parere chicco

Părerea mea despre produsele Chicco

Probabil mulți dintre voi ați observat că în ultimul timp conținutul meu din online, atât de pe blog, cât și de pe Instagram și-a mutat atenția și pe zona de produse pentru femei însărcinate și pregătirile înainte de venirea bebelușului. Acest lucru se întâmplă și din prisma colaborărilor pe care le am în prezent.

Scurt disclaimer: Colaborările sunt menționate, iar calitatea recenzilor și recomandărilor nu este influențată de acestea. Părerile sunt subiective și sincere, transmise așa cum obișnuiesc de ani de zile. Totodată conținutul pe subiectele menționate este datorat și perioadei în care mă aflu, iar toată energia mea este axată pe pregătirea de a fi mamă în câteva luni. Nu aș putea să scriu acum de colecția de pantofi cu toc, când eu citesc despre alăptare și cumpăr produse de îngrijire pentru bebeluși. Și nici despre cum să treci peste o despărțire sau alte sfaturi din sfera aceasta trecute prin experiența mea, când în mine se dezvoltă spiritul matern.

Revenind la conținutul de aici, dar și din viața mea de zi cu zi, povestim astăzi despre magazine unde găsim produse dedicate gravidelor și celor mici. Atenția este îndreptată către Chicco, fiind un articol dedicat lor, util pentru viitori părinți care vor să afle o părere despre produsele lor și ce pot cumpăra de la ei.

Un detaliu simpatic despre brandul Chicco: a fost fondat în 1958 în Italia de Pietro Catelli pentru a sărbători nașterea primului său fiu, Enrico, pe care îl alinta “Chicco”, de aici și numele brandului. În prezent este recunoscut ca lider de piață pe segmentul de puericultură.

Să fiu sinceră, înainte să fiu însărcinată, știam de Chicco că vând cărucioare, iar raionul pentru bebeluși din magazinele mari este plin de produse de la ei – ceea ce mă ducea cu gândul că sunt destul de accesibile la preț. După ce am intrat în trimestrul 2, mi-am recăpatat energia și am fost sigură că totul este în regulă cu sarcina, am început să mă organizez pe ceea ce ține de viitoare cumpărături.

Ca om care nu a interacționat vreodată cu acest tip de produse, nu am cumpărat niciodată lucruri pentru bebeluși, doar câteva jucării ocazional – este ușor de înțeles că sunt foarte multe informații pe care nu le cunosc. Învăț la rândul meu să fac diferența între branduri pe partea de calitate/ oferte și utilitate.

Gama larga de produse

Primul lucru care mi-a atras atenția la Chicco, punând din nou accent pe ideea de – viitoare mamă care știe 95% din brandurile cosmeticelor dintr-o Farmacie. Spre exemplu, ieri am aflat abia ieri că biberoanele sunt create pe categorii de vârste. Mai mult există și biberoane anticolici. Ah, mi-am amintit că mi-am notat să citesc despre colici. Iertați-mi ignoranța, dar până acum câteva luni credeam că sunt viermișori. Când am intrat pe site-ul lor ce mi-a atras atenția și mi-a plăcut a fost gama de produse variate. Ca și cum aș fi intrat pe Emag. Cred că au aproape tot ce are nevoie o femeie gravidă, de la nou născuți până la produsele destinate copiilor mai mari. De la produse parafarmaceutice (biberoane, pompa sani, aspiratoare nazale, suzete), la produse puericultură (cărucioare, marsupii, scaune auto, pătuțuri, scaune de masă), detergenți potriviți pentru spălarea hainelor celor mici, produse cosmetice de îngrijire până la imbrăcăminte și încâltâminte pentru copii cu vârste de până la 8 ani. Motiv pentru care dacă nu îți place să te plimbi de pe un site pe altul pentru cumpărături, Chicco e un magazin online de recomandat. Totodată găsiți produsele și în magazine fizice din câteva orașe din România, dar și in farmacii și marketuri.

Calitatea și prețul produselor

Dacă la partea cu varietatea m-am lămurit, rămâne să văd dacă produsele Chicco sunt și de calitate? Am primit recent un colet de la ei, cu produse despre care o să vă scriu într-un alt articol – după ce mai înțeleg diferențele între biberoane și alte detalii din această sferă. La fel, am mai făcut câteva cumpărături zilele trecute, iar câteva produse sunt de la ei, dovadă că am încredere în produsele lor.

Am precizat mai sus că brandul Chicco este destul de accesibil ca preț. Am citit câteva forumuri în care era discutat acest subiect. Am găsit și păreri care nu erau în concordanță cu părerea mea, dar recomandate cumpărăturile la ei atunci când sunt reduceri. Legat de calitate, procentul dezamăgirilor era mai mic decât cel al oamenilor mulțumiți. Curiozitatea m-a dus și pe grupurile de mame unde am căutat discuții despre produsele Chicco. Aici am găsit postări în care mamele cereau recomandări și din nou părerile erau împărțite. Ce am observat, sunt anumite produse foarte recomandate în comunitate și câteva produse, aparent anumite modele, de care nu erau mulțumite.

Concluzia mea vizavi de calitatea Chicco este momentan strict bazate pe ceea ce eu am citit în online despre brand – deoarece nu am, cum cât încă F.H. este în burtă, să văd dacă biberonul este potrivit pentru ea, dacă șervețelele nu îi irită pielea sau pompa san electrică își face treaba. Pompa electrică am văzut că este recomandată destul de des pe grupurile de mame. Acum poate vi se pare nepotrivit să spun că mi-am cules informațiile și pe baza părerilor din online. Îmi dau seama că aparent contează foarte mult recenziile și părerile din online când vine vorba de alegerea unui produs înainte să îl cumpăr – și e un lucru pe care îl fac de ani de zile, dar nu 100% decisiv în alegerea a ceea ce achiziționez. Am încredere că pompa de san este un produs bun deoarece multe mame au folosit-o și recomandată ulterior, păreri reale trecute prin experința altor femei.

Am stat să caut la anumite produse prețul, comparate cu alte branduri, dar este în continuare o idee ce ține și de calitatea lor. Motiv pentru care, cel mai înțelept din partea mea ar fi să revin peste 6 luni cu un update la acest articol, în care să îmi exprim părerea directă în ceea ce privește calitatea. E evident că anumite produse sunt mai ieftine la un alt brand sau mai scumpe la altul. Din nou atrag atenția că pentru mine prețurile sunt accesibile, dar evident lucrurile sunt diferite de la o persoană la altă.

Acum au reduceri pe site și pentru mine pică foarte bine. Îmi pregătesc geanta pentru maternitate, știu că e devreme dar vreau să fiu sigură că o să am totul pus la punct – și totodată și un viitor articol despre ce îmi iau cu mine în bagaj, poate o să inspire alte viitoare mame. Am văzut la ei o ofertă la bagajul bebelușului pentru maternitate și mi-am dat seama că încă sunt destul de multe lucruri pe care nu le-am cumpărat. Acum știu cum este, că parcă niciodată nu e suficient și nu ne simțim pregătite cu tot ce e nevoie – dar cum timpul îmi permite, aleg să mă și stresez puțin. Ba că nu sunt suficiente șervețele umede, ba că nu am luat aspirator nazal electric, să caut cea mai bună ofertă la scutece sau că încă nu am cumpărat marsupiu. Am văzut acum pe site-ul lor că au oferte bune la marsupiu, aici am citit că sunt produse destul de pretențioase dacă pot să le zic așa. Părinții recomandă anumite marsupii din prisma unor beneficii/ nevoi și calități.

Lăsând la o partea bucuria că Chicco îmi este aproape în această perioadă, ceea ce mă convinge în a alege produse de la ei este:

  • Varietatatea de produse
  • Prețurile accesibile
  • Discount-uri periodice
  • Livrarea rapidă (mai ales că prefer comenzile online în această perioadă)
  • Comunicare prietenoasă cu echipa

Related Post

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish