parere fiole farmec

Fiole Aslavital Farmec | Colagen, Regenerare Celulară si Detox

Disclaimer: Recenzia pe blog despre cele trei tipuri de Fiole Aslavital Farmec este scrisă pe 29 aprilie, în ziua în care încă eram însărcinată și nu am mai apucat să o postez. Fotografiile din articol sunt realizate când am primit produsele, înainte ca să le folosesc/ consum. În mod evident, fiecare produs cosmetic reacționează diferit la fiecare persoană în parte. Recenzia este scrisă după ce am folosit produsele pe perioada a trei săptămâni, iar la fiecare produs menționez atât aspectele care mi-au plăcut, dar și care nu, într-un mod sincer. Recomandarea este ca înainte de a folosi orice produs cosmetic pe ten, să consultați o persoană avizată în domeniu, lista de ingrediente și alte detalii care pot fi utile în alegerea făcută.

În urmă cu 3 săptămăni, am introdus pe rând în rutina de îngrijire fiolele Aslavital de la Farmec. Ținând cont că sunt gravidă, rutina este destul de simplă și aici mă refer că nu am acizi sau exfolianți . Motiv pentru care, într-o rutină în care am câțiva pași (demachiere, curățare, hidratare, SPF dimineața și pe timpul zile) am adăugat și fiole Aslavital Mineralactiv imediat după curățarea tenului – dimineața și seara, în funcție de timpul de fiole.

Cei de la Farmec mi-au trimis trei categorii diferite de fiole, pentru a face o comparație între aceste produse și pentru a-mi spune părerea aici. Menționez că este prima data când folosesc acest tip de produse pe ten. Având un ten cu o sensibilitate crescută, nu am avut niciun fel de așteptare din partea lor. Chiar m-am gândit că este posibil să nu îmi placă, tenul să reacționeze sau să nu văd vreun beneficiu sau diferență.

Fiole Farmec Aslavital

Cele trei tipuri de fiole fac parte din gama Aslavital Mineralactiv de la Farmec:

Conținutul fiolelor se folosește pentru o singură aplicare. Se aplică pe tenul curat, prin masaj ușor, după se aplică cremă hidratantă. Toate cele trei seruri se pot folosi și la masajul facial.

Îmi place ideea de fiolă – chiar dacă necesită atenție la desfacere (recomandarea este să rupeți fiola cu un șervețel). Dar cred că aș avea o mai mare încredere în a folosi cu regularitate astfel de produse dacă ar fi într-un recipient cu pipetă.

Mod de folosire: Tot conținutul se folosește într-o singura aplicare. Serul se scurge în palmă și cu cealaltă se aplică pe decolteu, gât și față (zona din spatele urechilor și în zona ochilor). După se întinde serumul prin masaj ușor și se lasă câteva minute să intre în piele.

Fiole Colagen Farmec
Fiole Colagen Aslavital Farmec
Fiole cu Colagen Aslavital

În ultimii ani am tot auzit de colagen în stânga și în dreapta. Nu o să deschid o discuție despre colagen, pentru că ar face subiectul unui alt articol. La începutul lui 2020 am început să folosesc colagen pudră aproape zilnic, timp în care am observat îmbunătățiri la nivelul pielii tenului.

Serul conține colagen și elastină, complex ferulan (acid ferulic pentru a ajuta tenul în lupta cu poluarea), Cobiodefender EMR  și argilă. Cobiodefender EMR este ceva nou pentru mine și conform descrierii oferită de Farmec, acesta reprezintă un ingredient activ care acționează în vederea reducerii alterărilor biologice din piele, rezultate în urma expunerii la radiațiile electromagnetice, lumina vizibilă albastră și poluarea electronică. În asociere cu argila, asigură pielii energia necesară pentru a reduce efectele poluării urbane, a poluării electronice și radiațiilor UV.

Potrivit Farmec, Fiolele cu Colagen au acțiune de îngrijire a tenului, sunt hidratante și au efect antirid. Sunt potrivite persoanelor de la 25 de ani, pe toate tipurile de ten, inclusiv cele sensibile.

Conform Farmec beneficiile fiolelor cu colagen Aslavital sunt:

 • Efect intens de hidratare.
 • Creșterea elasticității pielii.
 • Ten mai tânar, mai frumos.

În pachet sunt 10 fiole a câte 2 ml, pe care care le-am folosit atât dimineața, cât și seara. Serul se aplica pe față – inclusiv pe piele din jurul ochilor, gât, decolteu și mâini.

Ce îmi place:

 • Îmi place cum îmi arată tenul la câteva ore după aplicare – luminos și mai ferm.
 • Mi-am simțit pielea mult mai hidratată încă de la prima utilizare.
 • Cantitatea este mai mult decât suficientă pentru a fi aplicată pe ten, gât, decolteu și chiar pe mâini.
 • Tenul meu este unul destul de sensibil și nu am simțit niciun disconfort după aplicarea fiolelor cu colagen.
 • Serumul îl văd potrivit în special pe tenul uscat. Nu știu cum se comportă pe un ten mixt/gras, din recenziile primite pe Farmec, am observat că multe sunt pozitive pentru acest tip de ten.
 • Mirosul serumului e foarte puțin sesizabil și nu mi-a creat vreun disconfort.
 • Eficient dacă ai zone uscate, reușește să le hidrateze, dacă nu aplici un produs care să facă asta.

Ce nu îmi place:

 • Lasă senzația de ten lipicios după aplicare, pare că serumul nu s-a absorbit în totalitate și îmi simt pielea încărcată. După ce aplic crema hidratantă, senzația de piele lipicioasă se diminuează, însă în continuare simt că am o cantitate mare de produs pe față. Cu toate acestea nu am văzut la nivelul pielii vreo neplăcere, ținând cont că atunci când nu mi se potrivește un produs, la scurt timp îmi apar coșuri sub piele.

Fiolele le-am folosit 5 zile, timpul nu e suficient să văd dacă liniile fine s-au diminuat, dar suficient timp să îmi dau seama dacă aș continua aplicarea lor sau dacă le-aș recomanda. Aceste fiole cu colagen le-aș recumpăra, nu în viitorul apropiat – dar o să revin la ele. Pentru că am avut ocazia să le testez și pe celelalte două tipuri de fiole, am putut să văd care sunt preferatele mele și de ce. Așa cum am mai menționat în articolele mele pe subiectul de îngrijire a pielii, contează foarte mult textura unui produs pentru mine – nu îmi place să îmi simt pielea lipicioasă. Dar nu pot să închid ochii la faptul că tenul meu arăta atât de bine după aplicarea serului – asta pentru că am văzut de la prima aplicare că textura nu mi se potrivește, am continuat să îl folosesc pentru a vedea cum arată tenul meu după 5 zile de utilizare.

Sunt recomandate pentru a fi folosite în rutina de seara pentru ca serul să asigure îngrijirea pielii pe timpul nopții. Serul conține o formulă cu argila 100% naturală, Cobiodefender EMR și alte ingrediente active despre care puteți să citiți pe site-ul celor de la Farmec. În același mod ca fiolele cu colegen, și aceste se pot aplica pe față (inclusiv zona ochilor), gât, decolteu și mâini.

Potrivit Farmec, Fiole regenerare celulară Aslavital Mineralactiv:

 • ajută la susținerea regenerării celulare naturale
 • ajută la eliminarea toxinelor din piele
 • asigură creșterea elasticității pielii.

Sunt potrivite persoanelor cu vârste de 25+, pentru toate tipurile de ten, inclusiv cele sensibile. Culoarea serului diferă de celelalte două. Are o tentă ușor albicioasă, în timp ce fiolele de Colagen și cele Hidratante Detox sunt transparente. La aplicarea pe ten, serumul este transparent.

Ce îmi place:

 • Se absoarbe foarte repede în piele.
 • Niciun disconfort pe piele – senzația de arsură, piele care să mă strângă.
 • Nu lasă pelicula lipicioasă – fiind, de fapt, dintre cele trei tipuri de fiole, singura la care acest aspect nu l-am observat.
 • Îmi simt tenul foarte lejer, deloc încărcat.
 • Mirosul e aproape insesizabil pentru mine la aplicare
 • Îmi place cum se simte pielea după aplicare.
 • Am observat un ușor aspect de piele netedă după fiecare aplicare.
 • Dacă la cele Colagen pot să observ imediat că tenul este mai luminos, aici efectul imediat ar fi de piele catifelată. Fiind aplicat seara, abia dimineața am putut să observ că pielea arată bine, este hidratată și are un aspect care mie îmi place – ten odihnit, matifiat și luminos.
 • Potrivit pentru tipul meu de ten. L-am văzut recomandat și de persoane care au un ten cu tendință acneeică.
 • După aplicarea serului, urmează crema hidratantă (chiar am folosit două tipuri de cremă în săptămâna testării acestor fiole) și s-a potrivit cu ambele. Nu mi-am simțit tenul prea încărcat de produse, senzația că se lipește pielea de fața de pernă.
Fiole Hidratante Detox Aslavital Farmec

Comparativ cu fiolele despre care am vorbit anterior, acestea se folosesc în rutina de dimineță pentru a-și face efectul de-a lungul zilei. Ca ingrediente, Fiolele Hidratante Detox conțin: acid hialuronic (1,5%), argilă, cafeină și Cobiodefender EMR. O combinație de ingrediente care au rolul de a hidrata, elimina toxinele, în a ajuta pielea să facă față la efectele poluării și a radiaților UV. Se aplică pe față, gât, decolteu și mâini. Potrivite tuturor tipurilor de ten, inclusiv cele sensibile. Se pot folosi zilnic sau 1 săptămână pe lună, pe tenul curat și după se aplică cremă.

Potrivit Farmec, prin folosirea – Fiole Hidratante Detox:

 • tenul va fi intens hidratat
 • va arăta mai tânăr și sănătos
 • pielea își va îmbunătăți elasticitatea

Dintre cele 3 tipuri de fiole, cele Detox sunt, din punctul meu de vedere, varianta cea mai light. Urmate de cele pentru Regenerare Celulară și după cele cu Colagen.

Ce îmi place:

 • Îmi simt pielea foarte hidratată chiar și la câteva ore după aplicare.
 • Nu are vreun miros care să mă deranjeze.
 • Cantitate suficientă pentru a fi aplicată pe ten, gât și decolteu.
 • Nu îngrașă tenul.
 • Oferă un aspect de matifiere după aplicare.
 • Având un rol hidratant, îl vâd potrivit atât în sezonul rece (când tenul meu este destul de uscat), dar și în sezonul cald, mai ales după expunerea la soare.

Ce nu îmi place:

 • Durează câteva minute până se absoarbe
 • Senzația de piele lipicioasă apare imediat de la aplicare și durează ceva timp până dispare
 • Nu am observat vreun efect imediat
 • Îmi simt tenul ușor încărcat – poate, totuși, aplicam o cantitate puțin cam mare pe ten, mai mult decât era nevoie

Ca o concluzie:

Ca rezultat după aplicare îmi plac foarte mult fiolele cu Colagen, ca textură îmi plac cele de Regenerare Celulară cel mai mult. Fiolele Hidratante Detox sunt undeva la mijloc.

Din fiecare am avut la dispoziție câte o cutie de fiole, timp prea scurt să pot spune dacă au avut rezultate și pe partea de linii fine. Așa cum am zis o să revin la cele cu Colagen, însă pe cele de Regenerare Celulară sunt cel mai sigură că le recumpăr pentru că se potrivesc cel mai bine cu pielea mea și cu nevoile ei la momentul acesta.

*Recenzia face parte dintr-o colaborare cu brandul Farmec – dar acest lucru nu influențează sinceritatea părerilor expuse în articol.

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish