Eu pictez?

Se prea poate ca mulți să nu știți că *meseria* mea de bază, cea la care muncesc de ani de zile, în care am studiu încă de la 8 ani, este pictura. Da, sunt artist plastic cu acte. Nu am urmat Facultatea de Arte din anumite motive, principalul ar fi: *Ar trebui să urmezi o Facultate mai serioasă!*. Sunt sigură că vă dați seama! Chiar dacă nu am continuat cu studii universitare în domeniu, mă hrănesc cu artă zilnic, iar fiecare moment când pun mâna pe o pensulă este 100% fericire.

Știți cum e: *Toate se întâmplă cu un motiv!* și uneori am anumite gânduri (ar fi mult să le zic frustrări) pentru că nu am mers doar pe drumul artei plastice. Sunt sigură că într-o zi o să mă dedic doar picturii, o să fac rădăcini pe o verandă, cu șevaletul în față. În fața mea un peisaj de munte, iar pe lângă mine portrete și pânze mari.

 Iubesc ceea ce fac acum, nu aș schimba cu nimic, dar printre toate activitățile îmi găsesc timp de o pânză și o idee. Când nu pictez o perioadă mai lungă, simt că ceva lipsește, ca un drog.

Când eram mică lumea îmi cumpăra lucrările. Să fiu sinceră nu îmi plăcea că le vând, dar mă împlinea sentimentul că munca îmi este apreciată. Primul profesorul de pictură a fost Corina Bunea- a doua femeie pe care am iubit-o după mamă. Adolescența mi-am petrecut-o cu doi pictori, impresionată de suprarealismului lui Dali. Aveau atelier și pictam alături de ei. Tot ce știu este de la ei. Amintiri cu miros de uleiuri și muzică bună.

Diana,

artist plastic.

Foto Blog: Mădălina Stoica, Madas

a

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish