Look nou! Full head highlights- Marius Achim, Olaplex și Haze

În primele zile din 2017 am decis că trebuie să îmi schimb aspectul părului sau să îi fac ceva să îmi stea mai bine. Să fie mai ușor de aranjat, dar orice schimbare fac să nu îl degredeze! Nu știam 100% ce vreau, dar visam la ceva cu blond.

Problema numărul 1 este că de 5 ani nu prea las o foarfecă să îmi atingă părul. Eram convinsă că dacă mă vopsesc, va trebui să renunț la partea din păr arsă. Uite pentru că nu am o relație bună cu foarfeca, părul meu a avut de suferit. A fost degradat în cel mai groaznic mod. Asta și pentru că acum 2-3 ani părul meu a trecut prin diferite faze de șaten foarte deschis aproape în fiecare lună. (fără decapaj)

În căutările mele salon sau un hairstylist în care să am încredere, am ajuns la Marius Achim. Totul a început cu prima consultație, în care îl priveam, cu super multă ură, când îmi explica de ce o să ajungă să taie destul de mult din păr. Eu când nu sunt pe aceeași lungime de undă cu un om, dar totuși trebuie să fiu drăguță pentru că îl întâlnesc pentru prima oară- zâmbesc. Și cum îmi argumenta a el de ce trebuie să îmi taie din comoară, eu zâmbeam și îmi pupam părul.

Mi-a explicat că pot fi două variante: părul nu o să reziste decapajului sau partea pozitivă că o să se subțieze foarte puțin. Dar pentru acest lucru există Olaplex!

.

#Full HeadHighlights (2)

.

În privința culorii mi-a explicat ce are de gând- full head highligts, nunante cu reflexe de auriu, albastru și roz cu cenusiu. Eu venisem cu 10 idei (niciuna bună), dar nu știu cum nu am pus 100 de întrebări să fiu sigură ce vrea el  să îmi facă la. Btw auriul a revenit în trend! După atât de mult gri, avem parte de auriu (să nu îl confundați cu blondul acela de pui de găină). Marius mi-a zis așa *Vreau să păstrez naturalețea părului!*– iar asta m-a convins. I-am explicat că nu prea voie să fac vreo schimbare bruscă de look, așa că ideea lui de a-mi face câteva suvițe (highlights) mi-a plăcut tare. Fix ca baba nehotărâtă am fost! *Vreau ceva, dar nu știu cum că nu prea am voie să îmi schimb prea mult felul în care arată părul.* Noi femeile, sunt așa speciale!

După consultație, a doua zi a urmat programarea, moment în care am mai stat câteva minute să îmi explice la ce nuanțe de vopsea pentru suvițe s-a gândit. A scos paleta și mi-a arătat. Sunt artist plastic, deci vă dați seama că am un ochi super-rapid de a-mi alege culorile preferate dintr-o gamă largă. Fix pe cele două culori pe care pusesem ochii, le-a ales. De ce? Reflexiile dădeau puțin spre gri și spre roz-roșcat. Eh, eu oricum am ales atunci două culori ce mi-au încântat repede corazonul, dar nu m-am gândit vreo secundă că ar fi potrivite părului meu.

Marius s-a apucat de treabă împreună cu asistenta lui. Procesul a durat 5 ore. Atât de migălos și atent, zău cu nu am mai văzut. Mai ales un bărbat! Eu una nu am răbdare nici să mă pensez, dar asta e altă poveste. Mai întâi mi-au calmat puțin cu peria comoara și apoi mi-a aplicat pe suvințe pudra- olaplex. Am stat la povești cât și-a făcut treaba produsul pe păr, după au mai migălit puțin la el. A urmat spălatul și aplicarea unui toner. (Pfiu, aici m-am pierdut!). Tonerul este o vopsea Wella Ilumina, cu un oxidant special, folosit pentru o nuanțare delicată, care se comportă ca o vopsea pe păr. Ideea e că a ales toner pentru nu a îmi degrada părul mai rău decât e. Pentru că da, eu am păr super mâțos și subțire. A acționat toner-ul, asistenta m-a spălat, iar apoi momentul dramatic- m-a tuns- 5 cm! Hiu! Scăpasem! Părul s-a comportat foarte bine cu acele produse aplicate așa că Marius nu a tuns foarte mult. Cât era degradat și uscat.

La final, tunsoarea e una geometrică, nefilată pentru a oferi cât mai multă greutate terminațiilor și a ține părul în forma tunsă. Ca tehnici de tuns folosite au fost linie si graduare, pentru a construi greutate și trepte pentru mișcare. Povestea tehnică a tunsorii e literă cu literă de la Marius, pentru că nu țin minte toate aspectele tunsorii.

După tuns, a mai urmat o spălarea. Iar acest aspect l-am întâlnit prima oară. Thumbs up! Imediat mi-a uscat părul cu difuzorul. Acesta este extensia uscătorului de păr, care arata ca o pălărie sau pâlnie și ajutată la uscarea naturală a părului texturat , ondulat sau creț. Distribuie aerul în difuzorul respectiv și nu într un singur punct cum face o mufă(nozzel), rezultând un uscat natural fără a dezordona părul. Totodată mi-a aplicat două produse de la Sebastian Proffesional și anume:

  • Potion 9– crema foarte bogată în proteine
  • Wipped cream– produs pentru definirea texturii părului

 

#Full HeadHighlights (1)

-Îți place?

-Glumești! Îl ador!

Da! Ceea ce realizase pentru părul meu era wow!

Așa cum am spus, relația între mine și stiliști nu este una bazată pe încredere. Oricine să îndreaptă cu foarfeca spre părul meu, ara parte de toată dușmania mea. Când m-a tuns Marius, mă uitam cât de atent e. Nu treaba de mântuială: *Hai, să o tund și pe fata asta și să scap!*. Parcă semăna cu mine când migălea fiecare suviță, cum fac eu când pun mâna pe o pensulă. Vrea să iasă din părul meu ceva plăcut ochiului, de calitate, sănătos și să fie cât mai natural.

V-am zis că Marius a folosit Olaplex pentru părul meu. Olaplex este un ingredient active dezvoltat doi doctori în chimie. În saloanele din România se folosește de aproape un an de zile. Olaplex este un singur ingredient activ care reface legaturile disulfurice ale firului de par care sunt deteriorate in timpul vopsirii sau aplicare de temperature ridicate pe păr. Nu conține siliconi, uleiuri,aldehide, parabeni sau gluten. Olaplex a ridicat prețurile din saloane, dar consider că merită! Vă recomand să țineți cont de el și de părerea hairstylist-ului vostru, atunci când recurgeți la o schimbare de look.

Eu am ales să îmi schimb puțin aspectul părului și nu regret deloc. Totodată nu regret că am mers pe mâna lui Marius. A fost conștientă de la început că părul meu e unul cu foarte multe probleme. A trecut prin alopecii totale, difuze și dregradari groznice, motiv pentru care mă bucur că am ales ce a fost cel mai bine.

Pe Marius îl puteți vedea în interviul de pe aici, am stat puțin de vorbă cu el. O să aflați câteva lucruri interesante! Anul aceste revine placa în trend! Sincer, pe mine m-a uimit acest aspect. Dar mai multe în interviul live de pe Facebook!  Îl găsiți la salonul lui, salonul Haze de pe Paul Urechescu, nr 15- zona Floreasca.  Sau mai rapid, îl puteți contacta la numărul de telefon: 0766488509

cu sinceritate,

fff

Related Post

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish