pompa san

Alăptare, pompa san electrica, biberoane Chicco – și o listă lungă de cumpărături

Cum nu mai sunt nici două luni până la venirea noului membru al familiei, Frida Harriet, lista de cumpărături a început să fie din ce în ce mai scurtă. Semn că am început să ne pregătim și informăm măcar teoretic despre ceea ce urmează. Mai avem câteva lucruri de cumpărat, unele țin de ce înseamnă perioada pe care o să o petrec în maternitate, haine pentru ea și alte produse ce țin de îngrijirea bebelușului care se găsesc doar în farmacii. Nu am exagerat cu aceste cumpărături, chiar am stat să citesc păreri despre ce o să ne fie util și ce nu. Astfel, am taiat de pe lista pompa san electrica și încă alte câteva lucruri despre care povestim în acest articol. Fiind foarte multe cumpărături de făcut, am ales să mă documentez vizavi de acest subiect, înainte să cheltuim o grămadă de bani pe produse inutile. La multe produse am căutat site-uri care au oferte sau produsele de care am nevoie la un preț mai mic.

Printre lucrurile pe care eu le-am văzut necesare se numără pompa de san electrica, tampoane san și câteva biberoane. Am încercat să mă documentez despre ce înseamnă alăptarea, simt că încă nu am destul de multe informații. Motiv pentru care am stabilit că o să mă pregătesc din timp și cu produse aferente, pentru a fi sigură că nu sunt luată prin surprindere. Da, știu că există șansa să nu am nevoie de o pompa de san electrica sau biberoane, dar le văd ca acel tip de produse la care mă gândesc că mai bine să le am și să nu le folosesc, decât invers.

Câteva aspecte legate de alăptare

Alăptarea bebelușului este, probabil, unul dintre principalele aspecte de care viitoarele mame sunt preocupate. Cu cât se aproprie, devine și pentru mine un subiect despre care am nevoie să întreb și să citesc cât mai mult. Dar simt că nu este suficient și că sunt zeci de întrebări pentru care încă nu am răspuns. Știu cât de importantă este alăptarea în dezvoltarea bebelușului. Totodată am înțeles că în cazul în care alăptarea nu va fi posibilă, există formule adaptate cu substanțele necesare pentru hrana copilului. Subiectul este destul de sensibil pentru mamele care au născut și nu pot alăpta, pentru că nu pot produce lapte matern sau lactația nu este indicată de medic. Dar mă declar încă pe drumul în care încep să înțeleg acest subiect și nu pot să intervin – dacă sunt mame în situația aceasta le pot sfătui să nu pune presiune asupra lor.

La rândul meu, sper să fiu suficient de informată pentru momentul alăptării și la fel, să nu am parte de sfaturi și întrebări nesolicitate. Mă aștept la orice, nu mă gândesc doar la partea minunată a nașterii și mă cunosc și pe mine, iau în calcul că pot exista o serie de factori care mă pot duce la epuizare totală emoțională și pshihică după momentul nașterii. Sunt atât de multe discuții pe tema alăptării, femei care își dau cu părerea despre alte femei, despre deciziile lor. Fiecare decide cum consideră că îi este mai bine. Cred că am trecut de mult de toate preconcepțiile, datul cu părerea vizavi de viața altuia sau încercarea de a face o altă persoană să se simtă inferioară, doar pentru că ați avut o reușită. Este doar o presiune. La fel ca multe alte subiecte și alăptarea este un detaliu intim, ce ține de mamă și copil. Nu este treaba nimănui ce face o mamă și sper că dacă ești mamă și te confrunți cu asta (și aici vorbește omul care face Comunicare de câțiva ani) să știi să tai macaroana sfaturilor și întrebărilor nesolicitate.

Revenind la pompa de san de care vă spuneam, am citit opinii pro și contra. Cum fiecare are dreptul să ia decizii, eu am ales să știu din timp că am.În ceea ce mă privește, dacă va fi nevoie ca lactația să fie stimulată, am ales să îmi pregătesc din timp o pompa de san electrica. Există diverse situații în care poate fi utilă o pompă de sân, spre exemplu dacă începi serviciul și nu dorești înțărcare, pentru a colecta surplusul, dacă bebelușul este născut prematur și nu are forță să sugă sau ce ține de parte fiziologică a sânilor unde este recomandat să fie cerut ajutorul unui specialist în domeniu. Totodată, o pompa de san este utilă atunci când este nevoie ca laptele să fie consumat mai târziu de bebeluș. Pot exista astfel de situații și am luat în calcul mai multe situații care pot exista, înainte să aleg acest tip de produs. De altfel, mi-am pregătit-o din timp pentru a mă obișnui cu ea și a fi sigură că am ales un model potrivit. Ar mai fi și motivul că nu aș vrea să umblu prin farmacii după ce nasc, în loc să stau liniștită acasă. M-am apucat de citit instrucțiuni, de zici că mă pregătesc pentru BAC, doar-doar să fiu sigură că o să știu cum se folosește când o să am nevoie. Bine, așa am făcut și când am făcut testul de sarcină. Citisem de 3-4 ori instrucțiunile înainte, dar în toată panica pe care am avut-o, se învârtea casa cu mine și uitasem tot. Bine, nici nu mai știam să citesc.

Dacă aveți nevoie de un astfel de produs, există foarte multe criterii după care să te orientezi în alegerea potrivită. Sunt două tipuri de pompe de san: manuale și electrice. Alegerea celei electrice a fost făcută datorită ușurinței de a o folosi și a timpului de extragere a laptelui mai scăzut. Poate o să îmi dau seama că va fi nevoie o pompă manuală, o să o înlocuiesc, dar acest aspect va rămâne de văzut. Vizavi de cele două pompe părerile sunt împărțite: mame care recomanda pe cea manuala, care le este foarte utilă, dar și mame care le recomandă pe cele electrice.

Pompa de san electrica Chicco Naturally Me

Pe piața se găsesc multe tipuri de pompe electrice, iar fiecare mamă alege în funcție de criteriile personale. Cum nu am avut niciodată o experiență cu un astfel de produs, alegerea mea a fost bazată în procent foarte ridicat pe părerile altor mame. Păreri în care produsul era recomandat dat fiind faptul că tot procesul de colectare este fără durere, iar alăptarea îmbunătățită.

Materialul din care este fabricat este de calitate și foarte rezistent. Conform detaliilor și instrucțiunilor, pompa electrica Chicco are două faze:

  • Faza 1 – ejecția laptelui: pornește cu un ritm rapid pentru a stimula curgerea laptelui
  • Faza 2 – pomparea: dupa două minute, pomparea laptelui devine mai lentă și mai intensa pentru a stimula faza nutritivă
Alte caracteristici pompa san electrica Chicco:
  • designul este ergonomic, forma cupei în unghi permite relaxare în timpul pompării
  • are 10 niveluri diferite în ambele faze de sucțiune, în funcție de nevoie mamei
  • destul de intuitivă și ușor de folosit
  • ecran LCD pe care se poate vedea cronometrul și nivelul de sucțiune ales, pentru ambele faze menționate anterior: ejecție și pompare
  • funcționează cu baterii sau se poate atașa adaptorul
  • este compatibila cu biberoanele Chicco Natural Feeling

Pompa o să o pun în geanta de maternitate, chit că există posibilitatea să nu îmi fie necesară și să stau foarte bine la capitolul alăptare.

Am menționat și tampoane san, iar aici țin să cred că o să am mare nevoie de ele și cred că fac parte din produsele care sunt utile chiar și înainte de naștere. Din review-urile citite, multe mame se declarau mulțumite de cele de la brandul Chicco extra confort și recomandau aceste tampoane în defavoarea altora. Ca în cazul cremelor antivergeturi, cred că respectuos și sincer ar fi să revin cu un feedback la aceste produse după ce le folosesc – cel mai probabil și rapid o să fac asta pe Instagram.

Biberoane Natural Feeling și Perfect5 Chicco

Dacă tot am vorbit despre pompa san electrica, aduc puțin în discuție și biberoanele. În cazul în care o să fie nevoie de pompa san electrica, în mod evident am nevoie și de biberoane. Cred că o să iau și acel tip de biberon specific anticolici, dar rămâne de văzut dacă o să fie nevoie – sper să nu, iar dacă acum câteva articole vă spuneam că nu știu ce sunt colicii, între timp am mai citit și am mai ascultat câteva mame vorbind despre acest subiect, experiența lor și cum au depășit momentul. Da, la fel ca subiectul cu alăptarea, încă sunt la început cu teoria – sper ca practica să fie fără panică.

La biberoane am două modele:

Biberon Chicco Perfect 5 are tetina de silicon, permite un flux lent și curgere intuitivă. Creat pentru confortul bebelușului în timpul hrănirii, datorită formei și materialului din care este creat, reglează aerul și se adaptează modului în care bebelușul se hrănește. Acest aspect are un efect anti-colici, prevenind ingerarea aerului. Ajută bebelușul să se hrănească constant și fără întreruperi. Tetina din silicon Soft Sense are o forma perfectă pentru gurița bebelușului. Iar în cele din urmă este ușor și rapid de curățat. Iar pe lângă toate aceste aspecte, este și simpatic ca model.

Set biberoane nou nascut Natural Feeling conține două biberoane de 150 ml recomandate de la naștere (slow flow), două biberoane de 250 ml care se pot folosi de la 2 luni (medium flow), o suzetă, perie biberon și o tetină recomandată de la 4 luni.

Biberonul Natural Feeling 0+ luni este creat special pentru nou-născuți, are o formă asemănătoare sânului, permițând astfel poziționarea corectă a gâtului. Datorită formei previne riscul apariției colicilor și a altor situații nedorite în timpul hrănirii. Creează senzația unei hrăniri naturale și ajută bebelușul să nu devine dependent de biberon și se poate reveni oricând la alăptarea directă de la sân. Caracteristici care se regăsesc și în ceea ce privește biberoanele recomandate de la vârsta de 2 luni.

Rămâne de văzut de ce va avea Frida Harriet nevoie când va veni momentul și dacă alegerile făcute o să fie potrivite pentru ea. Cu siguranța fiecare mamă are o recomandare în urma experienței avute și cu drag aștept recomandări – atât pentru pregătirea genții de maternitate, cât și ce produse mi-ar fi utile pentru venirea bebelușului. Așa cum am zis în prima parte a articolului, încă mai am cumpărături de făcut, chiar și acum în timp ce scriam articolul, am mai pus pe listă produse de cumpărat. În principiu le găsesc la farmacie, dar și pe site-ul Chicco, mai ales dacă prind o ofertă bună, o să comand online.

Produse Chicco

Articolul face parte dintr-o colaborare în sistem barter cu brandul Chicco, dar acest aspect nu influențează opinia mea vizavi de produse.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish