O săptămână de când parul meu nu mai cade – Alopecie

Poveste tare lungă cu parul meu, însă azi fac o săptămână de când el nu mai cade! Yeey!

Când zic că el nu mai cade, mă refer la faptul că înainte scoteam zilnic șuvițe, smocuri… înțelegeți! Păr foarte mult. Ca un mic rezumat: parul meu a început să aibă probleme imediat după operația din iulie 2015. Nu se mai regenera și avea un aspect foarte neplăcut. Pe la sfărșitul lui ianuarie a început să cadă.

În februarie a căzut extraordinar de mult, nu mint în a da un procent de 30% din el într-o perioadă scurtă. Chiar și mai mult de atât. Atunci l-am tuns, evident că am regretat a doua zi, dar cu speranță că nu mai cade. Afară îl țineam strâns, iar în casă desfăcut. Evit placa, ondulatorul și feohn-ul de mult timp.

Am încercat tot felul de produse cosmetice, asta încă din toamna lui 2015. Acum dacă intrați la mine în baie o să observați peste 20 de produse de păr, toate cumpărate în ultima lună. Dar problema trebuie rezolvată de la interior la exterior.

În martie am luat decizia să merg la dermatolog. Trebuia să fac asta mai devreme! Cu aceeași problemă a fost la dermatolog în vara lui 2014, unde am primit același diagnostic ca și acum. Atunci aveam părul lung (poză jos) și nu a căzut atât de mult ca și acum. Partea pozitivă a fost că era lung și arăta bine. Astfel puteam să ascund problema asta.

Pe 14 martie am ajuns la dermatolog, moment în care starea mea era destul de agravată. Domnul Doctor Hatami Afshin mi-a pus diagnosticul de Alopecie Difuză. După o oră de discuție și dezbaterea câtorva subiecte primeam o concluzie *Nu te mai stresa, că îți cade părul!*. Am vorbit despre fiecare problemă de sănătate pe care o am, dar și despre viața mea de zi cu zi. Și da! Sunt câteva șuruburi ce mai trebuie reglate.

Am primit tratament pentru 3 luni, iar în iunie o să merg la control. Tratament cu Priorin (capsule 2/zi), Minoxidil 5% și șampon Ducray- Anacaps.  În 2014 am avut un tratament asemănător cu Minoxidil, șampon Ducray- Anacaps, dar am avut capsulele din aceeași gamă cu șamponul. Atunci tratamentul l-am făcut pentru o perioadă scurtă de timp, o lună, dar a avut rezultate foarte bune rapide.

Fac tratamentul de o lună și câteva zile. După două săptămâni de la începerea lui, i-am dat mesaj doctorului să îi spun că părul meu continuă să cadă. Eram super dezamăgită și supărată. Credeam că nu se mai poate face nimic și cu ideea asta am rămas. A început să nu mai cadă dintr-o dată. Asta chiar după o săptămână super stresantă. Acum îmi cad câteva fire și pot să bag mâna în el liniștită, fără să îmi fie frică că scot păr.

La foarfecă nu o să mai recurg prea curând. De fiecare dată am regretat. Da, pentru 1 cm da, dar nu mai mult. Deja aștept să crească, să treacă de umeri și să fie frumos. Nu am față de păr scurt și nu îmi place deloc.

Sper să nu mai am parte de astfel de episoade. Acesta chiar a fost unul lung. E un coșmar. Aspectul fizic e important în mediul în care lucrez, iar orice *defect* se observă. Atunci faci o pauză pentru a reveni la *normal*.

Cum e să îți cadă prea mult păr?

Groaznic…

Cum e să îți cadă tot părul?

…ăăm

o poveste, o experiență

Ca femeie e îngrozitor să îți cadă părul. Plânge un bărbat pentru el, dar o femeie…

14 Comments

 • DanaStancu

  Si mie imi cadea foarte tare parul, dar este de inteles dupa o sarcina si acum alaptare.
  Am incercat Plantur39 si la mine functioneaza foarte bine, Il recomand macar asa ca sa iti pastrezi efectele.
  Daca esti mai tinerica exista variata Plantur 21…. eu sunt mai aproape de 39…fuck!
  Te pup 🙂

  • dianafiicuminte

   Hei! Pentru o perioadă lungă o să folosesc șamponul de la Ducray, este unul dintre cele mai bune șampoane pe care le-am folosit. Pupici :*

  • IancuMarina

   Hello!! Later edit: cum mai e cu parul? A functionat tratamentul. Povestea ta pare trasa la indigo cu a mea. Sapt trecuta am ajuns si eu la dr Hatami: acelasi diagnostic, acelasi tratament.multumesc!!

   • dianafiicuminte

    Buna! Da, a functionat tratamentul. O sa fac un vlog pe larg despre acest subiect. Te invit pe canalul meu de Youtube si pe Instagram (unde o sa anunt postarea vlogului).

 • Andra

  Buna! 🙂 Ce mai face parul tau? 🙂
  As avea câteva întrebări, întrucât și eu mă confrunt cu această problemă..
  Ai devenit dependenta de tratamentul zis mai sus? Parul și-a recăpătat vitalitatea de alta data? Mai cade excesiv? Ai avut ceva efecte adverse in urma tratamentului, ceva pilozitate excesivă, sau vreo schimbare in acest sens?
  Sper să-mi găsesc răspunsurile la întrebările care mă frământă..

  • dianafiicuminte

   Buna! Am scris astăzi un articol despre ce mai face părul meu 🙂 Il folosesc cam 3 luni pe an, nu cred că pot să o numesc dependență, ci nevoie. Părul își revine foarte bine după tratament, însă, fiind Alopecie, are perioade în care cade. Știu că aceasta poate fi o problemă foarte dificilă. Îți doresc multă sănătate! Te îmbrățișez!

 • emilia

  Diana, am dat search la minoxidil 5%… este pentru barbati… si in prospect atentioneaza sa nu il foloseasca femeile si persoanele care nu au in familie un trecut de alopecie androgenica… cum te-ai descurcat cu acest produs?

  • dianafiicuminte

   Acum suntem in 2018 si in fiecare am o faza de alopecie difuza (în iarnă a fost cea mai recenta).
   Da, stiu ca pentru femei este recomandat cel de 2%, însă având un istoric in spate, eu am avut nevoie de 5%.
   Eu folosesc in continuare acest produs. Nu e un produs pe care il folosim o lună după suntem Rapunzel toata viata. Totodată se foloseste in cazurile de Alopecie (nu stiu daca si alte tipuri de diagnostic)

 • Oana

  Diana, tot o intrebare legata de Alopexy 5%. Avand in vedere ca e concentratia de 5 te dai cu el o data pe zi sau de doua ori?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish