Jucarii potrivite pentru primul an


Nu am reușit să bifez și aici primul an al Fridei. Oare e prea târziu dacă fac asta după 2 luni? Se întâmplă multe în viața noastră de părinți, iar ultima lună am fost doar eu cu Frida. Și Pluto. Iar cum eu m-am ambiționat să îmi continui activitatea, la care am adăugat și o reconversie profesională, sunt zile în care îmi zic: “Diana, cred că ai nevoie de o pauză.” Și printre scutece, activități casnice și jucarii, hai să povestesc pe blog.

Primul an a fost o dorință împlinită. Și am învățat multe din el, motiv pentru care vă invit la o discuție despre jucării, potrivite pentru primul an al bebelușilor. Sunt sigură că sunt și alți părinți, la fel cum și eu am fost, care se întreabă: Ce jucării are nevoie bebelușul meu? Pe contul meu de Instagram, sunt mămici care mă întreba același lucru, îmi cer sfaturi și recomandări. Și încep să povestesc: “Uite, Frida s-a jucat cu ferma sau găsește o ușă deschisă la un dulap și scoate tot”. Sper să reușesc să ofer un răspuns cât mai bun, ținând cont că oboseala își spune cuvântul, iar primul an este puțin în ceață. Nu știu când a trecut atât de repede! Subliniez că o să pun accentul postării pe jucării, nu pe activități.

Frida și jucăriile

Vin cu experiența noastră de părinți, Frida a stat doar cu noi în tot acest timp, nu am dorit ca ea să fie în grija altor persoane. Spun asta pentru că poate o altă persoană ar fi ținut-o ocupată cât noi ne făcem treaba și poate nu aș fi dat importanță pe alegerea de jucarii. Însă, în cazul nostru sistemul de purtare și jucăriile m-au ajutat să reușesc să fac treabă. Chiar dacă o implic în activitățile mele, sunt și momente în care am nevoie să se joace singură. Singurul sfat pe care îl pot da este să acordați atenție calității jucăriilor, în special să nu aibă elemente pe care cei mici să le poată înghiții.

Copilul nu are nevoie de zeci de jucării, copilul are nevoie de părinți. Copilul are nevoie de părinți care să se joace alături de el. Știu că așteptarea ar fi să spun: cumpărați asta și asta. Nu. Voi alegeți ce credeți. Fiecare copil e diferit, cresc în medii diferite și se dezvoltă fiecare după ritmul său. Fac o recomandare de jucării care au funcționat pentru Frida, poate alt copil e curios de jucării din pluș.

Am ales în funcție de cum am observat-o pe Frida că se dezvoltă și ce îi stârnește curiozitatea. I-am oferit jucării de lemn de când era foarte micuță și își putea controla mișcările mâinilor, fără teamă că se lovește. O parte din jucăriile din lemn pe care le avem sunt de pe Livada cu Jucarii, unde găsim o selecție mare și de calitate: jucarii si jocuri educative, de rol, construit, creativitate sau potrivite pentru practica Montessori.

Mă bucur că am ales să îi dau din primele luni,  jucării care poate nu erau chiar destinante pentru vârsta ei. Jucăriile specifice de bebeluși, o parte din cele senzoriale, nu prea au fost de interes: cele din material textil moale, care foșneau. O perioadă în primele luni, când încă nu își controla mânuțele, jucăriile de zdrăngănit cu biluțe aveau succes când eram în mașină. Însă, a acordat atenție celor interactive sau de rol. Din primele luni am pus-o pe o salteluță și am pus în jurul ei diferite jucării la care să aibă acces. Sau chiar de pe la 3 luni, jucăriile de dentiție, le-a înlocuit cu cele din lemn. Dar cel mai curioasă a fost de jucăriile care se identifică cu un obiect din lumea reală, stătea cu ele în mână, le observa: animale sau tot felul de alte forme.

Imediat după acestea, a venit rândul jucăriilor potrivite pentru stivuire sau sortare, iar la momentul în care a început să se ridice (7 luni) antemergătorul a ajutat-o foarte mult. Foarte bună alegerea lui. Consider că Frida și-a dezvoltat un mers armonios și corect, iar primii pași i-a facut cu încredere. În acest articol de pe blog am scris despre antemergator. Totodată, în aceaste luni, tot ce a înseamnat chei, telecomandă sau obiecte de prin casă, au primit la fel de multă atenție. De altfel, și cărțile cu imagini au fost și sunt de interes pentru cei mici.

Ce am observat că nu au fost în regulă pentru ea în primele luni: jucăriile cu multe sunete, mișcări și lumini. Se speria și nu le acorda atenție. Dar acum, după un an, este foarte încântată de ele. 


Jucarii din lemn – Livada cu Jucarii

Cu toate descoperirile făcute în primul an, acum am început ca jocul ei individual să prindă contur. În autobuzul turistic așează pasagerii, mesteca cu lingura în cratițele aragazului din lemn, iar pe farfurii pune prăjiturele și înghețată. Aceste jucării fac parte din ultima comanda de la Livada cu Jucarii. Foarte mulțumită sunt de calitatea jucăriilor de New Classic Toys, fabricate dintr-un lemn foarte bun, vopsite în culori plăcute, de care cei mici se pot bucura mult timp. La fel, aragazul Oliver, este potrivit pentru mâinile micuțe și curioase ale Fridei. O micuță bucătărie perfectă pentru prichindei.

Nu este prima dată când fac recomandarea de jucării către cele de la Livada cu Jucarii, în continuare sunt la fel de încântată. Și alte mămici care au comandat de la ei, mi-au scris că au făcut o alegere foarte bună și copiii sunt încântați.

Și desigur, în toată această poveste, Pluto a avut un rol foarte important: un frățior al Fridei care o a face să rădă și alături de care se joacă. Ne bucurăm mult că face parte din familia noastră și cresc împreună.

Jucariile le găsiți aici:

Autobuz turistic cu 9 figurine

Mini aragaz din lemn pentru copii, Oliver

Set Inghetata

Set de 9 prajituri in cutii cadou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish