perna gravide

Perna gravide – cât de utilă este? Interviu Iuliana Sosu, JoliBebe

În primul rând, dacă ați ajuns la acest articol datorită titlului și dorinței de a găsi o recenzie sinceră la perna gravide, țin să cred că sunteți o parte dintre voi și viitoare mame. Astfel nu îmi rămâne decât să vă doresc sarcină și naștere ușoară.

Încep direct cu concluzia și răspunsul la întrebarea din titlu, în speranța că rămâneți în continuare să citiți articolul: este, probabil, cel mai util lucru de care pot să mă folosesc în perioada aceasta. Odihna este foarte importantă pentru sănătatea fizică și pshihică, iar perna gravide mi-a îmbunătățit somnul în ultimele săptămâni considerabil, chiar și cu nenumăratele treziri pentru a merge la toaletă.

dianamatusa.com blog pentru mame?

Dar, înainte să discutăm pe larg despre beneficiile pe care eu le-am regăsit utilizând o perna gravide, vreau să subliniez că acesta este primul articol din noua categorie de pe blog. Și, evident, noul proiect al vieții mele. De Crăciun (2020) v-am spus povestea mea într-un vlog pe canalul de Youtube.

Dacă mă știți de ceva timp, cred că v-ați obișnuit cu stilul pe care îl abordez de aproape 8 ani –pentru că în ceea ce privește conținutul blogului, acesta nu va trece de la creme & rochii, la scutece & sfaturi de parenting. Idei pe care le-am expus și pe contul meu de Instagram. Da, o să fie, spre exemplu, și articole cu recenzii la produse destinate femeilor însărcinate sau copiilor, dar nu o să devin expert în parenting peste noapte, care să vă dea sfaturi despre cum să vă creșteți copiii. Chiar dacă din punct de vedere profesional, mi-aș putea permite asta.

Problemele cu somnul în timpul perioadei de sarcină

Din momentul în care am aflat că sunt însărcinată, nu am mai dormit pe burtă. Am încercat să dorm pe partea stângă, așa cum am citit că este recomandat – dar tot pe spate mă trezeam. Mai greu când mă gândesc la riduri și rutina de skincare, dar 9 luni facem o excepție.

Este cunoscut faptul că somnul poate fi destul de dificil în sarcină. În primul trimestru nu am avut nicio problemă, m-am odihnit destul de bine atunci când nu aveam stările de rău. În al doilea trimestru, însă, somnul mi s-a schimbat. Pe lângă nevoia de a merge de foarte multe ori la toaletă în timpul nopții, a apărut disconfortul apărut în tot corpul. Da, burta crește și la fel și încercarea mea de a dormi, de a avea o poziție confortabilă. Lucruri absolut normale pe măsură ce burta își mărește volumul și greutatea.

Din săptămâna 20 am început să mă plâng de o stare generală de disconfort, și să mă documentez despre ce m-ar ajuta să îmi îmbunătățesc somnul. Cu perne obișnuite ținute sub spate, între picioare care nu se potriveau cu ce aveam eu nevoie– dar am uitat să spun și despre arsurile din capul pieptului, care au durat săptămâni bune și aveam nevoie și aici de susținerea capului. Ca idee, până acum, în săptămâna 24 am bifat tot ce poate avea o gravidă (stări de greață și vomă până la epuizare, dureri de cap, dureri de șold și picioare). Acum am o rinită de sarcină foarte simpatică, ceva rudă Covid, că seamănă tare mult. Nu fac parte din gravidele norocoase, care au o sarcină fără prea multe probleme.

Perna gravide – 100% utilă – da sau ba?

Am găsit perna gravide, utilă în sarcină, alăptare și pentru suport pentru copil produsă de Joli Bebe. Din recenziile găsite online, părerile despre produsele lor erau foarte bune.

Nu aveam nicio așteptare de la acest produs, recunosc că mi-a trecut prin cap că o să ajungă o pernă de decor, fără nicio utilitate. Nu este un produs indispensabil în perioada de sarcină, sunt gravide care nu au probleme sau disconfort în timpul somnului, dar poate aduce un plus de confort. De aici și faptul că părerile pot fi împărțite în privința utilității acestei perne. Și cunoaștem faptul că apar peste noapte tot felul de produse pe targetul gravide/mame, menite să îți *schimbe* viața total, doar-doar să le cumperi.

Dar e necesar să dăm și un ton serios la acest articol, cu toate că la cât sunt de aiurită în perioada asta, mă mir că nu am ajuns să povestim despre tocănițe sau mâncare de pisici. Iată câteva beneficii de care eu m-am bucurat încă din primele nopți de la folosirea unei perne de gravide.

Beneficii perna gravide:
 • Suport și sprijin în timpul somnului – prin poziția corectă și comodă pe care perna de gravide te ajută să o ai.
 • Confort – Am putut să dorm pe partea stângă, simțindu-mă confortabil și relaxată, chiar dacă nu mi-am schimbat poziția mai mult timp.
 • Te ajută să ai un somn odihnitor – reduce și calmează durerile și tensiunile, iar mușchii sunt mai relaxați.
 • Am simțit o ameliorare a durerilor de spate chiar și pe timpul zilei.
 • Mi-a redus numărul de treziri din timpul nopții – țin să cred că este și datorită poziției corecte, chiar și nevoia de a merge la toaletă.
 • Respir mai bine – mai ales că am rinită de sarcină.
Perna Gravide
Perna Cornulet 3 in 1 pentru sarcina, alăptat și copil:
 • Datorită formei, o pot folosi în cel puțin 3 moduri: suport cap-burtă-picior, burta-cap-spate, burta-picioare-spate. Iar alte moduri după naștere, în alăptare și ca sprijin pentru bebeluș.
 • Are 1 kg și lungimea de 1,6 cm
 • Husă detașabilă, dintr-un material calitativ (bumbac satinat) – foarte ușor de spălat. Așa cum vedeți în fotografii, mi-am ales două huse tocmai ca să îmi fie ușor atunci când una are nevoie să fie spălată.
 • Umplutura hipoalergenică, foarte moale și ușoară
 • Nu se încălzește
 • Produs 100% românesc – susțin business-urile și produsele românești
 • Are un preț accesibil
Produs util pe termen lung:

Beneficii vin și pe partea de utilitate pe termen lung, faptul că poate fi folosită și în alăptare sau pentru copil. Aici trebuie să subliniez ideea că nu îmi vine să investesc bani în produse pe care pot să le folosesc doar în sarcină, când mă gândesc că pot să le folosesc maximum 9 luni. Nu cred că sunt singura care gândește astfel, bine, poate problema se pune altfel dacă sunt femei care au în plan să fie gravide de mai multe ori.

Evident că nu discutăm despre produse precum medicamente, creme antivergeturi (un subiect pe care sunt nerăbdătoare să îl dezbat) sau alte produse specifice perioadei de sarcină. În ceea ce privește perna gravide, așa cum am scris și în primele rânduri: este cel mai util lucru pe care îl pot folosi în perioada asta, când nevoia de confort și odihnă este esențială.

Și pentru că cele mai bune sfaturi pe acest subiect le poate da specialistul și creatorul, am pregătit câteva întrebări pentru Iuliana Șoșu:

1.       Iuliana, ai renunțat la cariera în consultanță pentru propriul atelier – Joli Bebe. A fost cea mai bună alegere? Ai schimba ceva din parcursul tău de antreprenor?

Dragă Diana, am renunțat la un job sigur, în primul rând. La acea ancoră de stabilitate de unde la final de lună vin banii pe card, cineva plătește asigurările și ai concediul ăla de 2 săptămâni când te doare la teniși de ce-ai lăsat la job. Și am mai renunțat la acea condiție de gât-legău-lingău. Adică codul de bare agățat de gât și înghițit pe nemestecatelea tot ce vine de sus, de la șefi, – pentru c-așa-i în corporate. Deci freedom, baby! Fredom, freedom, dar pe banii mei. La revedere 2 săptămâni de durut la teniși. De 4-5 ani am avut cel mult 4 zile consecutive de concediu fără să mă loghez deloc la afacerea lăsată la. Asta pentru că am vrut.

Și, ca să răspund întrebăriii tale, nu, n-aș schimba nimic din toate astea. N-am să mă lamentez că vezi, tu, Diană, dacă aș fi avut mintea de acum și anii de atunci, etc. Fleacuri. Acum e acum și asta este cel mai important!

Și am să-ți mai spun un secret: în 2017 am câștigat un proiect de start-up nation, ăla cu 40.000 Euro nerambursabili. A fost prima tură de proiecte. In 2018, când efectiv am demarat proiectul, am fost diagnosticată cu un cancer de colon cu metastaze. Martie, prima intervenție. Toata vara, chimio și radio terapii. Megaprovocator. Octombrie-decembrie 2018 – încă două intervenții cu niște dureri recuperatorii cumplite.

Daca eram angajată aveam un ditamai concediul medical în care cred că nici mama terapiei nu mă mai scotea din depresie. În schimb, faptul că zilnic am fost la atelier mi-a ținut mintea ocupată și motivația sus. Aveam și atunci vreo 5 angajați. Crezi că am întârziat vreo zi salariile sau dările la stat sau chiria? Nici o zi! Asta a fost cea mai tare provocare pentru mine. Și nu, nici din contextul ăsta nu aș mai schimba nimic.

2.       Povestește-mi despre Joli Bebe: offline și online.

La începutul începuturilor, în 2009, am făcut primele perne pentru gravide. Așa s-a născut pernegravide.ro. În 2011 și 2013 am născut. După naștere, am început să dezvolt și alte produse necesare mie și e care nu le găseam în comerț. Brandul pernegravide.ro devenise neîncăpător pentru toate produsele mele așa că în 2014 s-a născut jolibebe care a fost prima dată o revistă. Apoi am făcut site și abia acum vreo 3 ani am început să-l promovez mai intens, oarecum în defavoarea lui pernegravide.ro. Offline eram pe la toate evenimentele din Iași adresate gravidelor și mamelor și pe la târguri. Odată cu marea înmascare și distanțare am rămas doar pe offline. Sărăcuț, aș zice. Eu mă bazez foarte mult pe comunicare, pe contactul cu oamenii, pe emoții și empatie. Îți dai seama ce lovitură la prăsele a reprezentat pentru mine această perioadă!

3.       Shop-ul Joli Bebe are un portofoliu larg de produse. Care ar fi produsul anului 2021?

2021 mă găsește cu un portofoliu cu 20% mai larg decât anul trecut. Anul ăsta îmi voi canaliza energia spre a promova și dezvolta concepte. Dacă pe un shop clasic găsești perna pentru gravide și o păturică pentru bebeluș, acum aș merge pe ideea de pernă pentru gravide + baby nest + lenjerie completă pătuț + decorațiuni cameră bebe + decorațiuni pentru copilul care crește și are nevoi și gusturi diferite de la an la an. Totodată, lenjerii de pătuț și mai apoi de pat de copil Baldachin de tavan, pentru colțul de jucat, apoi de citit, de dormit cu fetele sau corturi, pentru băieți. Decorațiuni pentru pereți, podea, camere și afară. Și tot felul de textile care ne ajută să ne exprimăm și care, pe lângă aspectul plăcut, modern, adaptat, au cel puțin o latură utilă. Frumos, util, versatil.

4.       Cum discuția noastră este despre celebra perna gravide – produs 100% românesc, să discutăm puțin despre ce tipuri de perne se pot găsi pe Joli Bebe?

Touche! Da, cu mândrie declar că sunt primul producător din România care a făcut o pernă pentru gravide autohtonă. Și am patentat la nivel de Europa baby nestul detașabil si 2 modele de perne cu gaura, pentru epiziotomie și hemoroizi. Și unicul producător al pernelor pentru alăptat gemeni. Și printre puținii din țara asta și oriunde care poate realiza un concept de design interior de la proiectare până la dare în folosință cu o parte de implementare inclusă. Și asta pentru că am urmat cursuri de amenajare si design interior. Și partea în care sunt artist plastic din pasiune vine ca să pună cireșica de pe tort. Uite-așa iese o combinație fericită de – și aici mă repet – Cu stil, util și versatil 🙂

5.       Ce ar trebui să știe femeile însărcinate înainte să își comande perna gravide potrivită?

Femeile gravide deja știu și simt tot ce le trebuie. Atât doar: dacă somnul le dă de furcă, există o pernă minunată care este făcută bine, cu o durată de viață medie de 10 ani și care provoacă dependență. Uneori, se pot naște mici conflicte între pretendenții la utilizare. Am încredere că vă descurcați!

6.       Sneak Peak: Ce proiecte ți-ai propus pe viitor pe partea de business?

Sincer? Nimic surprinzător: să cresc ceea ce am deja și să dezvolt noi produse și trenduri și… din astea.

Și totuși, o să vă surprind mereu cu câte ceva 🙂

*Colaborarea face parte dintr-un parteneriat barter, dar acest lucru nu afectează calitatea recenziei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish