Să vorbim despre igiena intimă

 

Astăzi vorbim despre igiena intimă și pH. Câteva informații despre ceea ce înseamnă pH și importanța igienii intime corespunzătoare. Am pregătit și un material video, din seria A BEAUTY BREAK,  în colaborare cu brand-ul Capra Nera. Mai multe materiale puteți găsi aici sau aici.

Ce este pH-ul?

pH reprezintă aciditatea (bazicitatea) unei substanțe.

pH-ul vaginal variază între valorile de 3,8- 4,5, fiind mai mic decât valoare pielii de 5,5. pH-ul vaginal este ușor acid, având rolul de a susține un echilibru sănătos al florei și bacteriilor care trăiesc în vagin.

ph-scale

sursă foto

Sunt 3 tipuri de pH și anume: pH neutru, pH acid, pH bazic. După valorile din tabelul de mai sus avem următoarele date:
sub 7 – este acid
egal cu 7 – este neutru
mai mult de 7 –  este alcalin sau bazic

Despre pH-ul zonei intime:

Momentul când apar diverse diverse probleme în zona intimă, cu simptome precum iritații neplăcute, mâncărimi sau usturimi, pH este unul în creștere. Este important să cunoaștem cum trebuie să ne păstrăm pH-ul zonei vaginale în limite normale. De menționat este faptul că un pH ridicat poate reprezenta în anumite cazuri și o sarcină sau deficit de estrogeni la menopauză.

Atunci când apar neplăceri în zona intimă, nu stați pe gânduri și nu încercați tot felul de metode băbești. Trebuie să faceți este să mergeți la un control. Mi s-a întâmplat de multe ori să aud *Eu nu am fost niciodată la ginecolog, îmi e rușine*. Așa ceva nu trebuie să existe! Scăpați de rușine! Este corpul nostru și trebuie să aveți grijă de ele. De 2 ori pe an cel puțin este necesar să mergeți la un control de rutină.

Igiena zonei intime:

Igiena intimă trebuie să fie o prioritate pentru fiecare. Trebuie făcută cu produse special create, care să respecte pH natural al pielii. Există pe piață foarte multe produse pe eticheta cărora scrie că sunt destinate zonei intime. Citiți cu atenție eticheta și cereți părerea medicului ginecolog. Nu toate produsele sunt potrivite.

Alegeți calitatea! Cumpărați produse cu pH neutru și fără parfum puternic. Spălați regulat și atent zona intimă! 

Evitați săpunurile sau gelurile de duș deoarece pot provoca iritații. Nu alegeți un săpun oarecare, pentru că poate distruge flora vaginală, iar micozele își fac apariția.

Voi ce produse pentru igiena intimă recomandați? Aștept răspunsurile voastre pe blog sau pe Facebook.

15209252_1210971965627251_1319069134_n

În materialul video de mai jos am vorbit puțin despre acest subiect. O recomandare de produs pe care îl puteți folosi pentru igiena intimă este Gelul intim delicat Alive.  Este un  produs bio organic, în care puteți avea încredere. Respectă pH-ul pielii, potrivit atât pentru femei, bărbați și copii. Ajută la tratarea diverselor afecțiuni ale zonei intime, hidratează și curăță pielea.

 

 

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish