Gerblé Work from Home & fără zahăr

Dacă în urmă cu ceva timp am scris despre cum am reușit să slăbesc (din nou), astăzi am de povestit despre câteva produse pe care le-am găsit în România. Produsele sunt potrivite stilului alimentar pe care l-am ales în octombrie 2019.

În perioada aceasta muncesc de acasă și încerc să fiu atentă la ce mănânc zilnic. La fel ca în Islanda și aici mi-a luat ceva timp până la îmi alcătuiesc o listă de produse pe care le pot consuma. Provocarea cea mai mare a fost dulcele. Dulce, dar fără zahăr. M-am bucurat când Nutrivita a venit cu o recomandare: produsele Gerble – o marcă franceză cunoscută din anii
anii ‘70 . Încântarea mea au fost Madlenele cu lămâie fără zahăr– plăcerile mele din copilărie. Când le-am primit, mi-am dat seama că am trecut de câteva ori pe lângă ele în magazin, dar nu observam că scrie *fără zahăr*.

Știu că discuția *fără zahăr* este una lungă și se pune problema cu ce este înlocuit de fapt zahărul. Aceste Madlene conțin ca indulcitor: maltitol – cunoscut pentru efectele diuretice puternice, care are indicele glicemic în valoare de 40, aproape similar cu zahărul de 68. Și ca să continui comparația eritritolul are 1. Ar fi fost minunat ca aceste produse să fie îndulcite, spre exemplu, cu zahăr de stevie sau eritritol – dar, în ceea ce mă privește, de când am renunțat și am înlocuit zahărul, mi-am dat voie din când în când să consum într-o cantitate mică produse care au acest îndulcitor cel mult 1 an de zile. Mi-ar plăcea ca în timp produsele de pe raftul *fără zahăr* să fie pe bune cu îndulcitori care au indicele glicemic aproape de 0.


Gama Gerble conține produse de panificație și patiserie sunt potrivite pentru cei care sunt nevoiți sau își doresc să renunțe atât la gluten, cât și lactoză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish