Hoinari prin Anotimpuri | Cadou de Crăciun – Calendar Advent pentru copii de la Editura Casa

Alte câteva cărți de la Editura Casa și-au găsit loc în biblioteca pregătită pentru Frida. Printre care și cărți din seria mult dorită “Hoinari prin anotimpuri”. Așa cum mă așteptam, tare plăcut ne-au surprins aceste cărți. Ca adult, cei mai mulți dintre noi, am trecut de perioada în care o carte dedicată copiilor, reușește să ne impresioneze. Însă, “Hoinari prin anotimpuri” ne-a dovedit fix contrariul. Este serie minuntă și consider cei mici ar trebui să se bucure de ea. De altfel, mă gândeam că sunt acel tip de cărți ce le păstrezi pentru următoarea generație.

Hoinari prin anotimpuri” nu este o serie cu texte, ci doar cu ilustrații și foarte multe detalii. Ce reprezintă o carte cu ilustrații? Oferă posibilitatea celor mici să povestească ceea ce văd. Faptul că oferă atât de multe detalii, îi ajută pe cei mici să descopere de fiecare dată ceva nou și să creeze cât mai multe povești. Iar dacă dăm pagină cu pagină, observăm că firul poveștilor ilustrate se continuă și se întâmplă atât de multe lucruri, încât sunt o sursă de scenarii nenumărate. Copiii pot să caute și să găsească elemente, să își imagineze situații sau să descopere relații între personaje. Cei mici pot să își petreacă timpul într-un mod plăcut și educativ atât singuri, cât și alături de un adult sau alții de vârsta lor.

Colecția este formată din 5 volume, cele patru anotimpuri și un volum dedicat “Nopții de vară”. Ilustrațiile se dovedesc a fi o sursă interminabilă de discuții. Cărțile sunt cartonate, într-un format mare și cu siguranță vor fi iubite de multe generații. În cazul în care nu știți încă ce cadouri să faceți de Crăciun, “Hoinari prin anotimpuri” este recomandarea pe care o fac. Am multă încredere că cei mici vor fi foarte încântați de ce vor găsi sub brad.

Dacă tot spuneam de Crăciun, am intrat acum pe site-ul de la Editura Casa și am văzut că au pregătit un Calendar Advent. Pachetul conține 24 de cărți pentru fiecare zi până la Crăciun. Printre titluri se numără și “Connie vrea să devină balerină”, “Anotimpurile De ce? De ce? De ce?”, “Animăluţe din globuri de hârtie – Idei creative” sau “Carte de colorat Hoinari prin anotimpuri Iarna”. Pachetul îl găsiți la preț foarte bun, redus cu 50%. Mi se pare o idee foarte faină, utilă și educativă și mai ales că în fiecare zi, copilul se poate bucura de o nouă carte. Când o să crească Frida, o să îi pregătesc și eu un astfel de Calendar Advent pentru Crăciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish