Premergător sau Antemergător? Ce am ales?

Tot ce ține de creșterea Fridei și toate decizile pe care le luăm, le trecem prin recomandările medicilor sau specialiștilor. Ne informăm, citim din mai multe surse și ajungem la o concluzie. Înainte de toate: articolul de astăzi nu are scopul de a vă convinge privind alegerea unui premergător sau antemergător, doar o să trasez câteva idei privind alegerea noastră. Pentru că nu sunt doctor, nu îmi permit să transmit opinii pe care doar un specialist le poate da. De altfel, nu mă consider în măsura să aduc în fața voastră efectele negative ale unui produs sau altul, pentru că nu am o experiență pe care să o aduc în față, doar informații pe care și eu le-am citit la rândul meu.

Ce este un antemergător?

Pe piață se găsesc mai multe variante de antemergător (chiar și noi avem două modele) însă, cel mai întâlnit este cel tip panou, cu patru roți și o bară de susținere. Atașate sunt o serie de activități și jucării.

Pentru cine urmărește contul meu de Instagram, am fotografiat-o pe Frida lângă un antemergător. Avem două variante, însă astăzi povestesc despre varianta de antemergător din lemn cu activități de la Livada cu Jucarii. Alegerea noastră a fost acest antemergător, care mai întâi să îi atragă atenţia prin activităţile pe care le are ataşate, urmând ca apoi să o ajute în primii paşi. La recomandarea medicului ortoped, copilul trebuie lăsat să facă singur primii pași atunci când simte ca este pregătit. Frida are aproape 8 luni, s-a ridicat în picioare sprijinită, cu o zi înainte să facă 7 luni. Acum, primii pași îi face cu încredere, în timp ce se ține de ceva. În situația aceasta, antemergătorul este de multe ori obiectul de susținere, însă suntem foarte atenți să nu cadă. Încă nu este la stadiul în care să îl folosească fără să avem emoții, dar pe parcurs își va intra în rol.

Și uite cum vorbesc de primii pași ai copilului meu și aproape 9 luni petrecute împreună. Cea mai frumoasă perioadă din viața mea și mă bucur atât de mult de ea. În curând vor urma și primii pași! Dacă tot am amintit, în fotografii o vedeți des pe Frida cu o cască. Am primit întrebări legate de motivele pentru care ea poartă acea cască. Răspund și aici pentru cei care nu au apucat să vadă pe stories: este o cască de protecție, în cazul în care cade, casca reușește să îi atenueze loviturile. Utilă și în cazul acesta, în care vorbim de folosirea unui antemergător și primii pași în care trebuie să fim în permanență cu ochii pe ei. Atât pentru a-i susține și a le oferi toată siguranța noastră, cât și pentru a evita expunerea la pericole.

Cei de la Livada cu jucarii au un articol pe site-ul lor despre motivele pentru care să alegi un antemergător pe care vă invit să îl citiți. Informațiile prezentate consider că vin de la o sursă de încredere, de care părinții pot ține cont.

Atunci când am ales antemergătorul, am ținut cont de mai multe aspecte: să fie dintr-un material solid și de calitate, să aibă atașate activități interesante și să fie în culori plăcute. Varianta pe care noi o avem de la Livada cu Jucarii mi se pare deosebită și chiar am primit reacții pozitive din partea celor care l-au văzut.

Beneficii antemergător:

• antemergătorul oferă sentimentul de independență. Copilul poate să meargă în picioare, cu susținere, acolo unde dorește. Își formează echilibru și mărește aria de cunoaștere.

• conform recomandărilor medicilor, copilul își exersează de la bun început mersul corect și coordonarea cu ajutorul antemergătorului. De altfel, acest fapt ajută să își întărească musculatura și există posibilitatea să fie precoce în privința mersului.

• antemergătorul au avantajul că sunt și centre de joacă. Datorită activităților atașate (bile, puzzle, xilofon, stivuire, ferestre), atenția copilului este captată de acestea. De altfel, aceste jucării cu care vin echipate ajută și la dezvoltarea unor abilități precum cele motrice sau logice.

Să vorbim despre dezavantaje? Trebuie să fii cu ochii pe copil și nu ai pauza pe care un antemergător ți-o oferă. Dar nu consider că acest lucru reprezintă un dezavantaj, cel puțin nu pentru mine. Știți momentul în care puiul vostru a făcut prima dată ceva nou? Cred că toți părinți sunt super fericiți la primii pași. Haideți să le surprindem fiecare noutate și să fim acolo, alături și pentru ei!

*Articol scris în colaborare cu Livada cu Jucării, însă nu influențează părerea mea vizavi de produsul prezentat.

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish