jucarii copii

Jucării pentru bebeluși și copii – Cate-n luna si-n stele

În articolele din categoria Mamatușa am vorbit până acum despre pregătirile pentru venirea bebelușului, despre haine de gravida, dar deloc despre subiectul jucării. Ținând cont că abia mă opresc în a căuta haine pentru F.H., jucăriile de pe Cate-n luna si-n stele sunt toate de pus în coș.

Primii ani de viața ai copilului sunt esențiali în dezvoltarea sa. După implicarea și prezența părinților în viața celui mic, jucăriile fac la rândul lor parte din dezvoltarea armonioasă a copilului. Jucăriile trebuie să îndeplinească anumite calități precum: educație, siguranță și confort. De menționat că jucăriile trebuie să stârnească imaginația copilului. Totodată, știm că un copil se poate plictisi repede de anumite jucării, dar cu altele se joacă o perioadă lungă de timp. De ce? Jucăriile din urmă reușesc să stimuleze interesul și mintea, să le ocupa timpul și să le satisfacă nevoile. Și sunt sigură că acest aspect nu aduce bucurie doar copiilor, ci și părinților. Un alt aspect foarte important este că jucăriile trebuie să ofere siguranță, copilul să nu fie expus la un pericol care poate fi evitat. Spre exemplu jucării care conțin piese mărunte ce pot fi înghițite foarte ușor de cei mici sau care se pot rupe, rănind astfel copilul.

Prin joacă copilul își dezvoltă o serie de abilități motrice, simțurile și imaginația în primii ani de viață, urmând ca mai târziu să își dezvolte și logica și alte noțiuni diverse. Jucăriile și jocurile sunt concepute și adaptate în funcție de vârstă, pentru ca cei mici să se bucure cu adevărat de experiența pe care acestea le oferă. Iar cum urmează să am un bebeluș, urmează să vorbim despre jucăriile potrivite în primelor luni de viață: centru și saltea de activități.

Unde găsim jucării educative, sigure și de calitate?

Echipa din spatele Cate-n luna si-n stele oferă printre cele mai bune variante de jucării de calitate, care surprind nu doar copiii, ci și adulții. Găsim la ei branduri ale căror jucării sunt atât educative, cât și distractive și care reușesc cu ușurință să le stimulează atât mintea cât și simțurile. Din portofoliul lor fac parte branduri care acordă atenție în primul rând calității produselor și care pun pe primul loc siguranța copiilor. Produse care trec printr-o serie de teste înainte să ajungă la cei mici.

Materialele din care sunt fabricate jucăriile din portofoliul Cate-n luna si-n stele sunt majoritatea din lemn. Lemnul fiind un material natural și biodegradabil, cunoscut pentru calitatea lui și faptul că nu expune copilul la pericol. Recent am citit faptul că cei mici tind să fie mai atașați de jucăriile din lemn, comparativ cu cele din plastic. Jucăriile din lemn prezintă o serie de avantaje și beneficii:

 • sunt educative
 • nu sunt toxice
 • sunt pictate în culori plăcute
 • materiale naturale și recilabile
 • sunt mult mai reziste în timp
 • un aspect mult mai frumos decât jucăriile din plastic
 • nu au nevoie de baterii
 • vor aduce bucurie mai multor generații
Jucării bebeluș Cate-n luna si-n stele

Cum în primele luni F.H. va avea nevoie de jucării specifice vârstei, iar interesul ei va fi să ne descopere pe noi și pe Pluto, jucăriile de care am vorbit anterior o să apară în viața ei puțin mai târziu. Astfel că pentru primele luni am ales un centru de activități și o salteluță cu activități – ambele din colecția Little Dutch. Ambele pot fi folosite încă de la naștere.

Sunt create în așa fel încât să le dezvolte imaginația, vederea și abilități motrice (să apuce diverse obiecte). Faptul că bebelușul poate explora in siguranță atât centrul, cât și salteluța, fac ca cele două jucării să fie de interes atunci când ai un bebeluș. Cele două oferă posibilitatea copilului de a atinge și de apuca obiectele, astfel că dezvoltă o abilitate motrică, coordonare mână-ochi și orientarea spațială. Își poate petrece timpul analizând în detaliu.

Centru de activități Little Dutch

Centrul de activități poate fi folosit încă din primele luni. Materialele din care sunt confecționate sunt de cea mai bună calitate și non-toxice. Sunt plăcute la atingere și potrivite bebelușilor. La fel și culorile folosite sunt plăcute și nu obosesc privirea celui mic. Centrul de activități este creat și gândit astfel încât să atragă atenția bebelușului, care va începe să înțeleagă diferite culori, mișcări și să își dezvolte atenția.

Pe Cate-n luna si-n stele poate fi găsit în trei variante de culoare, cu temă marină, în formă de scoică: Ocean Pink, Ocean Mint și Ocean Blue. Noi am ales Ocean Pink deoarece îmi plăceau tare mult jucăriile atașate: animale și plante marine. Jucăriile sunt detașabile, pot fi înlocuite sau cel mic se poate juca în cărucior cu ele.

 • Materialul din care este fabricat centrul este unul moale și foarte plăcut la atingere
 • Mărimea centrului estre de: 91 x 99 x 49 cm.

Salteluta cu activitati poate fi considerată și antrenament pentru bebelușii de până la 6 luni. Este fabricată dintru-un material moale, care îi permite celui mic să se miște așa cum dorește, fără să fie expus unui pericol. Pe aceasta poate să descopere atât forme, culori cât și sunete care îi pot capta atenția.

Pe Cate-n luna si-n stele găsiți câteva variante foarte simpatice de la câteva branduri precum: Moulin Roty, Fabelab sau Little Dutch. Noi am ales o salteluța de la Little Dutch, din colecția Little Goose (una dintre colecțiile mele preferate, foarte simpatică, într-o paletă de culori plăcută), care are atașate animăluțe, insecte și plante. Totodată găsiți și variante din colecția Ocean în care salteluțele au atașate plante acvatice și animale marine.

 • Material de calitate și moale, la fel la jucăriile atașsate
 • Mărimea salteluței este de 80 x 100 cm

Alegeți jucării cu ajutorul cărora cel mic să descopere lumea și universul în care trăiește. Au nevoie de asta. Și cel mai important, cei mici au nevoie de părinți. Implicați-vă în creșterea și dezvoltarea armonioasă a lor. Fiți prezenți și bucurați-vă de timpul petrecut cu ei.

*Articolul face parte dintr-o colaborare cu brandul Cate-n luna si-n stele, dar aceste aspect nu influențează recenzia produselor.

Related Post

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish