haine oeko tex chicco

Ce înseamnă OEKO-TEX? – Calitatea hainelor Chicco

Ce înseamnă Oeko-TEx?

Până să rămân însărcinată, nu știam și nu cunoșteam detalii despre ce reprezintă OEKO-TEX. În pregătirile pentru venirea Fridei, observam eticheta OEKO-TEX pe produsele pe care le cumpărăm, indiferent că erau prosoape, păturici sau haine. Pe parcurs am înțeles cât de importantă este prezența acestei etichete atât pentru noi, dar mai ales pentru copiii noștri. Chicco se numără printre magazinele de unde avem haine pentru Frida, alegerea bazându-se pe calitatea materialelor, dar și pe designul caracteristic care ne place mult.

OEKO-TEX înseamnă “Încredere în Textile”, iar pentru că vorbim despre produse pentru bebeluși, consider necesar ca părinții să fie informați, să cunoască acest subiect și de unde pot să cumpere astfel de haine. Hainele certificate OEKO-TEX au o serie de avantaje atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

OEKO-TEX este un sistem de certificare utilizat la nivel global pentru materii prime, fondat in anul 1992 in Germania. OEKO-TEX reprezintă o serie de criterii de evaluare, identificare și verificare a calității materiilor prime, produselor intermediare și cele finite, în acord cu siguranța ecologică și umană. De altfel, OEKO-TEX are rolul de a proteja mediul înconjurător și generațiile viitoare. Caracteristicile pe care trebuie să le aibă acestea ca să aibă eticheta certificată OEKO-TEX sunt următoarele:

  • produsele textile să fie lipsite în totalitate de subtanțe nocive sau periculoase
  • toate componente sunt certificate precum: fermoare, nasturi, inserții sau accesorii atașate.
  • testele de certificare se fac în toate stadiile de producție: de la materia primă până la produsul final
  • în materiile prime, dar și în procesul de producție nu sunt utilizate substanțe interzise prin lege (coloranți cancerigeni), substanțe chimice reglementate prin lege sau cunoscute ca fiind periculoase pentru sănătate

OEKO TEX certifică articole precum,: țesături, tricotaje, fire brute sau vopsite, accesorii, etichete, fermoare, ațe.

Evaluarea și certificarea OEKO-TEX contribuie la realizarea produselor textile de înaltă calitate și să respecte ideea de “Încredere în Textile”. Astfel că, avem siguranța că materiale textile nu conțin substanțe periculoase pentru sănătatea noastră. În ceea ce privește hainele pentru bebeluși, cerințele de siguranță sunt la standarde foarte ridicate și stricte.

De ce să alegi haine certificate OEKO-TEX pentru copilul tău?

Nu este prima dată când vorbesc despre importanța calității materialelor din care sunt fabricate hainele noastre. Recent, într-o discuție cu o prietenă Doctor Dermatolog, vorbeam de cât de multe cazuri ajung la ea cu bebeluși cu probleme de piele. De la igiena precară, la folosirea produselor de îngrijire și curățare deloc blânde cu pielea micilor pacienți, la haine din materiale nepotrivite care irită pielea.

Hainele sunt al doilea strat de piele al copiilor. Trebuie să asigure confort, căldură și protecție. Ca părinte trebuie să ai garanția ca materialul care intră în contact direct cu copilul nu conține substanțe care pot să producă afecțiuni ale pielii. Consider că trebuie să fim informați și să luăm în serios calitatea pe care hainele noastre și ale celor mici trebuie să o aibă. Trebuie să înțelegem că prin calitatea materialelor textile, putem evita o expunere la factori ce pot să ducă la declansarea problemelor de piele.

Am dermatită de contact de la 12 ani, mi-ar fi plăcut ca și părinții mei să fie informați și să evite substanțele care au fost declanșatoare acestei probleme. Din păcate, în urmă cu 28 de ani, nu erau atât de cunoscute aceste informații și nu se vorbea despre ele. Fac o paranteză și spun că unul dintre cele mai memorabile mirosuri pe care le am în minte de când eram copil este cel de înălbitor. Din păcate, nu putem da timpul înapoi, iar cu problema pe care o am, mă confrunt și acum. Acordați atenție la calitatea hainelor, produsele care vin în contact cu pielea copiilor să fie special create pentru ei și încercați să spălați hainele cu detergenți cu formulă blândă, testată dermatologic și hipoalergică.

Haine OEKO-TEX Chicco

Prin certificarea OEKO-TEX ai garanția că nu expunem copiii unui pericol, iar Chicco cunoaște foarte bine acest aspect și îl respectă cu strictețe. Îndrăgesc și folosesc produsele Chicco: de la pompa electrică, biberoane și suzetă atunci când a fost cazul, scaunul de masă, produse dermatologice de curățare și îngrijire a pielii și haine pentru Frida. În articolele mele cu recomandări pentru părinți, am pus foarte mare accent pe ideea de calitate și importanța ei, mai ales când vine vorba de copiii noștri.

Hainele de la Chicco nu doar că sunt chic, în culori vesele și modele simpatice, sunt și certificate OEKO-TEX. Nu am vreo îndoială că hainele cu care o îmbrac de la ei, i-ar putea cumva afecta sănătatea pielii sau expune la substanțe nocive. Pe partea de design, am recunoscut la Chicco un anumit patern pe care îl urmează, indiferent de gamă. Oferă un vibe italienesc specific, indiferent de gamă, prin design, alegerea culorilor și accesorizare. Cu toată dorința mea de a alege haine în nuanțe cât mai neutre pentru Frida, recunosc că îmi place să adaug și puțină culoare în garderoba ei. Așa că îmbinăm stilul nordic, cu cel italienesc în garderoba ei. Spre, exemplu când o îmbrac cu o salopeta Chicco, Frida mă duce cu gândul la filmele italienești, aspect oferit de câteva detalii definitorii și reprezentative ale brandului. Hainele sunt create pentru ca cei mici să se simtă confortabil și să se poate mișca în voie, dar și în care își pot exprima personalitatea.

Avem câteva salopete din gama My First Chicco, unele cu închidere la spate sau în față și botoșei încorporați. Îmi place mult parte cu botoșeii pentru că nu trebuie să îi dau ciorapi, pe care îi tot dă jos din picioare. În ceea ce privește partea de închidere la spate, în care pantalonii se pot da jos, ajută mult la schimbarea scutecului. Sunt fan salopete cu fermoar, dar nu zic nu nici la varianta cu aceasta. Pentru ca în acest articol accentul a fost pus pe calitatea hainelor bebelușilor, salopetele au eticheta OEKO-TEX, care oferă părinților garanția siguranței. Material care se simte foarte bine și plăcut la atingere, moale și care se curăță ușor. Și pentru că urmează că mai e puțin și urmează sărbătorile de iarnă, am adăugat în garderoba Fridei și două salopete simpatice din colecția de Crăciun de la Chicco.

*Articolul este scris în parteneriat cu Chicco, dar colaborarea nu influențează părerea mea despre produsele prezentate. Site-ul www.oeko-tex.com este sursa de informare și prezentare a subiectului din articol.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish