Idei de jucarii pentru un copil de 2 ani

Ce jucarii preferă un copil de 2 ani? Cum se joacă un copil de 2 ani?

Blogul meu este ca un jurnal, în care scriu momente și amintiri, iar în ultimii ani, acestea sunt mai mult pe zona de maternitate. Perioada în care mă aflu acum, pe care o împărtășesc aici și pe Instagram.

De data aceasta, vreau să vorbesc despre Frida la 2 ani și jucăriile care îi captează acum atenția. Jucarii și activități care merită, iar recomandările vin de pe Livada cu Jucarii. Când eram gravidă, citeam diverse cărți despre copii, pentru a fi pregătită în ceea ce o să urmeze. Și îmi dau seama că lucrurile nu stau ca în cărți. Fiecare copil e diferit. Fiecare familie e diferită. Și nici viața perfectă de pe Instagram nu există. Jucăriile nu stau frumos aranjate pe raft, iar copilul meu de 2 ani nu stă la masă și se uită pe cărticile ore întregi. Da, Frida, are și aceste momente, dar știu un lucru. Dacă eu aș posta doar astfel de momente, poate alți părinți ar simți frustrare. Iar contentul meu nu este despre asta. Nu împărtășesc în online aspecte ce țin doar de viața privată, doar negative sau lucruri foarte detaliate, dar nici nu am o prezență de maternitate ideală. Limită și echilibru.

Și revenind la subiectul postării, ar fi ideal dacă seara, jucăriile se așează singure, în cutii și pe rafturi. De rotația jucăriilor nu aș putea spune că ținem cont. Important e să se joace. Cum la fel de important este să se și plictisească. Din punctul meu de vedere, copilul nu trebuie stimulat continuu. Să înțeleagă, descopere, analizeze, exploreze, să fie creativ și să aibă curaj. Și cum am spus și în alte rânduri aici, pe blog, prezența părinților activă este esențială. Jucăriile pentru toddler de 2 ani, care să îi capteze atenția sunt diverse, în toate formele și culorile. Punctez și faptul care cei mici au nevoie constant și de îndrumare, nu doar de cutii pline de jucării.

Ce jucarii am observat că o atrag cel mai mult pe Frida la 2 ani?

Așa cum și eu am căutat “Ce jucarii sunt potrivite pentru…”, mă gândesc că sunt părinți interesanți de acest subiect. “Ce jucării să mai cumpăr, parcă nu îl interesează nimic, se joacă 5 minute, după nu le mai bagă în seamă”. Ți se pare cunoscut? Mie da. Am putut să observ la Frida, până la această vârstă, o serie de jucării și activități care nu i-au captat atenția. Și cel mai relevant exemplu: jucăriile de pluș. Acestea sunt jucăriile pe care Frida le-a băgat foarte puțin în seamă. I-am cumpărat câteva astfel de jucării, care mie mi se păreau foarte simpatice și credeam că Frida o să fie la fel de entuziasmată ca mine. Dar exista zero interes din partea ei, le lua în mănă, se uita la ele preț de câteva secunde, iar apoi le lăsa. Aproape toate jucăriile de pluș pe care le avem în Islanda, stau într-un coș și doar Pluto ce mai atentează la ele. Altfel zis, aproape toate aceste jucării au am ajuns a fi ale lui Pluto. Spun aproape pentru că există un iepuraș pe care îl mai iubește din când în când.

Stickere si Abtibilduri – Livada cu Jucarii

Dar care sunt acele jucării cu care copilul meu de doi ani se joacă cel mai mult?

În primul și-n primul rând: stikere și abtibilduri – o variantă foarte accesibilă la preț. Da, dragi părinți, stickerele sunt cele mai iubite jucării și activități de un copil de 2-3 ani. Chiar vă recomand să nu vă lipsească și să aveți și extra. Frida se joacă cu stickerele încă de la un an și patru luni. Și în continuare stickerele rămân activitatea ei preferată. Dar trebuie să vă spun că acestea de multe ori nu ajung pe suportul pe care vin. Cum ar fi o carte, unde să fie lipite ordonat și să poate dezvolta o frumoasă poveste. La doi ani, stickerele ajung pe fruntea părinților, pe podea, pe fereastră sau ies ca prin minune din mașina de spălat. Așa cum am spus mai sus, un copil de doi ani nu prea stă la masă, pe scăunel, făcând o activitate minute bune sau ore. Cel puțin copilul meu nu face asta zilnic. De-aici și gândul că aceste stickere, care sunt o adevărată comoară pentru un copil de doi ani, nu ajung să fie lipite frumos și păstrate în cărticele. Cu siguranță acest lucru o să se întâmple la 4-5 ani, când copilul are deja o atenție și înțelegere mărită. Desigur, am mai văzut cazuri de copii care la doi ani vorbesc și fac tot felul de activități, dar nu în cazul nostru.

Stickerele sunt potrivite și dacă sunteți la un drum mai lung cu mașina sau dacă aveți o călătorie cu avionul. Pe Livada cu Jucarii găsiți o selecție foarte mare de stickere potrivite pentru mai multe grupe de vârstă. Apropo, alegeți stikere și abtibilduri reutilizabile. Pentru copilașii mai mici, găsiți variante de abtibilduri pufoase care se lipesc și se dezlipesc de zeci de ori. Dacă luați pentru vârste mici, din hârtie, riscați să se rupă. Și știți ce urmează? Un tantrum pentru că s-a rupt capul fermierului.

Listă de recomandări pentru copii de doi ani continuă activitățile de tip colorat. Desigur la doi ani copilul nu colorează ca unul de cinci sau șase ani. Dar cu siguranță prin folosirea constantă a creioanelor sau a cariocilor, copilul va deprinde noi aptitudini și poate să devină pasionat. Dincolo de acest aspect, coloratul este și activitate relaxantă. Noi avem atât creioane de colorat, dar le folosește doar sub atenția noastră, altfel putem să vedem mici opere de artă și pe pereți. Dar am ales și varianta de carnet magicolor. Cariocile, nu lasă pete pe haine, doar pe hârtia carnetului, perfecte pentru micuții noștri.

O altă recomandare la fel de potrivită chiar și atunci când călătoriți cu mașina și vă doriți ca cel mic să aibă ce face, ar fi tableta de desenat. Pe aceasta copilul poate desena și șterge oricât dorește.

Acestea sunt doar câteva dintre recomandările mele, dar pe Livada cu Jucarii găsiți mult mai multe jucării potrivite pentru copilul vostru. Jucării care cu siguranță nu o să stea uitate printr-un sertar. Îmi dau seama acum, că sunt jucării destul de mici, care nu ocupă mult spațiu. Decât timpul copilului. Și au și un preț accesibil.

Iar pe lângă toate aceste lucruri fizice, orice înseamnă apă sau pământ (mers la piscină, la un loc de joacă cu nisip, joc în ploaie și sărit în bălți) sunt o plăcere pentru Frida. Sunt sigură că și pentru copilul tău, iar partea bună că nu costă nimic. Și se mai și distrează pe cinste! Spor la joacă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish