haine copii lana merinos

Haine pentru copii din lana merinos | Pipapi

Subiectul despre hainele din lana merinos pentru copii este unul care mi-a captat atenția de câteva luni. Și așa cum povesteam pe story Instagram, lana merinos dă dependență și ajungi să o îndrăgești foarte repede. Ca mama, mă preocupă confortul copilului meu și încerc să îi ofer cele mai calitative variante. Înainte să scriu articolul și să ajung la primele haine din lana merinos pentru Frida, am căutat să mă informez cât mai mult. Ce beneficii și proprietati are lana merinos? Dacă merită sau cum se îngrijește? Ce înseamnă layeringul? Primele produse din lana merinos pe care le am pentru Frida sunt un overall și o căciula Name It de la Pipapi – un nou magazin cu produse pentru copii, despre care povestim în acest articol. Pentru mamele iubitoare de lana merinos, poate fi de ajutor recomandarea mea.

Ce este lana merinos?

Înainte de toate, vreau să răspund la prima întrebare pe care și eu mi-am pus-o în urmă cu ceva timp, când tot vedeam pe grupuri de mame foarte multe postări despre lana merinos. De ce toate mamele vosrbesc despre ea? În primul rând, înainte să aflu despre calitatea fibrei, mi-a captat atenția designul hainelor din acest material. Nu este prima dată când spun în articolele mele că iubesc stilul nordic chiar și pe partea de garderobă a Fridei. Știu că gusturile nu se discută, dar ce ține de aspectul hainelor pentru copii din lana merinos sunt tare încântată și le consider minunate. De altfel, la magazinul Pipapi, hainele pentru copii sunt tare frumoase, în culori și modele plăcute.

Lana merinos este o fibră foarte fină și rezistentă care provine de la oile merinos din Spania, care poate fi purtată direct pe piele și are foarte multe beneficii. Găsiți foarte multe articole pe acest subiect, iar ce vă povestesc eu nu este o informație nouă. Pentru copii este minunată, le ține de cald în sezonul rece fără prea multe straturi, astfel încât să se poată mișca în voie. În timp ce în sezonul cald, lâna ofere senzația de răcoare.

Articolele din lana merinos au un preț mai mare comparativ cu alte fibre, dar investești în confort, durabilitate și performanță. Cum de altfel, a ajuns să fie materialul preferat al multor mame și branduri de haine. Dacă ne gândim și la preț, consider că vorbim despre o investiție în modă sustenabilă și etică, produse în spatele cărora se află o poveste. De altfel, nu este prima dată când pe blog vorbesc despre încercarea mea de a diminua consumerismul și fast-fashion-ul. Ceea ce, să fiu sinceră în ultimul am reușit parțial pe partea de articole vestimentare. De la cineva care nu pleca fără o plasă plină de haine dacă intra într-un magazin la reduceri, la o persoană care preferă să plătească mai mult dar pe haine de calitate. Mă bucur că am ajuns să nu îmi mai hrănesc stările de anxietate prin a cumpăra haotic lucruri de care nu am nevoie. Sunt câțiva ani de când reușesc să mă controlez din acest punct de vedere și să nu mai cumpăr cu ideea de *lasă, că poate o să am nevoie*, *sigur o să o port* sau *e ieftină, merge*. Și cel mai mult sunt mândră de mine că am început să apreciez altfel hainele pe care le cumpăr. Sinceră să fiu, am început să caut și o poveste, nu doar o haină care arată frumos și se așează bine pe mine.

Care sunt beneficiile pe care le are lana merinos?
  • Confort, rezistență și eficiență termică atât iarna, cât și vara
  • Nu reține umezeala și are capacitatea de a regla umiditatea
  • Generează căldură chiar dacă este udă
  • Absoarbe transpirația și păstrează pielea uscată
  • Neutralizează și reduce mirosurile neplăcute
  • Controlează umezeala
  • Ușor de întreținut și îngrijit
  • Eco Friendly – oile sunt tunse
  • Material confortabil
  • Are rezistență la ardere
Cum se îngrijește lana merinos?

La primele mele informații despre lana merinos, mi se parea ca e un material foarte pretențios când vine vorba de spălarea lui. Însă aflând mai multe despre ea, am înțeles de fapt de ce trebuie să țin cont dacă vreau ca hainele să aibă o viață cât mai lungă și să arate la fel de bine. Într-adevăr, are nevoie de o îngrijire diferită față de hainele din alte materiale, dar nu e mare bătaie de cap, doar puțină atenție. Lana merinos este cunoscută pentru faptul că poate fi purtată de mai multe ori fără a fi nevoie să fie spălata. Capacitatea sa de neutralizare a mirosurilor ajută în acest sens. Este recomandat ca hainele să fie aerisite între purtări.

Hainele din lana merinos pot fi spălate atât manual, cât și la mașina de spălat respectând instrucțiunile de pe etichetă. De altfel, atenție și la ce produse de curățare folosiți. Lana merinos are nevoie de detergenți speciali pentru spălare, care au o formula cât mai blândă. Nu se folosesc balsamuri sau produse care conțin clor. Cele mai multe articole au pe etichetă recomandarea de a fi spălate la maximum 30 de grade.

În ceea ce mă privește, prefer să spăl hainele din lână separat la mână în apă foarte puțin căldă, fără să le frec sau stoarcere . Astfel, mă asigur că au o viață cât mai lungă. Țin cont la uscare, să le pun direct pe o suprafață plană și nu direct pe calorifer. Dacă le agăț, risc să se lase sau să se deformeze. Pe lângă toate acestea, lâna are nevoie de aerisire și poate chiar congelare. Asta ca să le ferim de molii sau alți dăunători.

Magazinul Pipapi – haine pentru copii din lana merinos

Vorbeam zilele trecute cu o mamă, și ea iubitoare de lane merinos, că hainele pentru copii care arată bine de cele mai multe ori nu prea sunt confortabile și nici nu țin de cald. Însă, de când avem copii am descoperit câteva variante care să ofere calitate, confort termic și să ne îmbrăcăm pe cei mici și frumos. Pentru noi, lâna merinos este un răspuns la dorințele noastre. Hainele au un stil aparte, într-un design atemporal, simplu și plăcut. De altfel, în ceea ce privește prețul, consider că este o investiție în calitate pe termen lung. Cu siguranță, ele pot fi purtate de mai multe generații, mai ales dacă avem grijă de ele, pot intra în vânzarea hainelor preloved.

Pipapi oferă părinților o gamă de produse de la brandul nordic Nameit, cunoscut pentru calitatea articolelor sale. În cazul în care aveți întrebări legat de produse, le puteți scrie. De altfel, vă invit să citiți povestea Pipapi, foarte simpatic modul în care au ales numele. La ei găsiți sosete, caciuli, combinezoane, body-uri, manusi si pantaloni din lana merinos. La ei găsiți și alte produse, din alte materiale precum bumbac organic, tot de la brandul Name It.

Din experiența noastră cu lâna merinos și toate informațiile despre acest subiect, consider că este un material care își merită toată atenția primită și este uimitoare.

pipapi.ro

Instagram Pipapi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish