Sarea și Nămolul de la Marea Moartă- o lună de tratament pentru păr și mai stăm puțin de vorbă

 

Salut! Bănuiesc că știți deja despre proiectul A Beauty Break powered by Capra Nera! Știți, nu? Ei bine, stăteam ieri și mă gândeam care ar fi produsele care mie îmi plac cel mult. Clar nu există un top 5! Ori toate ori niciunul, dar să trecem peste. Produsele Alive, Mineral Beauty System, Domo, 4 Elements le folosesc exclusiv din luna septembrie a anului ce tocmai a trecut. Creme, geluri de duș, șampon sau săpunuri toate au ca ingrediente principale nămolul sau sarea de la Marea Moartă, aloe vera și nu numai.

Însă pe lângă aceste cosmetice, găsim și Nămol pur Marea Moartă și Sare de la Marea Moartă pe site, ambele într-un ambalaj foarte spornic. Greu am ajuns să le utilizez! De ce zic asta? Pentru că uitam pur și simplu de existența lor și nu le acordăm importanță. Până lă începutul lui ianuarie când am realizat de fapt care e treaba cu ele. Și da, sunt perfecte pentru îngrijirea părului și a pielii, iar eu am aflat foarte târziu asta.

Acum sunt pe terminate și le folosesc doar pentru păr. Să vă zic și cum:

  • Mască Nămol pentru Păr: După ce îmi spăl părul cu șampon, aplic o cantitate destul de mică pe tot părul. Las cam 10 minute să acționeze. Apoi mai dau o rundă de șampon. Când aplic astfel de măști nu îmi usuc părul cu feonul.

Când mi-am făcut prima dată această mască mă gândeam că o să îmi usuce super rău părul, dar nu a fost deloc așa.

Trebuie să vă spun repede că o mască de namol pentru ten este G E N I A L Ă. Lasă tenul luminos, elimină impuritățile și oboseala de pe ten. Iau o cantitate mică de namol și o întind pe față, fără a aplica pe zona ochilor sau a conturului buzelor. O las câteva minute sa acționeze, apoi o îndepărtez cu apă. În video-ul de mai jos am vorbit mai multe despre acest produs!

 

 

 

 

 

  • Mască peeling cu Sare de Mare și o grămadă de uleiuri pentru păr: Îmi place să o aplic pe părul umed, dar o puteți aplica și pe părul uscat.  Într-un bol pun câteva linguri de sare, foarte puțină, câteva picături de ulei saul gel aloe vera.  (uleiuri: cocos, argan, ricin, migdale dulci sau lavandă- depinde ce găsesc prin casă) O aplic masând scalpul și o las câteva minute.

Această mască este potrivită în special pentru părul gras sau care are *mâncărimi*. (la fel și namolul) Eu nu am un păr gras, dar sarea de marea are o grămadă de proprietăți astfel încât părul devine mai puternic și stimulează creștera lui.

Un scrub, realizat cu sare de mare, lasă corpului pielea fină. Iar pentru un moment de relaxare, vă recomand puțină sare de mare în apa caldă. Nimic mai simplu! Mai multe în materialul video de mai jos:

 

 

Schimbări?

Părul nu îmi mai cade, ceea ce este cel mai important aspect. Vărfurile nu mai sunt deshidratate și despicate, chiar dacă folosesc ondulatorul, peria rotativă cel puțin o dată pe săptămână.

În urmă cu ceva timp am scris un articol despre această super-problemă a mea și faptul că începusem tratamentul cu Minoxidil- Alopexy, fabricat în Franța. Dar acest produs a fost retras din farmaciile de la noi. Am înțeles că a mai avut o perioadă în care el a fost retras și apoi a revenit. Eu sunt dependentă de acest tratament. În farmacii se mai găsește și un HairGrow fabricat în India- probabil o să încep să îl folosesc pe acela, dacă nu o să îl comand din Franța.

Minoxidilul a fost singurul tratament din trecut, care mi-a oprit căderea părului și creșterea imediată de baby hair. Așa că probabil îmi înțelegeți dependența. Dar nu pot să nu observ că tratamentele de păr cu nămol și sare de mare își fac treaba!

Iar replica *Diana, dacă nu te-ai mai vopsi, poate nu ai mai avea probleme cu părul!* Schimbarea de acum câteva săptămâni a fost făcută în cele mai atente condiții. Pe bune! Nu mi-a deteriorat părul. (hmm…și parcă mi-aș mai face câteva șuvite, eh, suferă baba la frumusețe!)

Totodată am renunțat la șamponul Ducray și am folosit samponul cu nămol Mineral beauty System.

DSC_0407

 

DSC_0419

 

 

 

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish