nume beblusi

Frida Harriet și magia copilăriei – Paturica Fermecata

Cum ți-am ales numele?

Cu iubire. Din iubire. Soarta noastră se află în numele nostru. Un cadou pe care poți să îl oferi acum și va avea parte de el toată viață. Cred în ideea că numele influențează viața.

Te-am iubit dinainte să știm că o să te avem.

Iubirea pentru artă și, în special pictură, mi-am povestit-o. Este parte din mine, din gândurile și alegerile mele. Am atâtea puteri datorită ei. Pot să mă întorc în timp, să călătoresc în amintiri. Să fiu, din nou, cu oricine nu mai e acum, dar care mi-a rămăs undeva acolo și îmi fug gândurile atât de repede. Ca o pată. Să fug de prezent. Mă iubesc pictând. Mă doresc pictând. Și iubesc când pictez. Cât de fericit să fii când poți să ai o lume doar a ta.

Frida

Este din această poveste. Suprarealismul – de care am fost atrasă de copil, mă fascinau formele și tot ce descopeream la el. Îmi aducea mereu ceva nou, îmi stârnea curiozitatea și îmi doream și mai mult. La fel ca la oameni. Acum 20 de ani primeam o serie de cărți de Artă, îl descopeream pe Dali și înțelegeam că pot fi oricine și pot spune ce vreau cu o pensulă în mână.  M-am regăsit în dorința de a face o schimbare și am găsit un altfel de curaj. Dadaismul, iarași, o plăcere – să faci ordine în dezordine. Și ajung la adolescență, atunci se situează prima întâlnire cu numele Frida. Artist. Iar după ani de zile am regăsit numele în Islanda.

*fried* înseamnă pace în limba germană, dar ne plimbăm cu degetul pe hartă și ajungem în Mexic la Frida Kahlo.

Harriet

Atât de mult înseamnă pentru mine. Atunci când mă imaginam mamă, îmi doream să am o fată căreia să îi pun acest nume. Greu de pronunțat, înțeles sau de ținut de minte poate pentru unii. Iubesc să îl scriu. Ador să îl pronunț. Mă plimbă prin Anglia, la personajele din cărțile pe care le citeam când era copil.

E dorința de a readuce la viață amintiri din trecut. De a călători în timp. Feminitate, putere și independență. Empatie, o energie autentică, intuiție și descoperire continuă. Să știi ce îți dorești și de ce. Curajul în toate formele sale.

*heim* putere. Cu origine veche, derivat dintr-un nume germanic.

Aveam ceva emoții că pentru George al doilea nume nu o să aibă vreun impact. Ceva absolut normal, pentru că discutăm de un subiect care, pentru fiecare, un nume/ o denumire poartă altă semnificație sau încărcătură. Puterea cuvintelor. Așa cum mă așteptam, pentru el a fost ceva nou, diferit. I-am povestit ce și de ce simt emoție pentru numele Harriet. Urmând ca și pentru el să fie alegerea pe care și-o dorește. Nu am dus muncă de convingere și nici nu am pus piciorul în prag. Când am alăturat cele două nume, amândoi am simțit că acesta o să fie (decembrie 2010). Ne-am pus de acord ca în cazul în care în următoarele luni până la naștere, avem un oarecare dubiu, să ne regândim. Dar acum suntem foarte convinși că iubim numele Frida Harriet. Dar, ca să fac o paranteză și imediat povestim mai pe larg, nici că am mai putea să dăm înapoi. Paturica Fermecată mi-a trimis câteva lucruri deosebite pentru copii, cu numele ei personalizat.

Până în ziua în care am aflat că e fată, doar de Harriet eram 100% sigură. Moment în care am pronunțat *Frida Harriet* am simțit acel ceva că acesta e numele ei. Am zâmbit, George l-a repetat și am fost de acord amândoi din primele secunde. Am mai auzit, citit povești ale mamelor care atunci când au ales numele copiilor, au simțit că acela este. Se pare că la mine, cele două nume le-am ales de mult, a fost nevoie doar să le pronunțăm împreună. Considerăm că cele două nume se asociază armonios alături de semnificația lor de-a lungul timpului.

Când vine vorba de amintiri

Nu aș vrea să închei postarea fără să îmi notez aici o amintire. Am început ușor primele pregătiri pentru venirea bebelușului. Nu ne-am grăbit pentru că am vrut să primim confirmarea că totul e bine. Dar o să vă povestesc mai multe despre toată zăpăceala noastră într-un articol viitor. Astfel fac o trecere de la alegerea numelui, la a vorbi despre Paturica Fermecată și profit de ocazie să adaug fotografii în care apare pentru prima dată în casa noastră numele Frida Harriet.

paturica fermecata

Cu un nume care te duce imediat cu gândul la cea frumoasă perioadă din viată – copilăria, Paturica Fermecata este un brand românesc care creează amintiri. Un atelier cu accesorii unice, realizate cu multă atenție și dăruire pentru cei mici. Înțeleg nevoia de confort care este esențială pentru micuți, iar materialele sunt de cea mai bună calitate – aspect atât de important pentru sănătatea copiilor. Am rezonat cu acest atelier din momentul în care am citit că pun accentul pe produse care să aibă viață mult timp și să devină o amintire a copilăriei. Mama mi-a păstrat câteva lucruri de când eram copil. La fel îmi doresc să fac și eu pentru copilul meu. Să îi ofer posibilitatea ca, măcar prin câteva obiecte, la orice vârstă, să poată prin cele 5 simțuri să se întoarcă în timp.

Știți cum se zice, prima dată nu se uită niciodată. Altfel zis, primele lucruri pentru Frida Harriet ne-au oferit un tir de emoții. Și nu doar mie, care hormonal vorbind, e de așteptat. Și lui George. Iar dacă forma mea de avocado care crește pe zi ce trece parcă nu ne-a pregătit pentru ce urmează, când i-am văzut numele scris pe câteva lucruri de la Paturica Fermecată,– atunci am înțeles că *mami* și *tati* urmează să intre în curând în cuvintele pe care o să le auzim cel mai des într-o zi.

Calitate și implicare

Cum probabil primul lucru pe care l-am făcut după ce am aflat că sunt gravidă a fost să intru pe grupuri specifice (strict din punct de vedere administrativ pentru acces la anumite informații, însă fără sa devina sursa mea oficială de parenting) unde am văzut o serie de postări asemănătoare. Persoane care cer recomandări de site-uri cu produse de calitate pentru bebeluși, care pot fi personalizate așa cum îți dorești: cu mesaje sau numele bebelușului. Cum încerc să fac blogul acesta şi util, nu doar un jurnal pentru sufletul meu, vă menţionez de Paturica Fermecată unde am găsit pernuta personalizata și nu numai. Totodată numele este cusut și pe o paturica bebelusi și alte produse pe care, să îmi fie cu iertare, dar încerc să mă obișnuiesc cu denumirea și la ce folosesc. Legat de asta, ce bine ar fi bebelușul să vină cu ceva instrucțiuni de ultilizare – poate un stick de date, dacă nu un carnețel, care atunci când iese să mi-l dea.

Cum cel mai important pentru noi a fost ca produsele să fie de calitate și practice, suntem foarte mulțumiți de prima alegere făcută. A devenit un magazin online cu produse bebeluși (mai ales cu Pandemia când preferăm această variantă) în care avem încredere că ne oferă calitate – și nu acele materiale care după prima spălare efectiv se strică. Un alt aspect, care pentru mine contează, modelele sunt foarte simpatice, pe gustul nostru și avem de unde alege – aici este iarăși un subiect pe care o să îl abordez într-un articol viitor (influențe nordice, culori neutre & co). Nu de alta, dar sperăm (mai ales George), ca Frida Harriet să nu fie atât de pretențioasă ca mine. (P)

Related Post

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish