, până a recomanda femeilor să nu meargă la control, este enorm!

Femeia scrie așa: *Forma principală a cancerului de sîn depistată e carcinomul ductal in situ, cunoscut ca “stadiul zero” sau drept “cancer de sîn noninvaziv”. Spre deosebire de cancerul invaziv, carcinomul ductal nu se mișcă, nu se extinde, nu are simptome și, dacă e lăsat în pace, nu progresează. Și poate chiar să se resoarbă singur, în timp. Dar asta numai și numai dacă nu e depistat precoce, nu e diagnosticat drept cancer și nu e tratat, apoi, cu metode chimice agresive…* Ce dacă îți crește o nebunie în corp, lasă-l acolo! Pleacă el când are chef, nu trebuie să știi tu de el. Bine, înțeleg: să nu existe greșeala ca un nodul benign să fie considerat malign și tu să începi chimio. Dar, femeie, se fac teste, biopsii pentru a ajunge la astfel de concluzii.

Știm că sora ei a decedat din cauza unui cancer. În loc să militeze pentru depistarea cancerului precoce, ea face fix invers! Femeie, în ce univers trăiești! E absurd!

Iar acest paragraf m-a enervat cel mai tare:

“Credem că multe cancere de sîn agresive detectate în urma mamografiilor repetate încetează să mai fie vizibile prin screening după șase ani, ceea ce sugerează că mersul natural al tumorilor canceroase la sîn tinde spre regres spontan”.

-Hei, cancerule! Știu că ești acolo, dar te las în pace! 

În final, fiecare are dreptul la libertatea de exprimare. Pentru un subiect ca acesta, oameni buni, nu vă lăsați convinși! Uneori poate fi prea târziu, așa că mergeți la control periodic!

Sper că nu sunt oameni aflați într-o situație disperată, care renunță la tratament și apelează la tot felul de leacuri băbești pentru că așa a scris Olivia Steer. Nu tratezi o arsură. Tratezi un cancer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish