pixi by petra

Review Skincare | Parerea mea despre Pixi Rose Body

Printre subiecte ce țin de venirea Fridei Harriet care au acaparat în ultima perioadă blogul, e nevoie să mai scriu și despre altceva. Și cum altfel decât subiecte ce țin de skincare – iar astăzi în centrul atenției se află produse de la brandul Pixi din gama Rose Body.

Înainte de toate: consultați medicul dermatolog dacă aveți o probleme de piele. Ceea ce mi se potrivește mie, există posibilitatea să nu se potrivească altei persoane. Pe blog fac recenzii despre produsele care au trecut printr-o perioadă de testare și nu pun produse într-o lumină favorabilă, dacă mie mi-au creat un disconfort. Periodic introduc noi produse în rutină pentru a le testa. Reiau ideea pe care o expun de fiecare dată când postez conținut ce ține de cosmetice: am aceeași rutină de îngrijire din 2018 (majoritatea fiind dermatocosmetice), cu aceiași pași, iar o dată la câteva luni înlocuiesc anumite produse asemănătoare ca ingrediente sau acțiune. Nu am un număr foarte mare de produse pe care le aplic pe piele în aceiași rutină AM sau PM, țin cont de ce ingrediente combin (aici vorbesc despre acizi), iar SPF-ul este nelipsit. Din pasiune pentru îngrijire și pentru că îmi face plăcere să îmi spun părerea vizavi de astfel noutăți în materie de skincare de 7 ani, testez o perioadă produse după vin cu o recenzie aici sau pe Instagram.

Produsele Pixi despre care vorbim astăzi nu am avut nevoie să le folosesc o perioadă foarte lungă de timp pentru a-mi face o părere cât mai pertinentă și corectă despre ele. Motivul fiind simplu: sunt produse destinate pielii corpului, iar dacă aveam parte de vreo neplăcere, apărea instant. Am o piele sensibilă, care se activează în timp foarte scurt dacă vreun produs nu este potrivit pentru mine. În cazul în care produsele Pixi erau pentru îngrijirea tenului, durata de testare cel mai probabil depășea o lună de zile înainte să îmi spun părerea despre ele aici. De altfel, ce ține de produse destinate tenului și pretențiile mele erau destul de ridicate. Zic asta pentru că produsele Pixi au ajuns la mine în urmă cu o săptămână și le-am folosit în fiecare seară la duș. Suficient cât să îmi formez o părere și să pot scrie un review.

Spoiler: am fost destul de impresionată. Produsele Pixi au fost create în urmă că 20 de ani în Londra de către make-up artistul Petra Strand. Este pentru prima dată când am făcut cunoștință cu ele. Da, le știu de ani de zile, de multe ori am mai văzut un produs care îmi atrăgea atenția – dar am preferat să aleg un alt produs asemănător de la un brand pe care îl știam. Brandul este destul de atrăgător, de la modul în care sunt prezentate produsele și la designul lor. Recunosc produsele Pixi după acele verde și roz specific lor. Un alt detaliu este că au o gamă de produsele destul de mare și diversă: atât pe partea de skincare, cât și make-up.

Kit-ul Pixi Rose Body How to Nourish

În kitul pe care l-am primit de la Pixi by Petra am parte de trei produse full size din gama Rose Body și anume: Pixi Rose Body Polish, Rose Body Cleanser și Pixi Rose Body Balm, dar să vă zic părerea mea despre fiecare în parte, în ordinea aplicării:

  1. Pixi Rose Body Polish – este produsul meu preferat din  acest kit, ador produsele tip scrub pentru pielea corpului. Faptul că rămâne pielea atât de fină după, e o senzație care nu cred că displace cuiva. Scrubul nu este unul foarte dur care să irite piele, din contră, este un scrub delicat și foarte plăcut. Acidul Lactic în compoziție ajută la catifelarea și curățarea pielii.  Îl folosesc pe pielea ușor umedă. Mirosul îmi amintește de caramelele Sugus/ citrice și nu de Trandafiri așa cum era de așteptat potrivit numelui. Probabil și de asta îmi place atât de mult. Din toate cele trei produse, el miroase cel mai puternic. Culoarea este una transparentă, textura este destul de lichidă, ușor uleioasă, cu particule foarte mici specifice unui scrub în cantitate generoasă. (200 ml / £24.00)
  • Pixi Rose Body Cleanser – o cremă de curățare destul de consistentă, care lasă pielea curată, fină și hidratată (dacă ați observat, sunt unele geluri de duș care după ce le folosești, lasă pielea foarte uscată). Mirosul este foarte plăcut, absolut deloc puternic, destul de fresh care rămâne pe piele ceva timp, chiar dacă nu aplici loțiunea de corp. E posibil ca textura să nu fie pe placul tuturor, fiind destul de cremoasă. Prima dată când am folosit un produs de curățare cu această textură, mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc – aveam impresia că pielea nu era curățată. Mirosul este mult mai delicat, aproape insesizabil comparativ cu celelalte produse din gama lui. Culoarea produsului este de un alb lăptos. (200 ml/ £18.00)
  • Pixi Rose Body Balm – în perioada aceasta tot ce înseamnă creme și uleiuri de corp, le-am înlocuit cu cele care să prevină vergeturile, dar chiar și așa seara am aplicat acest produs după (recunosc că în primul rând am aplicat pentru mirosul său, că oricum pielea am grijă să fie hidratată centimetru cu centimetru). Am folosit crema și pe pielea care nu avea nimic aplicat înainte, ca să îmi fac o părere despre cât de hidratantă este, cât de repede este absorbită de piele și cât de mult își păstrează mirosul. Din punctul meu de vedere este o cremă de corp pe care pot să o recomand – nu îmi irită pielea, se absoarbe repede în piele, nu lasă senzația de gras, iar dacă te îmbraci imediat după hainele nu se *lipesc*. Legat de mirosul produsului, mie îmi place tare mult, din punctul meu de vedere în aceleași nuanțe olfactive ca scrubul, dar nu la fel de puternic ca acesta așa cum am menționat anterior. Există posibilitatea să nu fie pe placul tuturor, depinde de gusturile fiecăruia. Persistă destul de mult pe piele, iar asta am observat după ce am aplicat dimineața după duș și am observat că mirosul încă era prezent chiar și după-masa. Evident nu atât de puternic, dar foarte plăcut. Textura este una ușoară, care se întinde foarte ușor și plăcută la aplicare. (200 ml / £24.00)
Ambalajul produselor cosmetice

Știți probabil că recipientul produselor cosmetice contează. Îmi place tipul acesta de ambalaj pe care îl consider corespunzător pentru produsele cosmetice deoarece durata calității este mai mare datorită faptului că nu lasă aerul să pătrundă și e mult mai igienic. Ambalaj pe care îl aleg în special pentru produsele de îngrijire pentru ten, fiind mult mai eficient, ușor de dozat și practic. Evit produsele care sunt ambalate în recipiente de tip borcan, pentru că nu este deloc igienic să colectezi crema cu degetele – se poate contamina produsul cu bacterii. Ca sfat dacă aveți produse în recipiente de tip borcan folosiți o spatulă pe care să o dezinfectați ulterior sau spălați-vă mâinile înainte să atingeți crema. Totodată, de fiecare dată când folosești produsul, acesta intră în contact cu aerul și lumina, iar ingredientele își pot pierde din calitate și eficiență. De altfel, unele ingrediente pot oxida, aspect care ar fi orice dar nu benefic pielii, chiar dăunător.

Ca incheiere îmi face plăcere să folosesc acest kit de trei produse pentru corp de la Pixi – nu a apărut nimic care să îmi displacă la ele. Așa cum am zis anterior, pretențiile la produsele pentru corp nu sunt atât de ridicate ca pentru produsele de îngrijire pentru față. Aș putea spune că închid ochii la anumite ingrediente pe care în niciun caz nu le-aș folosi pe față: alcool, parfum în exces, uleiuri esențiale.

Pentru mine este prima dată când folosesc produse de la Pixi și am reușit să îmi fac o părere despre ele. Sunt curioasă dacă voi ați folosit alte produse și aveți recomandări pentru mine.

*Articolul este o review al produselor Pixi primite în cadrul programului de bloggeri, însă acest aspect nu influențează calitatea ideilor prezentate și părerea sinceră despre produse.

Related Post

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish