geanta maternitate

Review – Geanta maternitate Nobodinoz / Cate-n luna si-n stele

Stăm la o cafea astăzi și povestim Cate-n luna si-n stele despre geanta maternitate. Găsesc utilă recomandarea mea pentru viitoare mame care sunt curioase de geanta Nobodinoz, dacă este un produs care merită sau nu să fie cumpărat. Așa că în cele ce urmează, vorbim despre unul dintre subiectele mele preferate: gențile. Și chiar și dacă vorbim despre maternitate, când alegi în mare parte confortul în detrimentul trendurilor, cel puțin pentru o perioadă, zic să ne oferim bucuria măcar pentru detalii care pot face diferența. Iar aceasta geanta maternitate, își merită locul într-un review pe blogul meu. Mai ales că este un obiect care, în perioada în care mă aflu, undeva la nici 8 săptămâni până o să nasc, primește destul de multă atenția zilnică. Ori mai adaug lucruri în ea, ori mă răzgândesc și pun ba altă cremă, ba altă cămașă de noapte. Totul ca să fiu sigură că nu mă apucă panica că nu am bagajul făcut în fuga spre spital. Așa am văzut și eu în filme, cum o să fie la mine, nu am de unde să știu. Așa că cel mai bine să știu eu că geanta maternitate e pusă la punct. Și nu o să își facă datoria doar la spital sau în perioada în care o plimbare cu bebelușul va necesita căratul de lucruri, ci si după în diverse alte contexte.

În geanta maternitate o să pun lucrurile de care o să am nevoie pe perioada în care o să stau în rezervă și probabil o să mai am un alt rucsac pentru lucrurile bebelușului, dacă o să fie necesar.

Merită această geanta maternitate? Preț, calitate și utilitate

Este al al patrulea articol din categoria Mamatușa în care menționez și pun accent pe calitate. Și vreau să vă zic că nu doar dau din gură pe alegerea calității. Am observat că de când am adoptat principii ce țin de slow fashion, de un consumerism mai atent, pun și accent pe calitate. Pe a alege produse pe care să le folosesc mai mult timp, să nu îmi fie teamă că se rup la prima utilizare și care să reușească să fie și atemporale. Nu o să aduc în fața voastră ideea de sustenabilitate, din păcate doar în Islanda am reușit să pun în practică câteva dintre principiile acestuia, însă nu pot să mă laud că o fac și acum. Nu e deloc de laudă, mi-ar plăcea să pot promova sustenabilitatea, dându-mă ca exemplu, dar aș minți. Singurul aspect de care-s mândră și pe care l-am expus într-o postare pe Instagram, dar și în articolul despre hainele de gravidă este că nu mai cumpăr compulsiv. Iar la aceasta se adaugă încercarea de a-mi crea o capsulă cu haine și piese care să îmi aducă bucurie. Să trec astfel de ideea de a cumpăra cât mai multe, doar de dragul de a avea. Sentiment care de fapt se dovedea a fi mai degrabă *Nu am cu ce să mă îmbrac* / *Nu se potrivește nicio geantă*. Cumpăram cu gândul că poate o să am nevoie sau că poate o să port aceea piesă la un moment dat. Sunt sigură că știți la ce mă refer: cumpăr pantalonii aceștia că poate o să slăbesc. Când de fapt ulterior decizia de a cumpăra acei pantaloni îți aducea și o frustrare știind că îi ai în dulap. Nu îi poți purta că nu ți se potrivesc și parcă nici nu renunți la ei că doar ai dat banii pe ei sau scurte momente de motivație că de luni te apuci de slăbit. Da, am trecut de atâtea ori prin aceste faze.

După această paranteză despre cumpărăturile compulsive ne întoarcem la geanta maternitate. Paranteză pe care am simțit nevoia să o fac deoarece în alegerea ei am pus în balanță prețul, calitatea și utilitatea. Astfel, să nu ajungă unul dintre obiectele din casă care să îmi creeze în timp stare de disconfort/ frustrare – că am luat-o degeaba, nu o folosesc și că nu îmi place. Sunt sigură că înțelegeți la ce mă refer, acesta fiind și motivul pentru am precizat lucrurile anterioare.

Preț, calitate și utilitate – Nu am menționat și aspectul, deoarece acesta și modelul sunt detalii care au fost luate în considerare și au trecut testul cu brio. Mi-au plăcut foarte mult detaliile și pattern-ul. Aspectul ei mă duce puțin cu gândul la stilul scandinav despre care am povestit puțin și în acest articol. Chiar dacă Nobodinoz nu este un brand scandinav, se simt atât apartenențele și influențele nordice în produsele lor, cât și căldura din sud-vestul Europei. Îmi place să citesc despre cum au evoluat brandurile, iar povestea Nobodinoz este una foarte frumoasă. Totodată, se poate observa un pattern pe care îl aplică produselor lor. O gamă de produse diferite, dar care se potrivesc din prisma acestui pattern.

Ținând cont de preț, aveam emoții până când geanta maternitate a ajuns la mine – dacă își merită banii sau nu. Iar concluzia mea a fost că își merită banii. Mai ales că așa cum am zis mai sus, țin să cred că o să o folosesc mult timp pentru diferite contexte, fără ca ea să se degradeze. Aici legat de bani pot apărea diverse discuții și nu mă feresc să le abordez. Pentru unii aceasta geanta maternitate poate fi un produs scump, iar pentru alții un chilipir. Țin însă să cred că unul dintre motivele pentru care citiți această recenzie este să îmi aflați părerea sinceră despre produs. Însă, așa cum am zis, am căutat informații despre brand, care este etica pe care o abordează și am vrut să fiu sigură că înainte de toate aleg calitatea. Încrederea în Cate-n luna si-n stele era deja formată, Nobodinoz fiind un brand pe care îl găsim la ei. Aveam încredere că în portofoliul lor se regăsesc doar produse de calitate, potrivite totodată stilului meu.

Așa că în final s-a creat un echilibru preț, calitate și utilitate. Evident că există și alte branduri, care comercializează genți maternitate, poate chiar confecționate din materiale asemănătoare – la un preț mai mic, dacă ar fi să comparam acest tip de produse care se găsesc pe piață. Dar ca o concluzie, ținând cont de toate aspectele prezentate, alegerea pe care am făcut-o, este una potrivită pentru mine.

Geanta maternitate – încăpătoare, practică și rezistentă

Evident că la o geanta în care trebuie să intre scutece, biberoane, șervețele, schimburi și alte lucruri, prima cerință este să fie cât mai încăpătoare și practică. Totodată, un alt aspect pe care eu l-am văzut necesar la un astfel de produs este să fie rezistentă. În ideea că nu vreau să se rupă după câteva utilizări. Mai rău, să mă trezesc cu lucrurile împrăștiate pe jos, într-o plimbare cu copilul, pentru s-a rupt fermoarul sau bareta. În cazul nostru însă, fermoarul acestei genți este unul rezistent, la fel și baretele.

Încăpătoare, practică și rezistentă sunt trei calități pe care geanta Nobodinoz de la Cate-n luna si-n stelele îndeplinește. Iar un alt aspect de care am ținut cont a fost să fie și frumoasă. Să aibă un model care să se potrivească stilului meu, culori plăcute și pe care să o port cu drag.

O geantă care îmi va utilă mult timp – nu se va deteriora după câteva folosiri, modelul este unul atemporal, iar în cazul în care se va păta, geanta se poate spăla. Recomandarea Cate-n luna si-n stele este de a fi spălată cu apă rece, fără a se adăuga înălbitor. De altfel, nu se recomandă centrifugarea, uscarea în uscător sau călcarea.

Cât de încăpătoare este?

Cred că este primul detaliu de care o femeie gravidă este curioasă atunci când își cumpără geanta maternitate. Aici îmi pot da cu părerea, dar nu din experiența de mamă care va avea probabil un întreg dulap după ea și cel mai probabil nu de nevoie, ci de *Hai, lasă, să fie acolo, nu știi când îți trebuie* – ci din femeia care a cărat ani de zile toate prostiile după ea. Genul acela care scotea deodată cu cheile de la casă, un întreg sertar de lucruri. Aici sunt o mândră moștenitoare a *Familiei Bagaj* și duc tradiția mai departe. 

Geanta maternitate Nobodinoz este foarte încăpătoare, cu trei compartimente, și arată foarte bine indiferent dacă are mai multe sau mai puține lucruri în ea. La capitolul acesta nu îmi fac probleme că nu o să am unde să bag lucrurile copilului. Mărimea genții este de 34 x 50 x 12 cm – o mărime, zic eu, potrivită pentru scopul pentru care a fost creată. Nu era nevoie să fie nici mai mare, nici mai mică.

Materialul folosit este un bumbac certificat organic, astfel că dacă intră în contact cu pielea bebelușului, acesta va fi în siguranță. Arată bine chiar dacă ai în ea o muselină și un biberon sau toată lista de lucruri necesare pentru tine cât stai în spital la nașterea copilului. Materialul se mulează și se așază frumos, nu este țeapănă. Chiar dacă este foarte ușoară din prisma materialului, fără probleme poate să care greutate, fără teama că se rupe bareta.

Tot de la brandul Nobodinoz, pe site-ul Cate-n luna si-n stele găsiți și alte modele de genți tot din bumbac organic sau catifea ecologică. Cert este că au modele foarte frumoase, depinde de gustul fiecăruia. Mie mi-a plăcut foarte mult pe această culoare Spring Soup (conform unui tabel de culori), denumirea ei de pe site fiind Paris – White Gatsby/ Antique Green.

După ce termin de organizat toate lucrurile pe care le pregătesc pentru maternitate, o să povestesc despre ceea ce am pus în bagaj aici și pe Instagram. Totodată m-am gândit să abordez și subiecte despre ce lucruri am cumpărat până acum pentru venirea bebelușului – poate sunt utile informațiile pentru viitoare mame care vor să se mai inspire. Sau, cu ocazia aceasta, sunt mame care îmi pot da sfaturi din experiența lor și îmi pot recomanda și alte lucruri pe care eu nu le-am luat în vedere.

***Recenzia face parte dintr-o colaborare cu brandul Cate-n luna si-n stele, dar acest aspect nu influențează opinia mea față de produs.

________

La povești stăm și pe Instagram , iar pe canalul meu de Youtube găsiți câteva vloguri storytime.

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish