jucarii interactive educative

Jucării interactive și educative – idei cadouri Crăciun

Înainte de a vorbi despre jucării și în special cele interactive și educative, consider important de a valorifica importanța implicării părinților în creșterea copiilor. De multe ori, în mesajele pe care le transmit în postările mele în social media sau aici pe blog, repet un lucru: Fii prezent. Fii un părinte prezent în viața copilului tău. Prezența să aibă loc în toate formele sale, de la iubire până la comunicare, respect și empatie. Pentru a se dezvolta armonios, copilul are nevoie de părinții săi. Dincolo de toate jucăriile pe care le pot oferi, noi suntem cei mai importanți pentru ei.

În primii ani de viață, copilul se dezvoltă și prin joacă. Este metoda lui de comunicare. Fii prezent și aici! Joacă-te cu copilul tău și implică-te în poveștile lui. Profită de asta pentru a lega o relație strânsă încă din primii ani, îl ajută să capete încredere în tine și astfel, creezi o conexiune. De altfel, prin joc îl poți ajuta pe copil să învețe lucruri noi. Tu, ca părinte, joacă-te după regulile lui și bucură-te că ai ocazia să îi oferi copilului tău o copilărie fericită.

Afectivitate, atenție, aprobare și apreciere – cei 4 A de care orice copil are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă.

Uneori, când sunt obosită, tare greu îmi e să o țin în brațe, însă o voce în mine îmi șoptește că Frida crește atât de repede, iar de ceea ce am parte acum, cândva vor amintiri. Un gând care mă întristează. Câteodată mă și bucur de oboseala pe care o am acum, parcă face timpul să treacă mai greu și să trăiesc mai mult clipele acestea. Copilul meu va avea nevoie parteneri de joacă, iar eu sper să fiu unul de care o să își amintească cu drag atunci când o să crească. Aici vorbește nu doar mama unui copilaș de 6 luni, ci și un pedagog care a lucrat cu zeci de copii. Am interacționat cu zeci de părinți, iar în conversațiile noastre aflam că relația lor nu este cea mai bună. Dezamăgiți de comportamentul copiilor, nu știau cum să își îmbunătățească relația. Și îi întrebam: Cât timp petreceți cu el? Răspuns care venea după câteva gânduri *ne vedeam seara, dar nici atunci nu vorbește cu mine*. Un copil are nevoie de mai mult de 10 minute seara la masă. Chiar dacă părintele are un serviciu solicitant, își poate face simțită prezența și altfel.

Jucării interactive și educative

Copii au nevoie să se joace, fiind esențial în dezvoltarea lor fizică și pshihică. Jucăriile interactive sunt cele care reușesc să dezvolte abilități, atât de importante în dezvoltarea sa. Jucăriile interactive ajută la stimularea gândirii copilului. Și mă bucur că încă o dată pot să vorbesc despre jucăriile de lemn, care îndeplinesc această funcție. Acest tip de jucării au rolul de a le capta atenția cât și mult timp și a de se focusa pe o activitate. Dacă pe cei mici îi ajută în coordonare, dexteritate și abilități motrice, pe cei mai măricei jucăriile interactive din lemn îi ajută în deprinderea și învățarea noțiuni noi precum numerele sau alfabetul. Jucăriile interactive încurajează și stimulează gândirea, imaginația și creativitatea.

Acest subiect mă duce cu gândul la copiii care primesc telefonul și tableta atunci când se plictisesc sau atunci când părinții au nevoie de un timp liber. Jucăriile interactive sunt o variantă cu care se poate înlocui timpul petrecut în fața unui ecran.

Și pentru a trasa câteva idei concrete, beneficii jucării interactive și educative:

  • ajută la dezvoltarea funcțiilor cognitive
  • stimulează imaginația
  • dezvoltă comunicarea, vocabularul și vorbirea
  • facilitează dezvoltarea coordonării motrice și dexteritatea
  • încurajează îmbunătățirea abilităților sociale și interacțiune
  • deprind și învață noțiuni noi
  • copiii petrec timp de calitate

Recomandări jucării interactive:

La începutul articolului spuneam de câteva idei de cadouri pentru Crăciun. Ei bine, dacă sunteți părinți, cărțile și jucăriile interactive și educative, le consider cele mai utile pentru copii. Și cu gândul luna cadourilor, așa mă îmi place gândul că anul acesta o să fiu pentru prima dată Moș Crăciun pentru copilul meu. Am tras o privire pe livadacujucarii și am făcut un top de 3 jucării interactive care mi-au atras atenția și astfel m-am gândit să vin și cu o recomandare de jucării care merită să fie puse în sacul lui Moș Crăciun.

  1. Cuburi pentru conversații Livada cu Jucarii– descoperim emoțiile: pentru copii mai mari de 5 ani, cu ajutorul acestor cuburi ei pot să își exerseze și îmbunătățească abilitățile de comunicare alături chiar de părinți. Dar cele mai important aspect este prin întrebările și propozițiile de pe cuburi, copiii pot să vorbească despre ceea ce simt, astfel că vorbim de partea social-emoțională.

2. Brainbox primele mele imagini Livada cu Jucarii – un joc pe care și eu trebuie să îl iau Fridei. Chiar dacă este bebeluș, mă folosesc de astfel de cartonașe cu imagini ca să i le arăt și îi povestesc ceea ce vede. Jocul este potrivit copiilor de peste 4 ani și ajută la îmbunătățirea memoriei.

3. Banc de lucru din lemn Livada cu Jucarii -Tare mult îmi place să o văd pe Frida cum vrea să apuce fiecare piesă din banc. Îi explic piesele, îi arăt ce face fiecare, îi spun culorile și formele. Și da, prefer mai degrabă un banc de lucru care ajută la dezvoltarea unui abilități decât coronițe roz, care nu știu ce beneficii ar putea să aibă. Bine, asta nu înseamnă că dacă ea o să își dorească, eu să îi aduc argumente de ce nu are nevoie. Îmi aduc aminte de prima reacție a unor rude când au văzut bancul a fost *Asta e pentru băieți, ea e fetitță*. Aparent fetele nu au voie să bată cuie sau să țină o cheie franceză în mână. Iar asta e o mentalitate cu care eu nu mă identific. Copiii au nevoie de diversitate și să cunoască cât mai multe lucruri. Bancul de lucru îl consider un cadou minunat, de sigur copiii o să se bucure.

Acestea sunt doar câteva dintre cele multe jucării și articole interactive și educative pentru copii pe care le puteți găsi pe Livadacujucarii. Iar pentru că urmează luna cadourilor, sunt sigură că o să găsiți lucruri minunate pentru cei mici la ei în magazinul lor și sper ca acestea să vină în ajutorul vostru pentru alegerea cadourilor de Crăciun.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish