Robot, proiector, ferma | Livada cu Jucarii si Frida la 10 luni

Întâi de toate, Livada cu Jucarii a pregătit un cod de reducere pentru cititorii blogului meu, pentru părinții care mă urmăresc pe contul de Instagram sau Facebook. Așadar, codul diana10 oferă 10% reducere la orice comandă de jucării de pe livadacujucarii.ro. Sper să vă fie de folos!

Blogul cunoaște deja aprecierea pe care o am față de Livada cu Jucarii. Poate pentru că știu povestea din spate și apreciez altfel un brand. De asemenea, au o selecție foarte bună de jucării, produse de calitate și care suprind plăcut atât un copil, cât și un adult. O să trec câteva cuvinte despre ce jucării au ajuns la noi în urmă cu aproape 3 săptămâni de la Livada cu Jucarii, timp în care am putut să îmi formez o idee. Pe Instagram am dedicat atât postări, cât și stories (salvate în highlights) pe acest subiect, tot acolo găsiți mai multe fotografii cu aceste jucarii minunate.

Set Ferma din lemn

Este superbă! Piesele arată foarte bine, în culori plăcute, forme realistice și finisate atent pe margini. Imediat am asamblat ferma și sigur o să facă parte din jucăriile cu care se va juca mult timp. Are animale despre care am început de ceva timp să îi zic ce sunt și sunetele specifice lor. O jucărie perfectă pentru jocul de rol, educativ sau de formare a abilităților motrice. Frida a primit jucăria la 9 luni și cred că nu a rămas vreo piesă fără să fie analizată, explorată sau gustată.

La un moment dat am primit o întrebare de la o mămică pe Instagram, dacă nu îmi e teamă să îi ofer Fridei acest tip de jucării, care nu sunt recomandate pentru vârsta ei. De când a început să prindă obiecte, i-am dat jucării, altele decât cele destinate bebelușilor. De când am putut să o pun în fund sprijinită, puneam pe lângă ea jucării de cele mai multe ori din lemn. În mod evident, atentă la mărimea jucăriilor, să nu o expun vreunui risc. De altfel, întrebarea venea și dacă nu îmi e teamă că se poate lovi. Da, se întâmplă, dar deloc ceva care să creeze probleme. Și cred că asta a ajutat-o mult pe partea de motricitate și dezvoltare. Am simțit că Frida este pregătită pentru acest tip de jucării și mi-am urmat instinctul.

Robot Tibo

Eu am fost foarte curioasă în privința lui Tibo. O prietenă, mamă și ea a unui bebe de 1 an îl aveau deja pe Tibo. Îmi trimitea video-uri cu cel mic care era tot numai un zâmbet când în preajma lui acestui roboțel. De menționat că trebuie asamblat piesă cu piesă, iar asta poate fi o activitate de familie. Durează câteva zeci de minute, dar rezultatul e chiar satisfăcător. Pentru că are piese foarte mici, îl pornim pe Tibo doar când suntem cu Frida. Nu îl lăsam la îndemâna ei nesupravegheată. Roboțelul are tot felul de mișcări, sunete, lumini și funcții.

Planetariu HD

Pe acesta l-am ales, având o poveste. Eu și George i-am gravat Fridei pe brățară “Astronaut Fericit”. Seara îl pornim și în timp ce o alăptez, mai trage un ochi către tavan la proiecția de stele sau la planetele din sistemul solar. Când o să crească, o să îi povestesc tot ce știu despre planete, Soare, Pământ și o să îi citesc cât mai multe lucruri. Poate o să îi stârnim astfel pasiunea pentru acest subiect.

Ca o părere despre planetariu HD de la Buki, se văd destul de bine și clar. E foarte plăcută funcția de rotire, imaginea se învârte foarte ușor și e relaxant. O să caut să văd dacă mai găsesc și alte discuri cu imagini diferite. Are 3 discuri incluse, preferatul meu este cel cu sistemul solar.

Am ales 3 jucării diferite. Am vrut ca Frida să facă cunoștință cu mai multe tipuri de activități pe care aceste produse pot să le ofere.

Frida la 10 luni:

La 10 luni, e foarte mobilă, curioasă, dornică să cerceteze și să învețe lucruri noi ca orice alt copil la această vârstă. De altfel, m-am gândit că pe acest segment, roboțelul Tibo ar fi de interes pentru ea. Încerc să îi hrănesc curiozitatea, să îi ofer diversitate așa cum pot. Îi urmez ritmul, îi ascult și explic stările și îi povestesc de tot ceea ce o înconjoară, precum se întâmplă cu setul de animăluțe și fermă, pe care îl integrăm în activitățile noastre de joacă. Iar seara încercăm să avem un moment al nostru, de relaxare, de atașare, iar proiectorul de stele ne ajută să avem parte de un cadru cât mai liniștit.

Este o perioadă în care instinctul meu este să îi iau tot felul de jucării. În același timp mă uit să văd ce o atrage mai mult, cu ce se joacă mai des și încerc să nu o suprastimulez. În fiecare zi să facem ceva distractiv, util sau relaxant. O lăsam să exprimenteze și să analizeze cât mai multe obiecte cu forme și greutăți diferite.


Ce fel de activități facem la 10 luni?

  • Ascund sub păturică, în timp ce ea mă privește, jucării pentru ca ea să le caute.
  • Îi cânt “dacă vesel se trăiește”, iar ea reacționează cu un bătut din palme.
  • Îi arăt de felul de imagini pe cartonașe și explic ce sunt.
  • Îi citesc și pun accent pe vocea mea (ritm, intonație, tonalitate).
  • Se joacă cu Pluto și imită joaca noastră. Îi aruncă sau trag amândoi de aceeași jucărie.

Vă invit și pe contul meu de Instagram, locul în care postez zilnic mici momente din viața noastră și vin cu mai multe păreri despre produsele destinate celor mici.La fel cum vă recomand să îi urmăriți și pe cei de Livada cu Jucarii.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish