Review Serum HyaluB5 cu Acid Hialuronic – La Roche Posay

Scriu despre descoperirile mele în materie de produse cosmetice de mai bine de 5 ani, timp în care mi-am actualizat informațiile din acest domeniu din toate sursele la care am avut acces și să învăț lucruri noi, din dorința de a avea o piele frumoasă și îngrijită.

În acest articol de skincare am scris despre produsele cosmetice pe care le folosesc de aproape 2 ani de zile – o rutină de îngrijire care are ca scop prevenirea ridurile premature. O dată la ceva timp introduc pe o perioadă scurtă tratamente împotriva punctelor negre sau a porilor dilatați. Menționez astfel acizii pe care îi folosesc doar în sezonul rece.

Însă, scopul rutinei pe care mi-am format-o este de a preveni apariția ridurilor premature pe tenul și decolteul meu – să îmi mențin tenul curat și hidratat. Inevitabil ridurile apar odată cu înaintare în vârsta, dar sper ca prin atenția și îngrijirea pe care o ofer pielii mele să amân apariția lor.

Primele riduri apar în jurul ochilor, zona frunții și a gurii, fiind cunoscute ca riduri de expresie. Tindem să credem că doar înaintarea în vârstă poate duce la apariția ridurilor, însă pielea noastră trece printr-un proces biologic complex. Factori atât de tip intern cât și extern.

Pielea poate pierde din fermitate, elasticitate prin scăderea cantității de colagen și deteriorarea fibrelor de elastină, ceea ce duce la o piele ternă și fără vitalitate înainte de 30 ani – câțiva factori ce pot să contribuie la apariția ridurilor premature sunt:

 • starea de sănătate
 • stilul de viață dezechilibrat; consumul excesiv de tutun, alcool sau alte substanțe nocive, stresul, un stil alimentar haotic
 • mediul în care trăim
 • consumul scăzut de apă
 • expunerea directă la razele soarelui în mod excesiv și neprotejat

Astfel, liniile fine, aproape insesizabile vor deveni riduri profunde, foarte devreme.

Putem amâna apariția semnelor și prelungi tinerețea tenului nostru și aici discutăm de factori pe care îi putem controla:

 • Alege o rutină corectă de îngrijire dimineața și seara: curățare, exfoliere, tonifiere și hidratare
 • Nu dormi pe o parte
 • Folosește un produs SPF în fiecare zi, indiferent de anotimp
 • Aplică produse cosmetice potrivite tipului tău de ten
 • Nu uita de pielea gâtului și a decolteului
 • Adoptă un stil de viață organizat

La 25 de ani am observat apariția ridurilor fine pe ten și am început să citesc ce se întâmplă cu pielea mea, ce pot face și ce produse îmi sunt potrivite. Astfel am introdus pentru prima dată Acidul Hialuronic – primul fiind cel de la The Ordinary.

Acidul Hialuronic hidratează pielea și previne apariția ridurilor, însă nu tratează ridurile deja apărute.

Acidul Hialuronic a devenit foarte cunoscut și popular în ultimii ani în materie de ingrediente pentru hidratare. Nu vorbim despre acidul injectabil ci produsul umectant care se aplică la exterior, cu rolul de a ajuta pielea să rețină apă. Foarte importantă și umiditatea din mediul ambiental, deoarece HA atrage apa atât din straturile adânci ale pielii spre suprafață dar și din exterior. În Islanda, aerul este extrem de uscat, iar HA a reușit să facă față și să îmi păstrez tenul hidratat.

Articolul de astăzi este dedicat acidului hialuronic de la La Roche Posay pe care l-am testat prin intermediul campaniei Buzzstore, un video de prezentare al produsului pe Instagramtimp de aproape 4 săptămăni, perioadă în care am reușit să îmi creez o idee despre produs și să îmi notez aspectele care mi-au plăcut și care nu.

Serumul HyaluB5 se prezintă ca o soluție antirid, care prin combinația de acid hialuronic, vitamina B5  și ingrediente intens calmante repară și redă volum pielii sensibile. Produsul promite  repararea și redefinirea volumului pielii sensibile – ca rezultat ridurile au un aspect mai redus după prima utilizare, iar după 4 săptămâni tenul arată mai luminos, pielea are un aspect revitalizat, se simte mai odihnită și aspectul general este îmbunătățit.

Acidul hialuronic îl folosesc zilnic de 2 ani de zile – în varianta The Ordinary, Hada Labo și Revox.  Ca să pot testa serumul HyaluB5 de la La Roche Posay, l-am înlocuit cu acidul hialuronic de la Revox.  Am păstrat toate celelalte produse produse prezente în rutină de îngrijire AM și PM.

Cum folosesc Acid Hialuronic: Il aplic dimineața și seara pe tenul proaspăt curățat și ușor umed. Aplicat pe pielea uscată, poate duce la deshidratare. Aplic prin masaj 3 picături pe toată fața și după vin cu o cremă hidratantă sau SPF.

Ce nu îmi place la Hyalu B5 :

 • un aspect care nu îi face onoare, dar în perioada de testare și împrietenire cu produsul nu am putut trece peste el – are un miros puternic, cumva mă duce cu gândul la spirt.

Este posibil ca acest aspect să fie nepotrivit pentru mine deoarece în ultimii 2 ani am folosit produse de îngrijire care să nu aibă miros puternic (alcool sau parfum pregnant în ingrediente). Totodată, mirosul puternic mă face să mă gândesc că produsul nu contribuie atât cât îmi doresc la procesul de hidratare al pielii și de fapt îl usucă.

 • Prețul destul de ridicat comparativ cu alte produse de acest tip.

Ce îmi place la Hyalu B5:

 • Am putut să îl introduc ușor în rutină, alături de celelalte produse cosmetice.
 • Îmi simt tenul hidratat toată ziuă, nu am observat schimbări diferite la acest aspect, comparativ cu un HA de la The Ordinary sau Revox.
 • Se aplică ușor, nu se strânge, nu lasă pielea lipicioasă. Chiar și sub machiaj, se potrivește bine.
 • Timpul acordat de testare nu este unul foarte lung, motiv pentru care nu pot spune dacă acest produs este eficient sau nu pe termen lung . Consider că 30ml folosiți, sunt îndeajuns în a vedea dacă o să continui cu produsul sau nu. O să mă întorc la Revox început în urmă cu 4 săptămâni, după la cel de la The Ordinary. O să le alternez până o să descopăr un nou produs HA care să îmi placă mai mult și să le înlocuiesc.

Ca orice alt produs cosmetic, acidul hialuronic folosit incorect poate avea efect opus. Totodată poate fi benefic pentru anumite persoane sau total nepotrivit pe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish